Ur Arkivet



Jag minns det som igår. När jag var 10 år och gick i grundskolan, då kände jag varken Maker, Karl eller La Femme. På den tiden kände jag knappt någon som jag umgås med idag. Hur som helst, när jag var 10 år, så fanns det en väldigt skräckinjagande lärare, han liknade våldtäktsmannen i den svenska kultserien - "Tre Kronor". Jag minns när man passerade högstadiets klassrum där magister Fick höll till. Han var högljud och svor.

När vi började i sjätteklass, så räknades vi som högstadiet och blev därmed undervisade av självaste magister Fick i alla SO-ämnen. Första lektionen var det nervöst. Fick kommer in i klassrummet och kollar på oss. Sedan säger han - "Jaha, vafan är ni för ena då?". Det visade sig att han inte var så läskig som vi hade trott. Han var en riktigt skön jävel. Det gick verkligen upp för oss, när han kom fram till oss grabbar och frågade - "grabbar, vet ni hur en fitta ser ut?". Så ritade han upp det kvinliga könsorganet på ett papper och visade hur man tillfredställde en kvinna på bästa sätt. Det var spännande för vissa och för andra inte. Magister Fick var speciell på alla sätt och vis, han var lite som Tobbe i en annan del av Köping. Han ville aldrig komma och hjälpa oss i klassrummet, man fick gå till honom om man ville ha hjälp. Han hade sin förklaring till det. Han berättade för oss att man kunde bli tunnhårig om man rörde sig för mycket under skolans lampor. Ibland kunde han bli riktigt arg för ingenting, exempelvis när han tröck upp en överviktig kille mot väggen för att han inte tog av sig sin jacka tillräckligt fort. Nu när man tänker efter så är det helt sjukt att han ens fick behålla jobbet så som han höll på. Som plåster på såren kan jag avslöja att han fick ett antal varningar från rektorn.

Ju äldre vi blev, ju mer kontroll tog vi över magister Fick. Lite rädd var man när han fick sina extrema utbrott, men det var samtidigt väldigt underhållande. Så länge det inte drabbade en själv. Däremot kunde min kompis Roos lugna ner honom genom att säga - "Hörru din jävla horgubbe! Du beter dig som en jävla hulken utan muskler, sätt dig ner och håll käften". När han sa så kunde Fick antingen få ett skrattanfall, eller så satte han sig ner på sin stol och skämdes. Han visade tydliga tecken på schitzofreni ibland. Kanske var det så att han hade rökt för mycket hasch i sina unga dar. Som han faktiskt erkännde för oss att han gjort. Trots det så var han ett levande uppslagsverk. Otroligt allmänbildad och smart. Sedan hade han en stark syn på hur ett förhållande skulle vara, han berättade för oss hur idiotiskt det var att endast ha en fru. 

Sen var det den där gången när vi gick i 9:an. Sista lektionen för dagen var en två timmar lång SO-lektion. Vi var trötta. Så vi satt och klurade på hur vi skulle kunna få till en kortare lektion. Resultatet blev att överraska Magister Fick med en kopp kaffe. Han älskade kaffe. Han blev väldigt glad när vi serverade en kopp på hans bord. "Tack" sa han. Det han inte visste var att vi smulat ner viagra i kaffet. Lektionen blev högst intressant efter 45 minuter. Då han började ta sig mellan benen. Sedan sa han "äh, jag är trött på er, gå hem förfan". Vi frågade såklart varför. Han svarade aggressvit - "MEN GÖR SOM JAG SÄGER!!". Vi gick hem med ett leende på läpparna. Dagen efter så hade vi lektion med Fick. Det första Roos säger till honom är "Tjena magistern, har du tejpat kuken idag eller?". Fick förstår ingenting. Sen säger han "vadå? Vad menar du? Jag var trött igår". Då säger Roos "Haha, lägg av du var så jävla kåt, man såg det på dig".

Kommentarer
Postat av: julia

hej, hoppas allt är bra med dig idag :)

2010-02-19 @ 16:23:10
URL: http://jjuliees.blogg.se/
Postat av: Maria - TÄVLING PÅGÅR!

Haha, jag tycker synd om den där läraren :P

2010-02-19 @ 19:47:13
URL: http://various.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0