Boktips!


Original Gangster: The real life story of one of Amcerica's most notorious drug lords. En självbiografi av Frank Lucas - mannen som härskade i New York under 60-70-talet. Han hade då en inkomst på cirka 1 miljon dollar om dagen. Det sägs att han har fler svarta liv på sitt samvete än Ku Kux Klan. 

Han var en ökänd knarkung som importerade knark från den gyllene triangeln: Laos, Burma och Thailand. Knarket gömdes då i stupade soldaters likkistor från Vietnam som sedan fraktades till USA. Under cirka 14 år hade inte polisen en aning om vem denna notariska mångmiljadären var. Han spenderade mycket pengar på bilar, kläder och tjejer. Trots sitt yrke, så var han en riktig charmör som fick många damer att smälta.
Han nämner i boken hur han inte ville förknippas med "kärringarna från Kalifornien" som hånat honom för att han inte burit någon minkpäls. Han beslutar sig därför att skaffa en päls. När körsnären visade pälsprover i finaste mink blev Lucas galen och skrek att han inte ville ha nån jävla ”Kalifornien-bitch-mink”. Lösningen blev chinchilla. En liten ekorrliknande gnagare som har 30 gånger mjukare päls än håret på en människa. I särklass världens dyraste pälsdjur. 

Boxningsmatchen mellan Muhammad Ali och Joe Frazier kallades officiellt för Århundradets fight. Frank Lucas hade det bästa platserna under matchen. De sägs att det var så svårt att få tag på biljetter att självaste Frank Sinatra fått ta sig in via pressläktaren. När Ali var påväg upp till ringen stannade han först till vid Frank Lucas, skakade hand och kramade om honom. Först då fick säkerhetsagenterna som också var på plats, upp ögonen för Frank Lucas. Läs boken, älska den. 

Pacemakers.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0