Kim Denzler





Kim spenderade åren i början av 2000-talet på resande fot, framför allt som backpacker i Sydostasien. Under en av resorna blev han upptäckt av en modellagentur. Han avbröt sina resor för att arbeta som modell, med bas i Bangkok, Thailand. Han gjorde flera stora jobb, bland annat som underklädesmodell och som modell för det franska modehuset Kenzo! Under sin tid som modell förstod Kim att mansbilden som den traditionella modebranschen representerar är lika stereotyp som de kvinnoideal som ofta kritiseras. Bilden av den framgångsrika muskelmannen är långt ifrån hur den moderna mannen är, eller till och med vill vara. Allra tydligast är detta inom underkläder, ett segment som är översvämmat med grälla och kraftigt printade underkläder. Dessutom ofta med en tydlig sportprofilering.

Ur denna insikt föddes embryot till idén om ett varumärke som representerade “den moderna mannen”, så som Kim såg honom. Ledorden skulle vara kvalité och funktionalitet, kombinerat med ett tidlöst men personligt färg- och formspråk.

För att få möjlighet att förverkliga sin idé flyttade Kim hem till Sverige och utbildade sig på Sveriges främsta utbildning inom mode och textilindustrin, Textilhögskolan i Borås. De senaste 5 åren har han parallellt med heltidsstudierna och arbete ägnat sig åt att ta fram en produkt som han kan vara 100% stolt över. Varje del i produkten har testats och bytts ut för att hitta den perfekta balansen mellan passform, känsla och det estetiskta uttrycket.

Under hösten 2010 kom så ett första smakprov genom Kim Denzlers provkollektion som går att köpa här på webben. Under våren 2011 är det äntligen dags för den första riktiga kollektionen att börja säljas i butiker i Sverige. Ända från dag ett har Kim haft hjälp i arbetet av Daniel Denzler, en barndomskamrat med passion för mode. 

Universums skönaste underkläder för män köper man här.

Vi vet inte vad ni tror om Kim Denzlers framtid, men vi tror att Kim & Daniel kommer gå långt! Och vi är ju trots allt Pacemakers.

Kommentarer
Postat av: Anonym

ser ut som hotpants... känns som flopp men vad vet jag ! är ju ingen pacemaker ;)

2011-01-21 @ 01:41:50
Postat av: Kalle

haha, garvar åt tidigare kommentar, men lite retrostil på dom allt. både småfula och koola på samma gång! :)

fast resrteröds blir nog svårslagna, får spana dessa mer

2011-01-21 @ 08:52:31
URL: http://kallenilsson.com
Postat av: Patric

Kul att ni uppmärksammat dessa kallsonger. Har själv burit dem under såväl arbetsdagar som träningspass, och har aldrig varit nöjdare! De sitter på sin plats och är såväl snygga som bekväma. Kör hårt och lycka till. / Patric

2011-01-21 @ 14:34:43
Postat av: Åsa

Snygga!

2011-01-22 @ 17:47:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0