Once upon a time



Det var när Aplace skulle slå upp portarna till sin nya butik i Brunogallerian på Götgatan som Pacemakers blev involverade i ett samarbete. Någonstans i slutet på augusti eller början på september så skulle release-festen äga rum. Närmare bestämt 100 stycken tygpåsar hade beställts av "the professionals". Vi var ganska exalterade över detta då den här dealen ansågs vara en nyckel till många nya dörrar för oss. Försäljning av "Design by Pacemakers" på Aplace var något som det bland annat pratades om, vilket vi tyckte var riktigt häftigt då det är en av landets bästa butiker.

Tygpåsarna som vi designade till deras release, var inte ämnade till försäljning i butiken. Utan skänkas bort. Vi var ganska stressade under produktionen, vi hade inte många dagar på oss. Vi spenderade mycket tid utomhus, vädret var fantastiskt, soligt och varmt. Vi skissade upp ideér, kläckte ideér, skrotade ideér. Under dessa förhållanden var det högkonsumtion av cigaretter och kaffe. Det var också under den här tiden som vi upptäckte Slow Show, deras låtar "Nowhere" och "Control" spelades flitigt.

Vi fattade ett beslut om att handmåla alla 100 tygpåsar. Vi tänkte att det kunde vara ett smart drag då man enkelt ser vår ambition och dessutom sticker vi ut från mängden. Det kunde inte bli mer "äkta vara" enligt oss. Karl målar den första tygpåsen, som vi sedan fotar och mailar vår kontaktperson på Aplace. Vi får positiv respons, i mailet står det: "Riktigt snyggt! Vad är det för tryck ni använder er av?".
Vi svarar generat att det är handmålat, och där gick det samarbetet åt helvete. Handmålade tygpåsar enligt chefen skulle inte hålla i längden, vilket kan stämma till viss del. Det var naturligtvis en stor besvikelse för oss. 

Den unika Aplace-tygpåsen fick bli måltavlan för vår frustration. Vi var fulla och gick på gatan, tygpåsen hoppade vi och stampade på. Den blev liggandes på marken och har aldrig setts sen dess.

/ Pacemakers.

Kommentarer
Postat av: Trûls

Bra skrivet!

2011-05-05 @ 10:40:26
URL: http://www.facebook.com/slowshowmusic
Postat av: E L L E N

:c aw.

2011-05-05 @ 21:56:43
Postat av: Felix

Snygg var den iaf!

2011-05-06 @ 00:07:42
Postat av: Patric

Låter ju ganska "pissigt" från deras håll...

2011-05-09 @ 17:19:10
URL: http://www.hombres.blogg.se'

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0