Ringen

 
Det är så jävla vackert när man får ta över sina förfäders gamla ringar. Likt "barn" som får ta över sina föräldrars gamla förlovningsringar. Hur ringen ser ut har ingen större betydelse. Det viktiga är historien bakom ringen. Hur man bär den är också oväsentligt, så länge du håller den hårt intill dig. 
 
Den här ringen tillhörde min gammelfarfar. Han bar den alltid på sitt högra lillfinger, vilket syns på bilden. Ringen kommer ifrån Usa, dit han flyttade som 16-åring i början av 1900-talet. I hopp om att hitta våra släktingar som flydde undan lagens långa arm. Dom hade gjort sig både ökända och förmögna efter en del uppmärksammade bedrägerier i Sverige och var därför efterlysta. I Köpenhamn blev dom gripna men lyckades ännu en gång slingra sig undan lagen. Därefter fortsatte flykten mot Usa och även Brasilien, där pengarna invisterades i sinnesjuka mängder mark. Ungefär en dag på en hästrygg gick åt för att ta sig runt marken i Brasilien.
 
Min gammelfarfar gillade livet i Usa och blev kvar där i cirka 15 år. Han jobbade komiskt nog, som fångvaktare i ett fängelse. Där bilden också är tagen. Efter ett brutalt slagsmål slog han sönder händerna, som svullnade upp så pass kraftigt att man fick knippsa av hans dåvarande ring för att undvika blodförstoppning. Av guldet från den ringen bytte han till sig den nya ringen som syns på bilderna.
 
Ringen är nu i min farsas ägor. Oftast ligger den i ett säkert förvar. Förmodligen efter hans besök hos ett medium - då han förvarade ringen i sin bröstficka. Den här kvinnan som påstås ha övernaturliga krafter beskriver under deras möte att hon fått kontakt med en person. Personen i fråga är en grov man med gigantiska händer. Hon fortsätter att ge en identisk förklaring till bilden ovan. Mina farsa börjar förstå att den här mannen är hans farfar. Sedan fortsätter hon med att säga: "Ringen.. ringen..". Farsan känner efter i bröstfickan, och tar upp gammelfarfars ring. Damen fortsätter meningen med: "Han är noggran med ringen, gör dig inte av med ringen, var varsam med ringen, ta hand om den, tappa den inte!".
 
Därmed är jag utesluten som nästa generations ringbärare då jag med största sannolikhet kommer att tappa den på fyllan..
 
Later.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0