Old stuff, good stuff

 
Det här är en gammal idolbild. Jag är idolen, Maker längst ner till vänster är också idolen. Till höger om mig har vi en farbror som vi träffade på under vår studentresa. Smått lik Lars Hammar, både utseendemässigt och i sättet. Han anslöt sig till vårt bord ute på E4a-haket där vi drack oss fulla. 
 
När han slog sig ner med oss och frågade vilka vi var, så uppstod det en tyst överenskommelse i vårt gäng som då bestod av både killar och tjejer. "Om vi alla ljuger skiten ur den här snälla farbrorn kan det här bli jävligt kul".
Eftersom jag några dagar tidigare hade lurat på ett 15-tal engelsmän att jag var Howlin' Pelle från The Hives så blev det ganska logiskt att vi fortsatte på den lögnen. Skillnaden nu var att hela bandet var samlat. Några tjejer fick spela fruar, någon fick vara manager och restrerande fick vara kompisar eller ha någon annan roll som rörde bandet.
 
Den här farbrorn som var musikintresserad blev alldeles till sig. "Jaog väjt vilka naj ährr!!!" utbrast han på sin härliga skånska. Uppenbarligen visste han inte hur The Hives såg ut, men han kände till namnet och hade ett barnbarn som var ett stort fan. Alla myttade på bra och vi hade riktigt kul, från och till så ville han bara prata med oss bandmedlemmar. Han hade själv spelat i ett band och ville ge oss lite råd. Ett råd som upprepades från hans sida var att aldrig ta in några tjejer i bandet. 
 
Ungefär samma tidpunkt dagen efter satt vi ute på E4an också. Plötsligt hör vi hur någon ropar från gatan: "Dåm svejnska råckstjeeeernorna!!!" och så var det samma visa igen. Han berättade hur avundsjuk hans barnbarn skulle bli på honom och bad oss samtidigt skriva autografer. Vilket vi naturligtvis ställde upp på. Han fotades också med varje bandmedlem var för sig, något som vi skulle lägga upp på vår hemsida. Han tog mig lite åt sidan och så sa han: "Duj, duj eju sångaré.. duj haor lajte majr majkt än dåm andrá, vao säjs åm att tao in en saxofånn i bandät?". Sedan fortsatte han förklara att han själv hade spelat saxofon i sitt gamla band. Han förklarade även hur "jävlao fräckt däj kundeh laota mäj våra älj-gitarrer". Frågan diskuterades sedan öppet runt vårt bord, och någon sa att det eventuellt kunde komma med på nästa skiva. (Som med facit i hand släpptes för några månader sedan). Den glada farbrorn sträckte upp en hand i luften och blev alldeles illröd i ansiktet då han utbrast: "NI MAOSTE HA EN SAXOFÅÅÅÅN MÄJ I BANDÄT!!!". Vi fick alla ge med oss, och lovade honom att det på något sätt skulle höras på den nya skivan.
 
Något som slog mig idag, är att The Hives har ju faktiskt tagit in tre saxofoner på den nya singeln. Vilket innebär att en glad gubbe från Skåne sitter hemma och berättar belåtet för sitt barnbarn att det minsann är tackvare honom dom där saxofonerna existerar på den nya skivan.

Later.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0