Konungens återkomstKänslan är ungefär som att ha runkat med en sax sen 5-års åldern och äntligen tillfredställas av en riktig puma. Som jag har väntat! Och äntligen lyckas jag tillfredställas av ett litet smakprov av 16thcollections kommande vårkollektion. För mig är 16thcollection ungefär som ett Weekday under puberteten. Det är alltså under tillväxt och kommer bli något stort och starkt inom snar framtid.

Later.

Pace.

Dagens Dagens LXITröja: Weekday Jeans: Cheap Monday Bågar: Ray Ban Mössa: Our Legacy Skärp: Weekday Väska: Sandqvist Skor: Converse

Later.

Pace.

Eat the rich!!Eat The Rich
There's only one thing that they are good for
Eat The Rich
Take one bite now - come back for more
Eat The Rich
I gotta get this off my chest
Eat The Rich
Take one bite now - spit out the rest

Eat The Rich med Aerosmith är helt klart en av det vassaste knivarna i lådan. Lyssna på låten här.

Later.

Pace.

what uuuuuuuup?!


Vårfashion XIIVårfashion nummer tolv. Efter sisådär 2-3 somrar med en vansinnig wayfarer-hysteri, så är det läge att plocka fram Ray Bans minst sagt lika snygga - Clubmaster. Förra sommaren kunde man se solglasögonen bryda ett fåtal ansikten, men det var fortfarande wayfarers som dominerade.

Later.

Pace.

Gammal kärlek rostar aldrig...

 

Min stora kärlek sen i somras är Goldie Hawn i filmen ”lovligt byte” från 1990. Har du inte sett rullen så tycker jag absolut att du ska springa ner till videoshoppen och hyra den. Se den med en ”guzz/shunne” som du är intresserad av, ät lite chips och dipp, skeda och ha en ”AWESOME” filmkväll!!

Om ni ligger med varandra istället för att se filmen så kan ni alltid se den på morgonen dagen efter…

 

Ni kan tacka mig sen

 

/James

 

Den drucknes tal är den nyktres tankar.


Kalas

Vintagemässan 2010 gick av stapeln i helgen. Förra året var det inte någon höjdare men i år var det snäppet bättre men långt i från fullpott. Denna gång var mässan i Strands lokaler vid Hornstull. Jag hade hoppats på mer möbler men det var mestadels kläder i utbudet. Jag slog till på en sommarskjorta för 95 SEK. Ni som missade årets vintage-kalas får försöka ta sej dit nästa år.
Varma hälsningar önskar Karl.

Fashions fiende


vi leta efter täcke för nattenIgår var hela gänget ute, Jag, Maker, Karl, La Femme & James. Riktigt trevligt var det. Jag, James & Maker började kvällen med att sänka ett par kalla hos en kompis. Efter det gick vi och mötte upp Karl, för att sedan bege oss till ett soft ställe där La Femme med vänner väntade på oss. Vi drack några drinkar och när tiden var inne, var det dags att göra entré på klubben. Kvällen var blev mer och mer spårad och det avrundades med att jag och James stod och pratade utomhus, plötsligt kommer en tjej fram och ber om att få en cigarett. Vi tar en varsin. Efter det skiljs vi åt, James får sällskap av tjejen som vi absolut inte har en aning om vem det var.

Maker ringer mig och frågar om jag är hungrig, vilket jag var. Vi går och äter en kebabtallrik, sedan ringer en väldigt exhalterad James och säger något i stil med "INGA NAMN, INGA NUMMER ELLER NÅGOT!! DET HÄR VAR DET SJUKASTE, HAHA!!". James kommer och möter upp oss för att sedan få berätta vad han nyligen fått uppleva.

James ger mig sin hemnyckel och sedan går han hem till en annan tjej som han jobbar tillsammans med. När jag går och lägger mig i en säng hos James tror jag att jag är helt ensam, tills jag blir väkt av hans syster som säger - "Vad sjutton gör du i min säng?".

Later.

Pace.

spring news

Grattis bloggsverige! Jag, Karl, är tillbaka efter en lång period utan internet. Våran är på våran tröskel och det känns sagolikt. Dagensväder är inget att skryta om men det är på G. Jag känner att det är på sin plats med lite gatukonst på pacemakers nu när snön börjar smälta, varsågod.

"Pitstop"

Celebrationtime,comeon!,STOCKHOLM.PhotoPacemakers


 


Blir Det något?!Någon som vet om det blir någon Where The Action Is festival i sommar? Eller är det som jag förmodar - Sonisphere ersätter en av mina absoluta favoritfestivaler på stora skuggan? Det som varit så otroligt bra det senaste åren, speciellt 2008.

Later.

Pace.

Vårfashion XIVårfashion el número once - Gröna Lund.

FUSkickade ett sms till en kompis som pluggar i Australien. I sms:et skrev jag: "Själv sitter man och blandar en Daniel's med cola"

Idag skickade han ett mms där han skrev sitt svar: "Själv behöver jag inte ens blanda min Daniel's".

Dagens Dagens LXLite inspiration till sommaren som består av följande:

Tischa: Weekday Jeans: Weekday Gladiatorsandaler: Acne Väska: 16thcollection isté: Wayne's

Later.

Pace.

Musiclover


Ni kan tacka mig sen.

Later.

Pace.

Vårfashion XIVårfashion Nei ELV - Converse! Som man längtat efter att få byta ut ökenkängorna mot ett par softa tygskor. Så varför inte byta ut dem mot ett alltid vinnande koncept? "Converse tygdojan numero UNO".

Later.

Pace.

Just another monday
Ny expertis på webben.

"he came home too drunk from mixin' tanqueray and wine"

 

Första tipset från bloggens nya tillskott

Bruce Springsteen & The E Street Band – Johnny 99 - Live 


Stay Black

/James


Boktips?Idag så fick jag en bok av min käre mor, snällt kan man tycka. Däremot så vet jag inte hur jag ska tolka titeln - "Konsten att vara snäll". Själv tycker jag att det är en konst som jag behärskar väldigt bra. Jag antar att hon kanske själv läst boken och tänkt "oj, nu måste jag vara snäll! Jag ger bort samma bok som fick mig att komma på bättre tankar, till min son".

Till er som inte ser någon större tjusning i att trycka ner pepparkaksdeg i era nära och kära bör kanske ha boken i åtanke! 69 kr på rean kostar den. Känner jag mig själv rätt så komme r

Nyheter på Weekday!


Vårfashion XVårfashion number ten - Sandqvist väskan. En av det fränare väskor jag någonsin sett, den är elegant! Priset ligger runt tusenlappen, vilket gör det helt möjligt att den någon gång under våren hamnar under rubriken "Nytt inköp" på Pacemakers.

Later.

P(e)ace.

Kommentera -


Dagens Dagens LIXTischa: Random Jeans: Cheap Monday Väska: Urban Outfitters Skärp: Weekday Skor: Converse


Filmkväll på PacemakersJag har hela dagen fått för mig att det är söndag. Anledningen är nog den att jag, Maker & Karl festade på rätt hårt igår. Det bjöds på en hel del skratt och var en väldigt lyckad kväll. Så pass lyckad att det skulle kunna få ett alldeles eget inlägg inom kategorin - "Ur Arkivet".

Nog om det, kvällens film är ett riktigt guldkorn från 1994 som har hela 6 oscar-statyetter i bagaget. En underbar film som också ger oss en resa i den moderna amerikanska historien. I huvudrollerna ser vi Tom Hanks och Robin Wright Penn.

Later.

Pace.

Den gamle räven!Såg att Emma Nygren var med på ett litet inlägg i Daniel Lindströms blogg. Hade faktiskt inte en aning om att den gamle räven som jag är lite smått bekant med sen många år tillbaks har börjat göra karriär av hennes intresse för fashion.

Later.

Pace.

Nytt Inköp! (x3)Senaste påfyllningen i garderoben fick bli en skjorta från Cheap Monday. Riktigt vårig och härlig! Priset var väldigt skonsamt det med, 399 kakor. Faktum är att det inte bara blev en skjorta, utan tre.. varav två skickade jag tillbaks snabbare än blixten, eftersom alla tre var samma skjorta.

Later!

Pace.

Klassikern


skippa alltid sista åket.

På Onsdag bär det av till fjälls ännu en till gång denna vinter. Förhoppningsvis blir det mer Afterski denna gång, och det medför mindre skidåkning men den smällen får man ta. Sköt om er, mer update senare i dag.
Karl!

Amen vafan!Verkar ha blivit något fel när jag skulle beställa en skjorta från Zoovillage. Istället för en skjorta, så får jag tre likadana skjortor hemskickade till mig...AMEN VA FAN!

Later.

Pace.

urban

Urban Outfitters må vara en av dom skönaste butikerna. Våran butik i huvudstaden har en av dom vackraste lokalerna i världen. Men jag skulle nog påstå att butiken i Los Angeles stod för det bästa innehållet i världen. Konceptet på affärskedjan är lysande, att dom blandar med kläder och sköna inrednings prylar och presenter. Dom vet vad som gäller!
Tune in tune out - Karl

jag blir hellre jagad av vargar

Du som fortfarande inte vet vad du ska ratta in på Spotify tycker jag ska damma av ett par gamla Orup tracks. Det passar till alla tillfällen, fests som vardag. Han må inte vara en fashionlover kanske men han är en jävligt fin kille.
Karl VonPacemakersson

Nytt skivsläpp från andra sidan.Johnny Cash senaste album American VI: Ain't no grave kan vara den skiva som blivit producerad med största möjliga känsla. Förstå att precis mist sin stora kärlek och sedan vänta in döden som står på tur. Tänk att dessutom spela in en skiva under dessa förhållanden. Det är exakt under sådana förhållanden som legenden Johnny Cash senaste skiva blivit producerad. Innan hans död spelades det in två skivor. Den ena släpptes år 2006 och den andra delen släpptes den 26:e februari 2010. Skivan är väldigt djup och handlar om hans enorma saknad av frun June Carter, samt hans inställning till döden. Tänk er mannen i svart, svartare än någonsin.

Later.

Pace.

Hate to say I told you so IIFör ungefär en månad sen, skrev jag ett inlägg om den så kallade "Small bag on a string". Den gången skrev jag att jag förustspådde en kommande hysteri kring den här accessoaren som skulle äga rum sommaren 2010. Så vitt jag kan se idag, har fler och fler märken som Acne, Sandqvist & NN.07 tagit fram dessa i deras senaste S/S 10 kollektioner. Vi lär även få se fler märken ta fram den här typen av accessoar till den kommande sommaren.

Later.

Pace.

Peace & LoveFestivalen numero UNO för det flesta, och även i mitt fall. Peace & Love har inte allt för bra band år 2010 tycker jag, men jag följer med strömmen och den verkar leda till borlänge. Under det här 6 dagar som det kommer att spelas musik, så finns det i sanningens namn endast två band jag vill se. I mitt fall kommer festivalen handla om umgänge, supa och supa. Vi hörs i dimman.

Later.

Pace.

Jimi Hendrix - fashion & musicloverJimi Hendrix var världens bästa gitarrist och är en person som passar alldeles utmärkt som både fashionlover och framför allt musiclover. Han föddes i november 1942 hade en karriär under 1967 till 18 september 1970 då han hastigt dog på ett hotell i London. Under hans karriär gav han rocken enormt mycket och blev en stilbildare inom rock. Hans mest kända låtar är All Along the Watchtower, Purple Haze och Hey Joe som spelas frekvent än idag av andra band.

Jimi var en riktigt skön lirare. Efter att ha spelat med Little Richards band mellan 1964-65 ska han ha sagt "Jag vill göra samma saker med min gitarr som Little Richard gör med sin röst". Sammanfattningen av vad han sedan gjorde med sin gitarr går inte att beskriva mer än med ett ord - magi.

Den 9:onde mars släpps en ny skiva med Jimi Hendrix. Skivan heter Valleys of Neptune och sägs innehålla outgivet material från stjärnans sista inspelningssejour 1969. Producenten är ingen mindre än stjärnans syster - Janie Hendrix.

Later.

Pace.


Dagens Dagens LVIII
Tröja: Wings+Horns Jeans: Levis Skor: Clarks Small Bag On a String: NN.07 Mössa: Our Legacy

Later.

Pace.

Ice bag!Riktigt läcker Ice Bag från Wm J Mills. Priset på väskan ligger på 130$.

Later.

Pace.

Filmkväll på PacemakersJag anar att det är många som redan sett filmen - Rain Man från 1988. Jag såg filmen för något år sedan och ikväll är det dags för ett kärt återseende. I huvudrollerna ser vi Tom Cruise och Dustin Hoffman som blev oscarsbelönad för sitt exceptionella skådespel i filmen, som även den blev oscarsbelönad inom kategorin bästa film. Filmen belönades med hela fyra oscars.

Filmen är baserad på autistiske Kim Peek, som även var en savant. För er som inte sett filmen, se den snarast. Det är inget tips, det är en order.

Later.

Pace.

Vårfashion IXVårfashion nummer ni - Chinos! Byxan har brydigt många unga hjärtan det två senaste vår-/somrarna och vi lär återigen få se en väldigt chinos-späckad S/S 10. Personligen så tycker jag det absolut största vårtecknet är när man börjar se fler och fler gå runt i beigefärgade chinos på stan. Vilken känsla folks!

Chinosen på bilden är från Sveriges ledande klädgigant numero UNO - Acne. Modellen heter "Guy" och är lite styva i materialet, men annars finfina. Priset ligger på 1095 kr.

Later.

Pace.

DjurenEtt av världens kanske coolaste band genom tiderna - The Animals. Definitivt, jag säger definitivt - en MUSICLOVER. En låt jag håller för en av det bättre utförd av detta band är It's my life. Lyssna på låten här.

pollen

I Polen kan dom det där med fåglar. Fin konst från Polen!

Nytt InköpJag köpte en begagnad Omega klocka här om dagen. Jag har alltid hållt det här lite äldre modellerna varmt om hjärtat. Så vitt jag vet är just den här modellen är från 60-talet. Jag fick ge 2 000 kr för klockan, vilket jag helt klart är nöjd med då klockan kommer att användas relativt flitigt.

Later.

Pace.

Free&Easy"Japan's Free & Easy is a contemporary men's lifestyle magazine focusing on the rugged side of American Heritage. Launched in 1998, Free & Easy is an encyclopedia of what made the 20th Century American male so captivating. The magazine goes into incredible depth for every aspect of how to become and live as the most rugged man you can imagine. It features an incredible catalog of products, both new and vintage and shows you just how to wear your rugged digs."

Vårfashion VIIIVårfashion nummer acht - Skärp från 16thcollection, precis som förra året är bruna accessoarer alldeles förträffliga till våren. I nuläget är det väldigt utplockat på deras hemsida, men så vitt jag vet är det nya kollektionerna på ingång. Vi får hoppas på att det har haft bruna accessoarer i åtanke.

Later.

Pace.

Sweden Rock FestivalNågot som talar för att det blir en svensk sommar är alla grymma festivaler som kommer att hållas i vårt underbara land. Sweden Rock Festival ser lite mer lockande ut än en visit till exempelvis Paris. Tänkte eventuellt tipsa om lite festivaler de kommande veckorna, så kanske vi ses där i sommar. Festival numero UNO - Sweden Rock Festival

Dagens Dagens LVIIÄnnu en vårig "dagens dagens" som präglas av märken som: Our Legacy, Mismo, Converse, Acne & Eyewear.

Later.

Pace.


Shout out louds

WORK
Någon som inte har den blekaste vad den ska spela på spotify denna eftermiddag? Då har jag detta färska album som kommer att ge er ro i tillvaron. Plattan kom ut i butik i onsdags och det passar utmärk för dom drar igång sin "Eurpean Clubtour" den 23 Mars. Varsågod!
Karl

KOPIA!

Var inne på lookbook och kikade, och såg denna killes väska. Jag kommer förmodligen kapa idén rakt av. Riktigt skön.
Karl

Boom, like that!Det osar Musiclover om Mark Knopfler, han är inte bara ett musikgeni! Han klär sig fruktansvärt snyggt också. Att höra hans låt "Boom, like that" live skulle få min själ att slita sig ur min människoliknande kropp och sväva upp mot det blå.

Later.

Pace.

vintage shoes


RSS 2.0