Banana, shoes?


"Learn something every day" - en väldigt tidsfördrivande app, fylld med "onödig" fakta! Sitter man på bussen och har svårt för att komma in på Pacemakers på grund av dålig Internetuppkoppling så kan det här vara ett bra andrahandsalternativ på underhållning. Finns att tanka gratis på app store.

Later.

Och mannen med mustaschen är...


Jason Schwartzman

mycke kläder, mycke billigt.


I helgen var det hemmloppis i Stockholm hos en god vän. Det var 300 personer i en etta på 35kvm under dagen. Mycke kläder, mycke billigt.

Karl P

Fashion-TrixDet finns dagar då till och med Mr. Scissor tvekar att klippa i vissa klädesplagg. Jag var fasligt nära på att göra mina ärmar på min jacka 10 cm kortare med hjälp av saxen. Jag tog mitt förnuft till fånga och körde en "specilalare" - vek in ärmarna. Något jag råder fler göra, då jag har på känn att mina "fasoner" är lätta att haka på. Annars vet jag inte varför så många besöker Internet-fenomenet numero uno..

Later.

På vem sitter den här mustaschen?


The VanOm ni bara visste vad den här skåpbilen varit med om, och alla dess funktioner den uppfyller!

Design By Pacemakers.Än så länge bara en skiss på ett tygpåse-motiv, så frågan är: Att måla eller inte måla?

Semesterbild


Gillar

Något jag har svårt att "pulla off", men som jag däremot gillar - är gamla old school NHL-kepsar (skärmens undersida måste vara grön). Jag köpte på mig ett 20-tal kepsar från Öland för cirka 7 år sen. Kepsarna kostade 10 kr/st. och redan då hade jag på känn att "det här kommer bli populärt". Så sant som det var sagt! Många vill ha en keps, och jag har gjort ett par bra byten. Det bästa bytet var nog en keps mot Henrik Zetterbergs (hockey)klubba. För er som inte vet vem "Zäta" är, så kan jag kortfatta honom såhär: En av Sveriges bästa ishockeyspelare. 

Later.

Måla på skor?Jag grävde fram ett par gamla tygskor från Tretorn, jag gillar den gräddvita färgen som kanske inte är så gräddvit längre. Dessvärre hatar jag den gröna gummikanten som går runt hela skon. Så jag gjorde ett tappert försök försöka bleka bort de gröna gummit med vitfärg. Något som jag egentligen är väldigt mycket emot - att måla på skor. Det är lite som när folk med lortiga händer ska knåda en bulldeg. Hur som helst, så målade jag! Och efter ett par lager med färg så blev det faktiskt ganska bra. Det ni ser på bilden är resultatet efter första lagret med färg.

Later.

Nymålat!
Musiclover: Sugarplum fairy - The Escapologist


Med en närmare eftertanke så känns de lite oförskämt att bara nämnt 2/3 av av de musikaliska bröderna Norén. Vi levererar därför en låt med Sugarplum Fairy där Viktor Norén syns i fronten, och även Carl.

I'm on a boat
Vi måste få understryka hur mycket vi ogillar låten, men ack så passande den är till bilden som är tagen från gårdagen. En väldigt lyckad kväll, man ska skämmas lagom mycket när man vaknar! Skäms man för mycket så är det ett tecken på att man varit helt slut i huvudet. Ingvar Oldsberg, förlåt om vi ringde och väckte dig igår! Vi skickar gärna en tygpåse som kompensation. 

/Pacemakers.

Pacemakers HQ.

Världens bästa jävla blogg - det är vi! Det vågar vi stå för nu när vi druckit en öl, det är då det är som mest uppenbart. Vi bör även tillägga att det finns många som ligger på delad andraplats. 

Pacemakers HQ.

SaleJust nu pågår det en stor utförsäljning på 111VOX, klicka på bilden för att komma dit.

Pace ScissorhandsKnappar som dessa, kan jag ha fruktansvärt svårt för! Men det kan också se väldigt bra ut på en vissa plagg. Så jag gör min grej - Klipper, något jag varit ökänd för ända sen dagis, då jag klippte av håret på alla tjejer.Tröjan saknar nu en funktion, men jag ersätter knapp-funktionen med en stor säkerhetsnål. Tröjan blev tyvärr lite fransig, men det problemet löser man enkelt med ett par sicksack sömmar på symaskinen. 

Later.

gatukonst på pacemakers


Ett välgjort tyskt konstverk.

(Bild från amandinealessandra.com)

Kleerup

Det ryktas om att Kleerup ska bli pappa och därmed lugna ner sig med att vara Kleerup. Vi tror han kommer bli en alldeles utmärkt pappa, men det gör ont i våra hjärtan att höra den här informationen. Vem ska sitta och mumla i nyhetsmorgon nu? Vem ska vara fullast på Grammisgalan? Vem ska vara ute och festa med Tommy Lee när han är på besök i Sverige? Det är den Kleerup vi kommer sakna! Han som levererade "skandalrubrik" efter "skandalrubrik". 

Krya på dig! 

/ Pacemakers.

Luffarschack & Kaffe

Det är väldigt mycket "blogg" över den här bilden, just att fika känns väldigt "bloggit", likt att grilla känns väldigt mycket "Solsidan". Hur som helst så är det Karl som skapat den rutinen i familjen Pacemakers, en bra rutin då vi oftast bollar bra idéer över luffarschack & kaffe.

Later.

nyårs karl


Hängslen: Vintage
Skjorta: Whyred
Fluga: Acne

Irritation


Där inne ligger nyckeln och här ute står jag.

K

hur är djur?


Läste Aftonbladet i pappersformat för ett par dagar sedan och som vanligt så frågar dom en fråga på baksidan. Kommer du att sakna Mona Sahlin? Marie Göranzon verkar gilla djur.

Karl P

Musiclover: Carl Norén - The Anger
Norén är förmodligen ett efternamn ni känner igen från musikvärlden sen tidigare. Ett efternamn som för tankarna till Borlänge och därmed Mando Diao - Gustav Norén, som har en huvudroll i bandet. Carl Norén är hans yngre bror. Det är lite Vincent Pontare över honom, som kom med en hit (Don't hate on me) året 2006 och sen dess har man inte hört så mycket mer från den mannen. Frågan är om det kommer mer slagkraftig musik från Carl? Vi hoppas på det! Förmodligen kommer han även bli aktuell för Peace & Love i sommar, de vågar vi nästan LOVA. 

Pacemakers.

Big Like

Vi gillar när jeans fransar sig, på något sätt är det fruktansvärt charmigt. Vi vill understryka att det gör sig bäst på jeans som är så pass korta att man inte viker upp dem. Dessa jeans är väldigt snygga på sommaren då man inte behöver några strumpor på sig, och kan gå runt i tygskor. Det vita fransarna från jeansen blir då någon slags snygg detalj. 

Pacemakers.

Hallå Där!En hälsningsfras som vi älskar i familjen Pacemakers är: "Hallå där!". Förmodligen tycker folk att vi beter oss riktigt jävla lill-gammalt, när vi hälsar eller skriver så i våra mail, men de rullar så fint på tungan. Hallå dääär. Varför vi säger just "Hallå där" kommer från när vi en gång var och tittade på en lägenhet som vi eventuellt skulle flytta in i. Vi står och väntar på mäklaren och diskuterar hur vi ska göra ett gott intryck genom att hälsa "vuxet". Vi ser mäklaren komma emot oss och James tar täten genom att kliva fram och gör "pistoltecknet" med fingrarna, mot mäklaren och säger: "Anders? Hallå där!". Sen dess har det blivit en klassisk hälsningsfras för oss. 

Later.

En bild


Det går att tolka den här bilden på två olika sätt. Jag vågar inte skriva ut mina teorier för då kommer Karl Pacemaker med största sannolikhet ta bort inlägget. 

Later.

Pace.

Ingen risk att du tappar tvålen...(Bild från s3.amazonaws.com)

Fashions Fiende


SemesterbildNär våren kommer, ja då kan ni lita på att jag kommer göra "Pacemaker-super-glädje-hoppet".

Filip & Fredriks PodcastFör er som missat Filip & Fredriks podcast, vill jag varmt rekommendera er att ladda hem den antingen på luren eller datorn. Det är väldigt fascinerande hur två människors samtalsämnen kan vara så sjukt intressant att lyssna på. Jag älskar framför allt när Filip Hammar berättar om när han fick förfrågan från Happy Socks att underteckna "Filip Hammar" under ett julrim som kom från Happy Socks. Det skulle alltså se ut som att julrimmet var från Filip Hammar och i gentjänst skulle han få ett 4-pack Happy Socks. När han då tackade nej till erbjudandet fick han ett nytt mail där det stod att det var ytterst tråkigt! Då Happy Socks är en väldigt folkkär produkt. Då Förklarar Filip Hammar detaljerat hur han vill ta tag i denna människa och skrika: "ÄR DU HELT JÄVLA DUM I HUVUDET?! Happy Socks är förfan inte folkkärt, Ahlgrens bilar är något som är folkkärt, älskat av hela svenska folket, gamla som unga".

Frågan är vad Pacemakers hade svarat på ett sådant mail från Happy Socks, förmodligen: "Absolut". Sedan hade uppdelning av fyra par strumpor bland 3 killar varit intressant. Man ger sin anledning till varför man ska vara den som får 2-par och det hela slutar med att vi tar varsitt par och lottar ut det fjärde paret på Pacemakers. 

Later.

Det där j*vla namnet...

För er som haft kontakt med oss via vår mail [email protected] kanske noterat att vi heter "Phibil Heinyk". Det där namnet har skapat stor förvirring hos många, speciellt hos personer vi suttit i möten med angående PACEMAKERS. Vi får ofta frågan: "vart/vem Phibil är". En gång för alla ska vi förklara det, Phibil Heinyk är resultatet av när man blundar och slår på tangentbordet för att sedan skapa sig en identitet via mailen. 

Förövrigt tycker Karl att hela missförståndet är fruktansvärt roligt och han funderar själv på att genomgå ett namnbyte. 

Med vänliga hälsningar! 

Pacemakers.

Pantone Matching System

Företaget Pantone är kända för sina solfjäderformade färgkartor men gjorde för ett par år sedan kaffemuggar som har sålt som smör. Bland annat på Grandpa i Stockholm. Men nu har dom även snickrat ihop ett gäng iPhone skydd i olika färger med deras klassiska färgkod.

Karl P

(Bild från destroyallpixels.com)

Nytt Inköp.

Då har de äntligen landat i brevlådan! Mina solglasögon från det danska märket "han". Vanligtvis får jag någon typ av klump i magen av tanken på prylar med dansk design i ryggen. Förmodligen är det en gammal "skada" från en gång i tiden då jag var runt 12-13 år och var på jakt efter en TV. Jag gick in i en affär som var skyltad: "Bang & Olufsen" (ett danskt varumärke). Namnet kändes budget för mig. Jag hittade en liten TV som jag tyckte skulle passa perfekt i mitt rum, tills någon från personalen kommer fram och berättar att TVn jag tittar på kostar vad jag vill minnas var "75 000". Sen dess har jag haft någon typ av inställning att danskar är opålitliga, men jag skulle vilja ändra min uppfattning om dem! Danskar kan sin design, jag är alltså nöjd med mina solglasögon. 

Later.

Veckans Plagg

Ypperligt tillfälle att fynda ett par "cleana" jeans från märket Punk Royal. Jeansen kostar endast 240 sek, man har alltså sänkt priset kraftigt från det ordinarie som låg på 795 sek. Vi gillar färgen då den passar bra under alla årstider.

Veckans Plagg hittar du här.

Pacemakers HQ.

Dagens Häng


Accessoar i all sin enkelhet


Karl P´s hemmanyckel och ett svart mockasnöre.

gatukonst på pacemakers

 

Jag har alltid fascinerats av tekniken inom gatukonst när man tar användning av den redan konstruerade miljön. Det är precis vad som har gjorts ovan.

Karl P
(Bilder från 2.bp.blogspot.com)

Sms-inlägg


OrderedJag laddar sakta men säkert upp inför våren, jag klär mig inte speciellt varmt när jag är ute & nu sitter jag och väntar ivrigt på att mina nya solbågar ska trilla ner i brevlådan.

Later.

Pace.

En blommaDet är lite "Casanova"-varning att placera en textilros på skjortans bröstficka, men jag gillar det! Jag tror Lanvin/H&M drog igång en liten trend under deras samarbete där de tog fram en textilros som en löstagbar detalj till en av sina kostymer. Personligen tror jag tjejerna gillar den här detaljen, vilket är väldigt bra! Då de utgör cirka 48% av jordens befolkning. Tänk er 48% av 6,6 miljader gillar min textilros.

Later.

Musiclover: Yelle - Ce JeuP3 Guld 2011- Så gick det.Det man påbörjat får man också avsluta, ja det blev tyvärr inte så mycket live-uppdatering från vår sida. Det som satte käppar i hjulen för oss var att Pacemakers var nedstängt. Jag vet inte om SVT anade att vi skulle dra på oss alltför mycket uppmärksamhet så att staten fick göra en insats och stänga ner oss. 

Hur som helst så kan vi alla konstatera att Robyn var utan tvekan galans drottning. Aningen tråkigt - ja! Vi hade gärna sett att Oskar Linnros fått något pris, och även Hoffmaestro. Det vi kan känna sympati för, är att Robyn har slitit som ett djur för att under ett år släppa hela tre skivor. Så det är trots allt inte "orättvist" att kvinnan gick hem med så många priser. Att "This is head" och "Skudge" vann, är vad vi kallar en "skräll". Kvällen förövrigt bjöd på en massa bra uppträdande och var spännande rakt igenom. 

Följande artister fick pris: 

Guldmicken - Robyn
Årets Pop - This is head
Årets Rock-akt - Khoma
Årets Hiphop/Soul - Carlito
Årets Nykomling - Tove Styrke
Årets Artist - Robyn
Årets Dans - Skudge
Årets Låt - Robyn
Årets Grupp - Johnossi

Pacemakers HQ.

Inför P3 Guld 2011Såhär ser det ut just nu på kontoret, stämningen är fantastisk vi har laddat upp med boken "1001 Album du måste höra innan du dör". Vad som hänt under galan så vitt vi vet, är att Håkan Hellström har dragit av två hits, Howlin' Pelle har hållt ett klassiskt "Pelle-tal" och Kitty Jutbring har pratat om snoppar & snippor. 

Pacemakers HQ.

Dagens Pace.Jacka: Our Legacy Tröja: Weekday Snusnäsduk: Vintage Smula: J.C Small Bag: Story Fall Jeans: Acne Skor: Clarks/Pretty Green

Jackan är en demonstration till att jag vill ha vår.

Later.

P3 Guld 2011 på Pacemakers

Ikväll är det äntligen dags för den efterlängtade P3 Guld-galan som kommer att ledas av Kitty Jutbring. Direktändningen börjar kl. 20.03 på P3 och tv-sändningen börjar på kl. 21.30 på SVT. Den här galan betyder mycket för oss i Pacemakers, då vi är väldigt musikintresserade och de flesta som nominerats är artister vi tycker väldigt mycket om! Därför kommer årets gala att vara extremt underhållande. Om vi får glida aningen ifrån ämnet så hoppas vi innerligt att Slow Show får ett så pass bra år att det kan påträffas under flera olika kategorier till nästa års P3 Guld-gala. Möjligtvis så kanske de vill bjuda med oss på galan! Det vore fantastiskt på alla sätt o vis.

Vi kommer därför att ge er en P3 Guld-special, där ni får följa oss och våra omdömen både inför galan och under galan.

Något vi vill understryka är att kampen mellan Oskar Linnros & Daniel Adams-ray, vi och även många andra har jämfört det gamla radarparets material sen i somras. Ikväll är de båda nominerade i kategorierna "Årets Artist" & "Årets Låt". Vi tror att någon av Oskar & Daniel kommer att ta hem båda priserna, vilket är synd! Man skulle vilja dela upp de rättvist. 

Det är också oförutsägbart om hur många priser Robyn & Håkan Hellström kommer plocka med sig, men vi hoppas att de kan överlåta "Guldmicken" till Hoffmaestro som verkligen haft ett bra år. Dessvärre känns en favorit - The Tallest Man on Earth chanslös mot Robyn när de gäller priset i "Årets Pop". Lite för uppenbart är att Swedish House Maffia kommer ta hem priset för "Årets Dans", hoppas de är på plats för att ta emot priset bara, och inte är allt för "busy". 

Håll även ett extra öga på Carlito som är nominerad till "Årets Hiphop/Soul". De ryktas om att han kommer springa upp på scen och sno priset om han nu inte vinner. 


Those Dancing Days kommer att uppträda ikväll med låten Fuckarias


Pacemakers HQ.

Finn-En-JamesFinns det någon som vågar dra till med en vild gissning på vem av alla dessa uppklädda människor som är James?

Pacemakers HQ.

SybordetTanken slog mig att jag skulle måla dit ett par streck på ett av familjen Pacemakers hedligare ägodelar - SYBORDET. Jag gjorde det, och är relativt nöjd med resultatet då det känns som symaskinen och bordet har blivit ett. 

Later.

Pace.

Time For BeerEn liten notis! Glöm för all del inte att delta i vårt experiment. Det ligger ett pris i potten och så vitt vi vet, gillar ni gåvor från oss, framför allt exceptionella inlägg som vi levererar dagligen. 

Time For Beer är fylld med erbjudande på både mat & dryck. Erbjudandena gäller under hela 2011 på de skönaste haken ni kan tänka er i Stockholm. 

För att ha chansen att vinna så går ni in och gillar deras fan-sida på Facebook här. Sedan lämnar ni en kommentar på detta inlägg (exempelvis ditt förnamn). (Lämna även e-posten i kommentarsfältet för e-post). 

/ Pacemakers HQ

Musiclover?Förr i tiden använde sig gruvarbetare av fåglar som de hade i bur nere i gruvorna, när fågeln dog var de ett tecken på att det var dags att bege sig ut från gruvan. Det fungerade alltså som en slags "varning". Likt detta system så har vi vår alldeles egna James. När han tar till allsången så är det ett tecken på att kvällen kommer bli riktigt bra! När detta inträffar, så är det en väldigt helig stund för oss alla, vi sitter tysta och lyssnar. Det som fnissar är helt enkelt vanliga gröngölingar som inte förstår det stora allvaret i det hela. Vi hoppas innerligt på att allsången även kommer fram denna fredag. 

Pacemakers HQ.

Dagens Karl
Skjorta: American Apparel
Tröja: American Apparel
Jeans: Carthart
Smallbag: Sandqvist
Skor: Dr. Martens
Mössa: Boomerang

Nytt Inköp.Jag var förbi optikern idag och köpte något jag tror vi kommer få se mycket av i sommar - senilsnören. Min teori är att senilsnören, som man kunde se skymtar av redan förra året, och året innan det! Kommer det att ligga minst lika mycket fokus på i sommar som självaste solglasögonen. Alltså, solglasögon kommer inte vara kompletta utan senilsnören! Det är än så länge bara en teori och inget som är fastställt. 

Förövrigt så har jag tidigare ägt ett par senilsnören från Ray Ban, men jag kastade dem för att jag var korkad och tänkte: "Det här kan omöjligt bli snyggt någon gång i framtiden". Noterbart är också att mina nya kostade runt 30-40 kr. 

Later.

Pacemakers HQ.

Såhär kan de se ut ibland innan vi förbereder oss för att skapa konst. Man tänjer ut på kroppens leder lite lätt innan allvaret tar fart. Värt att notera är att även vi har dagar då jeans + t-shirt känns helt rätt, vi är alltså inte så speciella som många har fått för sig. 

Pacemakers HQ.

Kim Denzler

Kim spenderade åren i början av 2000-talet på resande fot, framför allt som backpacker i Sydostasien. Under en av resorna blev han upptäckt av en modellagentur. Han avbröt sina resor för att arbeta som modell, med bas i Bangkok, Thailand. Han gjorde flera stora jobb, bland annat som underklädesmodell och som modell för det franska modehuset Kenzo! Under sin tid som modell förstod Kim att mansbilden som den traditionella modebranschen representerar är lika stereotyp som de kvinnoideal som ofta kritiseras. Bilden av den framgångsrika muskelmannen är långt ifrån hur den moderna mannen är, eller till och med vill vara. Allra tydligast är detta inom underkläder, ett segment som är översvämmat med grälla och kraftigt printade underkläder. Dessutom ofta med en tydlig sportprofilering.

Ur denna insikt föddes embryot till idén om ett varumärke som representerade “den moderna mannen”, så som Kim såg honom. Ledorden skulle vara kvalité och funktionalitet, kombinerat med ett tidlöst men personligt färg- och formspråk.

För att få möjlighet att förverkliga sin idé flyttade Kim hem till Sverige och utbildade sig på Sveriges främsta utbildning inom mode och textilindustrin, Textilhögskolan i Borås. De senaste 5 åren har han parallellt med heltidsstudierna och arbete ägnat sig åt att ta fram en produkt som han kan vara 100% stolt över. Varje del i produkten har testats och bytts ut för att hitta den perfekta balansen mellan passform, känsla och det estetiskta uttrycket.

Under hösten 2010 kom så ett första smakprov genom Kim Denzlers provkollektion som går att köpa här på webben. Under våren 2011 är det äntligen dags för den första riktiga kollektionen att börja säljas i butiker i Sverige. Ända från dag ett har Kim haft hjälp i arbetet av Daniel Denzler, en barndomskamrat med passion för mode. 

Universums skönaste underkläder för män köper man här.

Vi vet inte vad ni tror om Kim Denzlers framtid, men vi tror att Kim & Daniel kommer gå långt! Och vi är ju trots allt Pacemakers.

REA Our Legacy.se

700 SEK 50%
650 SEK 50%


Our legacy har en hel drös med stiliga skjortor och dom är nu på REA. Jag har valt ut två stycken som jag själv skulle vilja ha hängandes.

Karl

RAY BAN B&L USA, VINTAGE ROUND METAL TORTUGA PHOTOBROWN


Här, gottfolk, har ni årets solbrillor. Dom här gamla godingarna är alltså på tapeten igen tänker ni nu. Ja, det är dom och jag har ett par som står på lut och väntar på vårens första solstrålar. Köp dom, älska dom.

Karl P

Face The Pain


En godvän till familjen Pacemakers fördärvar kroppen inne hos Infamous Studios på Kocksgatan 19 i Stockholm. Jag stod på tur.

Karl

dagens karl


Skjorta: Burberry
Halsduk: Urban Outfitters
Jeans: April77
Skor: Barneys New York
Jacka: Vintage Bombare

Musiclover: CAESARS - She's Getting HighFashions Fiender


Time For Beer & TävlingTime For Beer är en liten fick-kalender med ett mycket speciellt och fint innehåll. Visst är det lätt hänt att när man precis som familjen Pacemakers - har mycket att göra, tappar man enkelt kontakten med nära och kära. Time For Beer är produkten som återförenar dig och din vän över en öl och lite skitsnack på någon av Stockholms 12 bästa barer. 

Kalendern, som är full av erbjudande gäller hela år 2011. Med Time For Beer får du specialerbjudande som gäller dig och en vän på följande barer i Stockholm: 

Babajan (Katarina Bangata 75) 
Black And Brown Inn (Hornsgatan 50B) 
Bröderna Olssons Garlic & Shots (Folkungagatan 84) 
El Mundo (Erstagatan 21) 
Järnet Matsal & Bar (Österlånggatan 34-36) 
Man In The Moon (Tegnérgatan 2C) 
Mbargo (Bergsunds Strand 33) 
Pressklubben (Vasagatan 50) 
Saddle & Sabre – Saloon & Steakhouse (Tegnérgatan 9) 
Seaside Söder (Kajplats 16, Söder Mälarstrand) 
Tegnérs Gömställe (Upplandsgatan 17) 
Treskillingen (Lilla Nygatan 6)

Vi lottar ut ett par Time For Beer! Tävlingsreglerna är mycket simpla:

1. Gilla deras "fan-sida" på Facebook! (Klicka på bilden för att komma dit).

2. Skriv ditt förnamn i en kommentar på Pacemakers och lämna även din mail i kommentarsfältet. Mailen kan enbart vi se och inga andra.

/Pacemakers HQ.

Design By Pacemakers.


Här visar Karl prov på sin högerarms funktion som vi sen tidigare vet fungerar som en duracellkanin. Med tanke på att den där meningen kan tolkas på två olika sätt, så säger vi såhär: När man låser in Karl ensam i ett rum, utan mat eller dryck, så jobbar han väldigt effektivt och resultatet blir fantastiskt.

Pacemakers HQ.

Rocking Chair


Pace MöterJag har ställt ett par frågor till en person som vi i familjen Pacemakers tycker är väldigt intressant och som ni bör känna till! Hans namn är:

Rasmus Wingårdh! Svensk känd designer som man med en kort sammanfattning skulle kunna beskriva som: "Mannen som gav Filippa K Man, en identitet". Känns det som en bra beskrivning av vem du är?

Rasmus: Man skulle kunna säga så, men jag föredrar att definiera mig själv som "Rasmus Wingårdh - mannen som gav svensk mode en identitet" hahaha, nej, skämt åsido, jag är bara Rasmus, en designer som gillar göra good stuff, och jag har haft turen att få jobba i olika projekt där jag kunnat göra det. Filippa K var ett av de projekten, men efter som jag inte jobbar där längre så känns det lite pase att prata om dom. Dock tror jag att jag hade mycket att göra med att få upp folks ögon på Filippa K MAN under den tiden jag var där.

Pace: Vad jobbar Rasmus Wingårdh med idag?

Rasmus: Idag driver jag mitt egna bolag "Winrage AB Atelier de conception" där jag sen en tid gjort ett gästspel på NN07, med en linje som heter PROJECT NN07. En personlig tolkning av NN07 kan man säga.

Jag DJ'ar dessutom rätt mycket, både i egen regi och tillsammans med en vän under namnet "Kneel before Zod".
Bloggar en del också, det tar trots allt upp en del tid.

Pace: Hur lång tid tog de att utbilda sig till det du jobbar med idag?

Rasmus: Samanlagt lite drygt 4 år, ren utbildning, sen har jag idag jobbat som designer i snart 12 år och det har varit den bästa utbildningen.

Pace: Finns det något plagg du designat som du känner dig extra stolt över? Eller är det lite som när man är förälder till flera barn, det går liksom inte utse en favorit?

Rasmus: Det där varierar, ofta är det plagg i den senaste kollektionen man kärar ner sig i, nu är det en djupgrön sammetskavaj jag älskar.. som sagt, det förändras.

Pace: Skulle du kunna berätta lite kort om hur en dag på jobbet ser ut för dig?

Rasmus: Varierar lite så klart, men jag tenderar till att gärna jobba senare på dagarna, så jag börjar nästan alltid min dag på ett kafé, sitter där, chillar, läser och röker, sen går jag till min lilla atelie och börjar jobba. Oftast brukar jag material till mina bloggar under den här tiden. Jag tenderar till att ha "ögonblick av briljans blandat med rent guldfisk beteende" så när infallen kommer så genomför jag dem. Oftast designar jag till sena kvällen så jag tror jag är mest effektiv på kvällar. Med andra ord, har jag möjligheten att styra rätt så mycket hur min dag ser ut, vilket är skönt.

(Pace: Där ser ni kära läsare, de finns all anledning till att borra ner huvudet i skolbänken för att få leva det ultimata livet, ligg i med studierna så kanske ni kan få ett lika roligt jobb som Rasmus). 

Pace: Av ren nyfikenhet måste jag fråga om du är släkt med Gert Wingårdh? För er läsare som inte känner till Gert, så kan jag säga som så att han är en mycket begåvad och känd arkitekt. 

Rasmus: Ja, jag är Gert Wingårdhs son.

Här vill hela familjen Pacemakers dela ut en ryggdunk till Rasmus, han har skapat sig ett eget namn och en egen identitet och därmed undvikit att leva i sin fars skugga.

Pace: Med tanke på ditt jobb så blir du ofta inbjuden till många release partyn, har du något roligt "skvaller" / minne att dela med dig av från någon av dessa fester? Någon som t ex. blivit vad vi skulle kalla "rövfull" på all gratis öl och därmed skämt ut sig rejält? Något som är mindre intressant för dig, men aningen roligare för våra läsare att veta, är att jag blev riktigt slirig på en större tillställning för något år sedan, jag "fyllekäkade" baguetter från en soptunna innan festen hunnit komma igång på riktigt. I och med det vill jag understryka: "Vi har alla varit där någon gång".

Rasmus: Hmm, oftast är det nog jag som spårar ur... hahaha. Nej, jag väljer att säga "what happens in Vegas, stays in Vegas" på den frågan. 

Pace: När man ser bilder på dig så känns du som en rätt hård person. En stenhård designer som enkelt skulle kunna övermanna tre beväpnade steorid byggda jugoslaver. Hur tuff är Rasmus Wingårdh på en skala 1-10?

Rasmus: Jag skulle säga att jag är typ 4, fråga vem som helst, jag är typ den snällaste personen i världen, men jag har en grym bad boy image som endast pajas av små barn (som älskar mig) och hundar (som också älskar mig) mao,. så är jag alldeles för snäll för mitt eget bästa. 
Samtidigt har jag någon slags hederskodex, som om jag själv blir utsatt eller jag ser andra bli utsatta så skulle jag fightas till döds för rättvisa (detta sker oftast verbalt skall tilläggas) då jag aldrig riktigt slagits.

Pace: Vem/vad inspirerar dig till vad du har på dig? Och när får vi se ditt alldeles egna klädmärke? Du har som sagt all anledning till att starta ett eget.

Rasmus: Det är sällan någon inspirerar mig till vad jag skall ha på mig just, oftast slänger jag bara på mig stuff, det blir alltid bäst så,. Mindre tanke, mer hjärta är en bra filosofi när det gäller styling av sig själv. Fast inspiration kommer överallt, musik, film bloggar whatever.
Ang. eget märke, tja, vi får väl se vad framtiden bringar, men jag har planer på att göra egna grejer.

Pace: Något vi tycker är lite små roligt är att Acnes chefdesigner Johnny Johansson har fått smeknamnet "Acne-Johnny" av media, de personer som inte känner till honom måste tro att de är ett namn han fått från en jobbig pubertet! Har du också tänkt på det?

Rasmus: Jo,. men oss i mellan, så tror jag han hade acne i puberteten och att det faktiskt var från hans "teen smeknamn" han fick idén till klädmärket.. det är i alla fall min teori, och jag står fast vid den tills någon från acne kommer och säger annorlunda.

Pace: Något som är svårt att sätta fingret på, är din ålder! Hur gammal är Rasmus Wingårdh? Du känns ganska ungdomlig! Jag såg på Daniel Lindströms blogg att du åkte bräda till en release fest i Stockholm, fräckare entré får man leta efter. Söker du nytt umgänge så har vi en plats ledig åt dig i Pacemakers. Vi bakar även in frågan om du kommer att läsa Pacemakers efter att den här intervjun blivit publicerad?

Rasmus: Det är faktiskt väldigt lätt att sätta ålder på mig, jag är nämligen 35. Jag ÄR dock ett barn typ, och ja, jag gillar att skata och sådant,. Måste säga att er definition av mig från Elle-galan vart väldigt "spot on", jag är lite som Peter Pan, pojken som inte vill bli stor. 
Det är lustigt, men jag tror vi alla är kids i hjärtat, vissa är bara väldigt duktiga på att glömma bort det.
Självklart bifogar jag härmed min ansökan om att bli del av er crew och kommer som bevis ständigt besöka er blogg. Till frukost tror jag, eftersom jag svarat på era frågor medans jag ätit frukost.

(Rasmus kommer alltså starta dagen på bästa tänkbara sätt - läsa Pacemakers).

Vi tackar, och jag tackar framför allt Rasmus Wingårdh som ställt upp på det här! Likt TV-showerna som ni ser på TV, så tillägnar även vi ett uppträdande till vår gäst. Oturligt nog så har familjen Pacemakers trubadur som ni hört sjunga förut, supit sönder rösten. Därför får ni se honom på trummorna idag! En man som besitter många talanger alltså: 


Dagens KarlNy jacka. Det eleganta danska märket Bertoni. Jag köpte den på tradera för 100 pistoler.

Karl P

Retro Fashion


P3GULDGALAN


På lördag är det P3 Guldgalan och som vanligt är det en helkväll av underhållning. Det är bland annat artister som Håkan Hellström, Lykke Li, Robyn & Familjen som ska uppträda under kvällens gång. Och dom nominerade är...

Årets artist
Daniel Adams-Ray – Svart vitt och allt däremellan
Håkan Hellström – 2 steg från paradise
Oskar Linnros – Vilja bli
Robyn – Body talk pt. 1
Säkert! – Facit
Årets grupp
Hästpojken – Från där jag ropar
Johnossi – Mavericks
Kent – En plats i solen
Swedish House Mafia – Until one
The Radio Dept. – Clinging to a scheme
Årets nykomling
Anna von Hausswolff
First Aid Kit
Jasmine Kara
Royal Republic
Tove Styrke
Årets låt
Daniel Adams-Ray – Gubben i lådan
Johnossi – What's the point
Oskar Linnros – Från och med du
Robyn – Dancing on my own
Salem Al Fakir – Keep on walking
Swedish House Mafia feat. Pharrell – One (Your name)
Guldmicken (tilldelas årets bästa liveakt)
Familjen
Hoffmaestro
Håkan Hellström
Melissa Horn
Robyn
Årets dans
Alexi Delano – Samlad produktion
Avicii/Tim Berg – Samlad produktion
Harald Björk – Bigfield
Skudge – Samlad produktion
Swedish House Mafia – Samlad produktion
Årets hiphop/soul
Carlito – Guldburen
Jasmine Kara – Blues ain't nothing but a good woman gone bad
PH3 – PH3 löser ett fall
Supersci – Timelines
Trainspotters – Dirty north
Årets pop
Anna von Hausswolff – Singing from the grave
Robyn – Samlad produktion
The Radio Dept. – Clinging to a scheme
The Tallest Man on Earth – The wild hunt
This is Head – 0001
Årets rock/metal
Ghost – Opus eponymous
Khoma – A final storm
Pascal – Orkanen närmar sig
The Baboon Show – Punk rock harbour
Watain – Lawless darkness

Veckans Plagg


Unisexplagg från märket Item. Det flätade bältet i bruna nyanser känns nästan lika odödligt som ett mattsvart läderbälte. Av den enkla anledning väljer vi ut just det här plagget till "Veckans Plagg" som du hittar på 111vox för överkomliga 295 sek.

/Pacemakers.Problemlösaren Pace.

Om man besöker en och samma snabbmatskedja flera dagar i rad, så kan det nästan bli lite pinsamt. I sådana här situationer så maskerar jag mig och pratar engelska med personalen i kassan för att de inte ska tro att deras mat och service är så fantastisk att jag inte kan undgå från att besöka dem ett par dagar i rad.

Later.

musiclover: Peter Broderick - Below It


Dagens Karl Söndag


Kostymbyxa: Whyred
Ttröja: Weekday
Skor: Dr Martens
Hängslen: Vintage

En idéJag fick en idé, och jag målade upp den. Kramp i armen fick jag också.


trevligt skarf


Den finns hos Grandpa och kommer från Norse Projekt och kostar 300 SEK. Grönt är skönt!

Engångs Vin


Bootstrap PaceBoots on och ett väldigt dammigt golv i högkvarteret. Den röda mössan är en gest till Karl.

Pacemakers summerar Elle-galan 2011

Två favoriter var på plats: Moneybrother & Howlin' Pelle (som kanske spanat in "veckans plagg" på Pacemakers, då vi lyfte fram låga Dr. Martens).

Adam Tensta var cool.

"Idol-Danny" kom direkt från ett uppträdande på någon klassfest för årskurs 4A, och hann därmed inte byta om till sin "riktiga" outfit.


Rasmus Wingårdh (till vänster) var på plats. Titta noga på honom så förstår ni varför vi älskar honom. Han är en otecknad Peter Pan. 

(Vi har inte råd att bli stämda, så bildkällan: Elle.se)

/ Pacemakers.


RetroJag gillar stickade tröjor från second hand, Karl & James säger att jag köper sånt enbart för att impa på en tjej. Ni hör ju själva hur korkad deras teori är. Tröjan på bilden gick på 150 pix och är "ny" i samlingen. 

Later.

mina hemmanycklar


Jag köpte denna nyckelpåse på en marknad i höstas i Uppsala. Vi på Pacemakers hade tankar på att göra en liknande med ett band runt halsen och jag tror fortfarande på den idén. Jag fick betala 30 SEK för denna nyckelpåse.

Karl

dagens karl


Jacka: Levi's
Linne: Weekday
Chinos: Acne
Skor:Dr. Martens
Mössa: Boomerang
Tygpåse: Pacemakers

Mando Diao

- If I don't live today then I might be here tomorrow.

Häromdan kikade jag efter om Mando Diao släppt något nytt, till min förvåning så hade det faktiskt släppt ett alldeles förträffligt album med gamla låtar, fast i nya versioner! Om ni gjort som mig, det vill säga - spelat sönder varenda låt med Mando, så kan jag rekommendera det här albumet som finns ute på Spotify, (Klicka på bilden för att komma dit). 

Later.


nymålat!

Kom och köp. 100 SEK

musiclover: The Drums - Let's Go Surfing


gatukonst på pacemakers


Det är svårt att inte skriva om Banksy fler än en gång under kategorin gatukonst. Detta konstverk sitter på en vägg i London. Dit vill jag åka.

Karl
(Bild från advers.com)

Bytt är Bytt, kommer aldrig mer tillbaks?Karl försöker byta tills sig min turkos/rutiga skjorta från Acne, i byte så får jag hans tröja från American Apparel som är vit med blåa ränder. Bytet är intressant men jag är osäker. Till er yngre läsare som inte riktigt förstår vad det här bytet innebär så kan jag förklara det såhär: Karl försöker byta till sig mitt glittriga pokemonkort gentemot ett par gamla frimärken på Selma Lagerlöf.

Later.

målapåvägen


Jag blev mycket inspirerad av dessa väggmålningar. Jag funderar på att göra något liknande runt ett eluttag hemma hos mej. Jag gillar tanken med att målningarna illustrerar hur strömmen blir till. KUL!

Karl P

(Bild från http://ffffound.com/)

Spotify by PacemakersLängtan är över! Nu har vi återigen laddat listan med en förträfflig blandning av låtar som får oss att gå bananas. Klicka på bilden för att gå bananas du också. 

/ Pacemakers.

Den skyldige...Det har nått vår kännedom att en person som är känd från TV skrivit en fin recension om Pacemakers. Det tackar vi så mycket för! Alltid lika kul med uppmärksamhet, det tycker nog alla! Den som inte håller med lider förmodligen av social fobi och bör söka upp en läkare snarast.

/ Pace, Karl & James.

Auktion!Nu är det mycket fokus på vita skjortor, men de vi försöker uppmärksamma är vita skjortor med aningen tjockare tyg, sådana som blir alldeles utmärkta att använda till vardags! Och inte finskjortor som skaver sönder bröstvårtorna. 

Vi har hittat en perfekt skjorta i färgen vit, som säljs på auktion. Den går ut om 9 dagar och priset ligger just nu på 4 sek. Auktionen bor här

/ Pacemakers.

Pacebook.

Med tanke på att de trillar in nya läsare så vill vi ge er en chans att hänga med i matchen! Därför kommer den här typen av inlägg upp lite då & då. Något våra äldre läsare få ta hänsyn till. Vi finns på tidsfördrivaren numero uno: Facebook, ni finner oss lättast genom att söka efter: Pace Makers inte Pace Makersson (som vi hette en gång i tiden). 

/ Pace, Karl & James.

Återigen New Balance


Vi i familjen Pacemakers är svaga för New Balance och vi har visat upp ett gäng stiliga par genom åren. Denna modell kan kännas en aning höstig med ack så snygg. Dom finns att köpa hos CALIROOTS.COM och priset var 1099 SEK och nu kan du köpa dom för 659 SEK.

Karl P

Pacemakers HQ.Vi har märkt av att vi blir större och större. Det känns som att vi har någon/några att tacka för det! Frågan är vem eller vilka. 

/ Pacemakers.

Nytt Inköp.


Nu kanske ni tycker att jag härmat Karl genom att köpa en vitskjorta? Så är det inte. Han gjorde intrång i min hjärna och visste därmed att jag skulle köpa en vitskjorta. Därför köpte han en vitskjorta, vilket är anledningen till att jag köpte en rödmössa! För jag visste att han skulle köpa en rödmössa. Nu väntar jag på dommen.. kommer han köpa en rödmössa? Nog om det.

Hans skjorta är från Whyred, den kostade 900 kr, min skjorta är från NN.07, designad av Rasmus Wingårdh (SCORE) och den kostade 780 kr (SCORE). 

Later.

Musiclover: The Nerves - Hanging on the telephone

(Extremt) Fashion bor här


Dagens PACESkjorta: Acne Tröja: Tiger of Sweden Jeans: Weekday Boots: Rokin Smula: JC.

Att skjortärmarna är aningen korta beror på att jag klippte av dem direkt när skjortan landade i min brevlåda. Anledningen till det var att jag var besviken på det skiftande mönstret som gömde sig på insidan av skjortan. Hur som helst blev resultatet kanon. Läderbiten på tröjan är något jag sydde dit för att täcka ett par brännmärken jag orsakade på fyllan. 

Later.


Design By Pacemakers.De bästa som finns är när man får mms på Karls kommande idéer. Lite mer färg på den här så blir det en storsäljare. 

Later.

Pace.

Året med PacemakersMycket hände året 2010, likt alla andra bloggar ska ni få er en liten tillbakablick på de händelserika stunderna från vårt år.

I April så hamnade vi för första gången på Blogg.se. Sedan dess har vi prytt deras förstasida ett par gånger i månaden. Vi åkte till Norge för att titta på jobb och lägenhet. Dock var inte lägenheten så nice... de positiva med resan var att vi kom på en ny kategori till bloggen som fick heta "Brunt eller Blekt?Vi firade en galet bra Valborg i Uppsala.Vi ville tjäna snabba cash! Det gick inte som planerat och Pace blev bekymrad över sin framtid. Han begav sig därför till kyrkan för att be om hjälp av de mäktiga blogg-Gudarna. Efter de upptäckte vi Karls talang, och insåg att de här kan vara nyckeln till våra drömliv. Samuel från Industribolaget gillade vår idé! Och de mörka molnen över våra liv började försvinna.Vi byggde en studio i Pacemakers HQ där vi kunde fota våra outfits.James fick bröst.Vi både närvarade och kickade ett par riktigt feta fester.Familjen Pacemakers packade resväskorna och åkte på en liten road trip där både danskarna och tyskarna fick Pacemakers existens bekräftad. Vi var med i en uppmärksammad intervju. 


Vi var på Peace & Love där våra tappra läsare stod och köade i timmar för att få en autograf av sina idoler Pacemakers.Första sponsoren trillade in. Vi började sy upp modeller av small bags och väskor.


Vi var på KTH där vi hade möte med VD:n från ett ganska så uppmärksammat klädföretag. Vi pratade om Pacemakers potential till att skapa fashion och vi beslöt oss därför att samarbeta, något vi gör än idag då vi ännu inte fått fram någon produkt. Vi upptäckte Slow Show! Och flera tankar väcktes kring detta fantastiska band. Bland annat föddes en ny kategori - "Pace Möter". Vi startade ett samarbete med klädsidan 111vox som går ut på att vi väljer ut "Veckans Plagg" åt deras kunder. Något vi är väldigt stolta över eftersom vi besökte deras hemsida dagligen redan på den tiden då Pacemakers inte fanns.

Som ni märker var 2010 ett väldigt bra år för Pacemakers, vi befinner oss just nu på ett tåg som vi styr mot helt rätt riktning. Det finns en hel del platser kvar i tågkupérna som vi ska fylla med ännu fler läsare och samarbeten. Året 2011 kommer bli riktigt jävla bra.

Pace, Karl & James.

Pimp My BootsJag hade förra årets modell av Acnes desert boot i åtanke när skulle pimpa upp mina ökenkängor från Clarks/Pretty Green. Tanken var att fästa färgglada pärlor på kängans nedre del av snörningen, men ganska så snart hittade jag ett bättre alternativ - två färgglada läderbitar. Notera att man kan vända på dem för att få en helfärgad sida av nyansen ljusbrun. Gah. 

Later.

Semesterbild


Dagens "Vill Ha"Det skulle vara rätt nice att äga en skjorta med ett ballt retro-mönster! Jakten har precis börjat.

Gatukonst på Pacemakers.
Projekt - Pacemakers.Vad ni tror er se på bilden är ett papper med lite kladd på, de där kladdet kommer att spela en betydande roll om några veckor. Det är nämligen grunden i ett projekt vi har på gång, det här projektet vågar vi redan nu uttala oss om att de kommer bli jävligt bra. Anledningen till att vi kan säga så, är så pass logisk som när man till exempel adderar två positiva termer - så blir även summan positiv. 

För er som har svårt att läsa mellan raderna så kan vi understryka att det här projektet gör vi tillsammans med några andra. 

/Pacemakers.

Musiclover: Bruce Springsteen - Dancing in the dark.Nemas Problemas

Vi är väldigt mycket för button down-krage på skjortor. Har man då oturen att äga en skjorta som inte är av button down, får man helt enkelt ta saken i egna händer och sy dit några stygn. Man kan tycka att de är en fördel att välja samma färg på tråden som på skjortan, men oplanerat är charmigt

/Pacemakers.

Veckans Plagg

En sko som förknippas med punkare, skapad av en tysk militärläkare någonstans kring mitten av 1900-talet för att den dåvarande militärkängan som fanns var så pass dåligt anpassad för fötterna att den förhindrade läkning. Om Converse är tuppen bland världens alla tygskor så skulle vi vilja påstå att Dr. Martens är den ledande industrin när de gäller kängor. 

Nu när de börjar bli varmare ute så är den "låga kängan" ett perfekt alternativ om man är trött på att traska runt i den rejäla kängan. 111vox har dessutom rea på Veckans Plagg, rean bor här

/ Pacemakers.

Jonas who?Signerad halsduk från Jonas Varmkorv. Frågan är vem han är?

Nytt Inköp.Ny jacka! Den har resor i ryggen och en luva med skärm. Förövrigt liknar den en oljerock och den är köpt från Alan Paine

Later.

Semesterbild


Inredning flyttar inTänk vad lite färg kan liva upp något som ser slitet och trist ut.

GroggIgår bjöd Karl på groggar! Han överraskade rejält när han fick whiskey att smaka fantastiskt. De sägs att Janis Joplin sopade i sig 1 liter om dagen av Southern Comfort, inte alls konstigt om hon nu groggade som Karl. 

Receptet är enkelt: Whiskey, fruktsoda & lime.

Later.

Fashionlover

Marcus Lindström

Den där Karl...Såhär ser de ofta ut när man har haft Karl på besök. Likt en 3-åring ska han kladda ner varenda papper som ligger framme. 

Later.

Familjen

Familjen Pacemakers är återigen samlade efter att ha varit ifrån varandra ett par veckor. Vi kör fortfarande på de gamla rutinerna att Karl & James inte sätter sig ned vid bordet förens jag har sagt: "Varsågoda". 

Later.

Auktion!Tips på en schysst "bomberjacka" från Weekday som ligger ute på auktion just nu. Har du tur så kammar du hem den för 50 spänn. Den kommer bli grymt snygg till våren med ett par ljusa jeans. 

Auktionen bor här.

Later.

H&M i ett nötskal

Klädgiganten H&M ska alltid vara värst, dom har gett sig tusan på att trycka in varenda färg i en och samma strumpa. (Syftar på strumporna högst upp). 4-packet med enfärgade strumpor får däremot tummen upp! Ta bort de rosa paret så hade dom till och med fått två tummar upp av mig. 

Later.

Örjan bor härMan blir alltid lika stöddig och stolt när man träffar på något svenskproducerat när man inte befinner sig på svensk mark.

Later.

Pace.

Älska oss?Vi hade nästan glömt bort den gamla rutinen som börjar bli alltför vardaglig! Blogg.se läs oss, älska oss. Tåget fortsätter mot rätt färdriktning. 

/Pacemakers.

Påfyllning!
Nu har Story Fall fyllt på lagret med skjortor! Prisvärda 399 sek får man betala för dem.

/ Pacemakers.

Ny Smula!Ett riktigt kap då den gick på 60 kr. Jag är nöjd. 

Later.

Pace.

PacerapedSorry Maker... du är en av mina bästa vänner, hoppas du förlåter mig och att vi kan kicka en pärla på fredag!

Dagens "Vill Ha"Jag minns hur jag letade desperat efter den här flugan inför min student, jag fann den visserligen på några utländska hemsidor. Bittert nog gick aldrig mitt köp att genomföra. Nu jävlar ska jag göra allt för att bli en lycklig ägare! Jag vill ha färgerna: Svart och vinrött. Hör av er om ni vet vart de går att hitta dem (i Sverige).

Later.

Steve McQueen


I dag var jag hos optikern. Då såg jag ett par riktigt balla solglasögon där den legendariska skådespelaren Steve McQueen hade varit med på ett hörn. Idén är att man ska kunna vika ihop glasögonen så att dom får plats i det snygga lilla fodralet man får till. Bli som Steve och köp dej ett par Persol.

Karl P

nytt inköp!

Nytt inköp. Skjorta köptes till nyår på Whyred inne på Bruno på Götgatan för 900 SEK. Det kändes helt rätt och kommer sitta kanon ihop med ett par jeansskjorts och dom gamla slitna converseskorna.

Karl P

New BalanceJag börjar sakta men säkert förälska mig i New Balance! Karl äger ett par schyssta och även jag har planer på att införskaffa mig ett par i färgen blå! Något som jag inte visste om, är att fjortisaffären numero uno - MQ har börjat sälja dessa skor. 

Later.

Farsan BalooNär ni var små och sa: "Min farsa är starkare än din farsa", då sa jag: "Min farsa har slagits mot en björn, vem har din farsa slagits mot?". 

Later.

Pace.

Father Of the YearSånt här är man svag för! Nu vill man nästan klämma fram ett par Pacemakers Jr. som kan få agera sidekick och därmed få era hjärtan att smälta lite extra. 

/Pacemakers.

Veckans PlaggFörmodligen är de inte bara vi som är less på fula travel bags, därför har vi valt ut en förtjusande travel bag till "Veckans Plagg". Den är både rymlig och snygg, Filson heter märket som langar upp det här vassa kortet från sin väskkollektion. Du hittar den hos våra polare på 111vox

/ Pacemakers.

"Carlings-Humor"


Äntligen!Äntligen har jag hittat mina torgvantar! Vilken lättnad, 70 pix fick jag ge för dem. 

Later.

Pace.

3 tjocka tröjor från weekday för 500 SEK styck

Morrissey-cardigan-wine

Runner-cardigan
Robert-sweater-grey

Musiclover: Nick Drake - One Of These Things First


Happy Socks


Riktigt balla batikmönstrade Happysocks. Finns att köpa på deras hemsida för 70 SEK.

Karl

Dagens Dåre.

Ett litet smakprov på min övertalningsförmåga. En halvoseriös vadslagning mellan två kompisar slutar med att jag som inte har något med deras vadslagning att göra, pressar förloraren att fullända det hela. Hoppas laseroperationerna kommit lite längre i utvecklingen inom några år, annars kommer jag ha dåligt samvete. 

Later.

Nytt Inköp.

Tröja från The Local Firm, hittade den på mellandagsrean till ett pris av 499 kr (ca. 50%).

Later.

Pace.

Dagens "Vill Ha"Just nu finns det nog inget snyggare plagg än torgvantar, jag har letat och letat och letat och letat efter de perfekta paret men dessvärre utan något resultat. Jag tror jag ska börja leta upp någon som är duktig på virka istället. 

Later.

The Laundromat CafeMan ser direkt vart The Landromaut Cafe hittat inspirationen till deras logga... minns ni vår gamla header?The Landromaut Cafe är ett riktigt ballt hak i Köpenhamn där man kan ta en drink, äta gott eller bara ta en simpel bärs i väntan på att tvätten ska bli klar. Riktigt nice affärsidé! 

Later.

Pace.

Nytt Inköp.Fynd från second hand! Utseendet liknar Sandqvist väldigt mycket, skillnaden är att ryggan inte kostade över tusenlappen, utan runt 300 pix. 

Later.

Pace.

Den "onde"

Ett praktexemplar på hur "rolig" jag kan vara. Bilden är tagen från en efterfest i köpenhamn runt 07.00 då en tjej poängterade att min kompis somnat i en stol och att det faktiskt vore jättekul att doppa hans fingrar i ljummet vatten. För er som inte känner till den gamla "myten", jag vet faktiskt inte om de funkar eller inte funkar, men de sägs att man ska kissa på sig om ens händer kommer i kontakt med ljummet vatten när man sover. 

Jag säger till henne: "Det där funkar inte ens" och tjejen fnissar fram "jo det gör det visste! Testa". Jag häller upp ett glas med vatten. Sedan följer jag instruktionerna - doppa hans fingrar ner i vattnet. Den fnissiga tjejen kan inte hålla sig utan måste springa därifrån eftersom hon håller på att brista ut i skratt. Jag ser då min chans att lura henne och få min kompis att se väldigt rolig ut. Jag häller därför ut vattnet på hans byxor så de ser ut som han kissat ner sig. Sen hämtar jag tjejen och säger: "Du, det funkade visst! Fan vad sjukt". Hon gick på det helt och hållet och sprang sedan och hämtade sina tjejkompisar för att visa dem en kille som kissat ner sig i sömnen. 

Later.
MusicLover: Pete Yorn & Scarlett Johansson - Relator


RSS 2.0