Lovley

 
Rent känslomässigt är elefanter rätt lika oss människor. Många elefantungar drabbas av psykiskt trauma när deras mammor skjuts ihjäl framför ögonen på dem. Många dör också därefter. Jag såg en väldigt fin dokumentär som handlade om ett barnhem för elefanter i Kenya. Där en grupp människor viger sina liv åt att rädda elefantungar som blivit föräldrarlösa. Det bildas nya flocker på barnhemmet och dom äldre elefanterna tar hand om de yngre. Med hopp om att det återigen kan bli friska och återvända till naturen.
 
Se dokumentären här.
 
Later.

Fest i bråvallan

 
Jag kan väll sammanfatta det som att jag dansade igenom stängslet in till Bråvalla festivalen. Vilket också
blev min biljett in. Det hade nästan fått vara lite mer utmaning, men jag ska inte klaga! Tack Bråvalla för att ni placerat ut festivalområdet vägg i vägg med campingen. Vilket gjorde det hela ännu enklare att ta del av spelningarna. Jag fick se Green Day spela, jag är inget fan men det var en skitbra spelning. Tack Bråvalla för att ni hade infört ett festligt tivoli som så vackert lyste upp festivalen när mörkrets täcke föll över det gamla flygfältet.
Till nästa år kan ni dock få införskaffa fler toaletter så slipper folk skita i tälten.
 
Later.
 
 

Fest i bravallan

Jag packar min lilla bag och sticker till Bråvalla. Jag tänker planka in.
 
Later.

Random Kvällar


Blommor & Bin


Jag var på "Blommor och Bin" ute vid Långholmen för några veckor sedan. Jag tror namnet är en täckmantel för "hasch och kokain". Det var en trevlig förfest som höll igång från 14.00 - 20.00. 

Jag hann vara där i ungefär 2 minuter. Sen hade jag, vad jag trodde var - ett jävla drägg framför mig som ville kramas. Det var dock mina första hundradels sekunders tänkande. Istället fick jag en klapp på axeln och en polisbricka i ansiktet. Sedan tog en frågestund om droger fart... och en liten visitering. Vilket visserligen inte gjorde mig ett dugg. Det var ju trots allt mycket trevligare än att få en stor svettig bamsekram av någon som luktar ljummen Sofiero.
Jag utgår från att det var en slump att just jag blev visiterad. Det händer alla någon gång. Däremot har jag fått höra ett x-antal gånger att jag känns "knarkig". Antingen på grund av mitt ibland ettriga beteende. Eller för att jag ibland verkar vara lite "off". Den där "off"-sidan plockar jag oftast fram när jag sitter i en diskussion eller ett möte med personer jag ogillar. Jag kan stirra rakt upp i taket när någon pratar med mig, jag hör frågan och när personen i fråga höjer rösten och säger: "PACE". Så svarar jag: "Vaaaa?", enbart för att återigen höra en ansträngande röst som repeterar frågan som jag ändå kommer att svara: "Ehm.. vet inte" på. 

Later.

In the making

 
Efterfrågan har nått oss och därför kommer vi sätta igång en liten produktion. Med betoning på liten. Som
vanligt lägger vi fokus på bra material. Svenskt renskinn - slitstarkt, som också åldras med värdighet.
 
/ Pacemakers.

Good Stuff

 

Gatukonst på Pacemakers

 

Pornmakers

 
Pornmakers är en reflektion av det mest fascinerande som finns.
 

Så nice

 
Impulsköp.. ännu en vit skjorta i samlingen, men de är ju så nice med grova bomullskjortor som
känns som linne!! Och det är så nice med sköldpaddsfärgade solglasögonen till vita skjortor!! 
 
Later.

Citerat


"När man som jag är född i en prästgård stiftar man snabbt bekantskap med djävulen" - Ingmar Bergman.
 

Sköna Bönor

 
 

Så nice


Pacemakers HQ


Skulle vilja trycka in en sol i lädret. Likt den här
 
Later.

Semesterbild

 

Fest i brallan

 
Jag var ute på F12 igår. Ett av många ställen där folk gärna vill hävda sig. Likt igår, då jag står i baren och får en hand på min axel. Jag vänder blicken bak mot snubben som lagt sin hand på min axel. Han tittar på mig och säger: "Du, det är 18-års gräns i baren...". Sedan ler han lite hånfullt. Jag tittar på honom och svarar: "Jaha.. vill du att jag ska köpa ut åt dig eller?".

Later.

In the making


Återupplivning av en stupad soldat som stupat efter att en cigarettbomb slog ner
i tygpåsebunkern där ett flertal soldater låg och tröck under det 30-åriga alkoholkriget.
 
Later.

I huvudet på Pacemakers


Hultsfred

 
Drog en spontanare till Hultsfred igår. Såg mörkt ut ett tag när jag inser att nästa buss från Märsta går 22.00. Vilket i praktiken innebär att jag hade missat Arctic Monkeys. Jag och Maker lyckas få med oss ett par vilsna själar från Märsta som kunde splitta en taxi till festivalen. Jag trodde jag var en jävel på pruta ner priset. Så jag gav vad jag trodde var ett skambud - 500 spänn fast pris. Det visade sig att taxametern kör på 400 SEK.. men chauffören var ärlig och gav oss ett bättre pris än vad jag själv hade satt. 

Vi kom fram perfekt, blev fulla i Öltältet framför stora scenen där Arctic lirade. Efter spelningen blev vi nyfikna på vad som var så speciellt i Red Bulls stora v.i.p torn. Så vi utnyttjade våra ninja förmågor och smet förbi vakterna. Väl inne, kändes det rätt torrt. Speciellt i våra strupar som törstade efter mer alkohol. Dock kändes 140 spänn för en pappersmugg med Red Bull vodka inte speciellt lockande. Istället googlade vi fram potentiella personer som kundes tänka vara sponsrade av Red Bull. Wakeboardåkaren Benjamin Hoppe kändes som sådan. Maker tog mina solglasögon, vände på kepsen och ställde sig med ryggen mot baren. Jag gick fram till färskingen som stod bakom bardisken och pekade mot Maker. Sedan sa jag bestämt: "Benjamin Hoppe, han dricker gratis här eller hur?". Bartendern börjar klia sig i pannan och på hakan. Han sätter handen framför munnen och mumlar: "Oj,.. hm.. oj.. de vet jag inte.. måste ringa chefen.. jag gör det på direkten!". Jag ser hur han har en diskussion med sin chef över telefon. Chefen är nu påväg till oss för att träffa Benjamin Hoppe. Jag sneglar mot vakterna som står på samma våning som oss. Jag inser nu att det här kan eventuellt komma att svida på alla möjliga sätt och vis.. 

Later.

Pacemakers HQ

 
När jag gjorde den här kjolen inspirerades jag av komplex. Eller rättare sagt vad komplex gjort med sina offer. I det här fallet inriktade jag mig på ljuspunkten i livet då du säger tack och hej till ditt gamla komplex. Du inser nu att det där fula på din kropp är helt fantastiskt vackert.
 
Vanligtvis gör jag saker baserat på mig själv och mina minnen. Den här gången fick jag istället bygga upp en karaktär i mitt huvud. En skön böna, med ett jobbigt förlutet. Som plågats av sina komplex. Något som många tyvärr lider av under tonåren. Det har varit jobbigt att gå på stan, folk tycks titta konstigt. Badstranden har varit rena rama mardrömmen. Egentligen har min namnlösa karaktär ett helt perfekt liv, men plågas innerligt av dom där benen som är lite för tjocka, eller för smala. Dom lite för långa armarna, som egentligen är helt normala. Den lite för stora näsan, som egentligen är helt perfekt. Den stora rumpan, som egentligen är helt perfekt. Det finns många fel på kroppen, som egentligen bara är vilda fantasier. 

Sedan kommer vändpunkten i livet, där alla dessa komplex blir till något vackert som man vill visa upp och stoltsera med. Benen, näsan, armarna, rumpan - allt är perfekt. Min erfarenhet av tjejer som lidit av komplex, är att dom blir raka motsatsen till sina gamla personligheter. Dom blir transparenta, självsäkra och ödmjuka. Tre egenskaper som är sexigare än bröst. Det där transparenta ville jag ta vara på. Vilket resulterade till ett väldigt transparent tyg som egentligen skulle dölja ett par perfekta ben om inte tyget var transparent. Eftersom min karaktär länge dolt sina ben för allmänheten, vill hon nu visa upp vad världen har gått miste om. Hon skulle inte lägga ner en sekund på att tänka efter vad andra människor anser om henne. 

Kvinnokroppen är också ständigt närvarande i min inspiration, vilket är en del av resultatet. Det ska också tilläggas att jag är jävligt nöjd med modellen, som förmedlar min karaktärs drag på ett perfekt sätt. 

Later.

Converse X MHL

 
MHL X Converse släpps till Juni och jag ska ha ett par. 
 
Later.
 
 

Anekdot

 
Jag skulle kroppsmåla min kompis när vi var 4 år gamla. Tanken var att jag skulle förvandla honom till
spindelmannen med hjälp av en bunt tuschpennor. Eftersom jag studerat hur ansiktsmålningen gått till på McDonald's kände jag mig som rätt man för jobbet. Milt sagt - så överskattade jag min förmåga och han blev kroppsmålad likt bilden ovan. I tusch. 

Hans mamma lackade ur totalt och ville såklart veta vem som förvandlat hennes son till någon form av levande konstprojekt. Jag kände mig lyckligt lottad att ha en sån modig vän som coolade ner sin morsa genom att säga: "Jag kan säga sen när Pace har gått hem". 

Later.

Från en annan tid

 
En av min farsas personliga favoriter från alla gamla album:
Farfar Raymond till höger. Dom där armarna kunde nog klippa en tjurnacke.
 
Later.

Pacemakers HQ

 
En liten del ur ett projekt där jag tog tillvara på ett citat från Rasmus Wingårdh. Han beskrev sina kunder som konstnärer och sin design som canvastavlor och penslar. Det vill säga att det är upp till kunden vad som ska målas upp. Hur ett plagg ska bäras och matchas. Jag fastnade för just dom orden, och gjorde därför en tolkning av hans citat på en canvastavla. Jag tejpade också fast en pensel på tavlan som dock inte är med på bilden. 

Later.

Fest i brallan


RSS 2.0