Throwback Thursday


Min kärlek till jeansjackor sträcker sig långt bak i tiden. Innan mina bollar ens trillat ner i påsen. Minns jag rätt var det en limitid edition, min mamma hade bra kontakter i klädbranschen. Att kepsen sitter som den sitter på bilden gör mig lite förvånad. Det fanns alltid någon jävel som skulle fram och kladda med sina händer och rätta till den. Samt fälla den briljanta kommentaren: "Hörru grabben! Kepsen sitter ju åt fel håll, skärmen ska titta rakt fram!". Jag må ha varit ett litet yngel, men jag kunde redan då avgöra på några sekunder om en person var korkad eller inte.

Later.

Ensam kille...

 
Det kräver sitt ansvar! Jag ser det också som något väldigt befriande (avslappnat) att ha en vänskaplig (ej sexuell) relation till min flock av honor. Om en annan hane, råkar inkräkta på mitt revir, måste jag dock ta mitt ansvar och slita honom i stycken. 
 
Later.
 

In the making

 
Prototypen är klar för rocken, förändringarna är gjorda och nya mönsterdelar är framtagna.
Placerade på mitt mörkblåa tunna bomullstyg. Rocken är här och med: In the making
 
Later.

Pornmakers


Versace

 
Jag har påbörjat ett arbete om Gianni Versace, som snart ska lämnas in. Eftersom Pacemakers ofta
reflekterar till min vardag kan jag lika gärna publicera min sammanfattning om honom här också.
 
Den 2:a December 1946 föddes en man som kom att starta ett av vår tids största modehus. Namnget efter han själv - Versace.
Gianni Versace växte upp i Reggio Calabria, en stad belägen i tån av den Italienska stöveln. Tillsammans med en mamma, pappa och två syskon. Den äldre brodern Santo Versace och den yngre systern Donatella Versace. En äldre syster skall också funnits med i bilden, som dessvärre gick bort i en ung ålder.
Gianni Versace intresserade sig vid tidig ålder av sömnad. Inte så konstigt då hans mor ägde en syateljé som sysselsatte ett dussintal sömmerskor. Redan vid 9 års ålder ska han ha designat sin första klänning. Ett frö var sått.
 
Året är 1972, Gianni är 26 år gammal och har avslutat sina studier inom arkitektur. Han flyttar till Milano för att jobba som modedesigner. Där arbetade han bland annat för varumärkena Genny, Complice och Callaghan. Uppmärksammade arbeten som leder honom till att slutligen släppa sin första damkollektion i eget namn året 1978. Även den visas upp i staden han vistas i – Milano.
Samma år slås portarna upp till hans första butik i Via Della Spiga, Milano. Versace, influerades av Andy Warhol, antik romerska, grekisk konst och även abstrakt konst.
 
1982 vann han den första av en lång rad utmärkelser som ”bästa modeskapare”. Då för sin A/W-kollektion. Han var minst sagt en sysselsatt man, med en rad långa samarbeten. Bland annat med operan La Scala, Elton John och ett dussintal filmer / tv-serier.
 
1997, drabbas världen av en chock då Gianni Versace, 50 år gammal skjuts till döds utanför sitt hus i Miami. Mördaren Andrew Cunanan, 27 år gammal hittas död i en båt 8 dagar senare. Dödsorsaken: självmord. Han tog sitt liv med samma pistol som dödade Gianni. Motivet till hans mord på Gianni är än idag oklart och kommer förbli så. Vi kan endast spekulera. En spekulation kan vara Giannis otroliga framgång och hans öppna förhållande med en annan man. Modellen Antonio D’Amico, vars vägar korsade Gianni’s redan 1982 och höll sig stadigt fram till hans död. Elton John dedikerade sitt album "The big picture" från 1997 till ära av Gianni Versace. Om Kurt Cobain var vid livet, hade han gärna fått dedikerat en platta till mig.
 
Arvet, det gigantiska modeimperiet som Gianni byggt upp hamnar i händerna på den äldre brodern Santo och systern Donatella. Den forne kollegan Jorge Saud tog tillsammans med brodern Santo över VD-positionen i företaget. Donatella utseddes till chefdesigner, en position hon besitter än idag. Något som bör kännas till är att Donatellas dotter Allegra Versace tilldelades 50% av företaget. Då hon endast var 12 år gammal valde man att hennes mammma skulle förvalta hennes andel. Än idag låter hon sin morbror och mamma sköta företaget. Kanske för att hon under en lång tid behandlats för sin svåra anorexia.
 
Later.
 

Catchiiiing

 
Jag köpte den här av en random dude. Den är från Acne, AW12-kollektionen. 100% mocka. Prislappen ligger
på runt 10 000. Jag lyckades deala till mig den för 1 500 - CATCHIIIIIIIIIING. Jag vet fan inte hur jag bär mig åt ibland.
 
Later.

Lovely

 
Något jag fastnade för när jag besökte en liten inredningsbutik i Paris. En konstnär som ramat in diverse olika
serier med hjälp av en simpel symbol. Väldigt spot on.
 
Later.

Pacemakers HQ

Mina samples har landat och jag känner rent spontant att jag kommer börja knulla med t-shirt på mig  för en tid framöver. Materialet är bland det bästa jag upplevt. I slutändan visar det sig att kemin mellan mig och fabriken varit bra. Då dom lyckats göra min design, och känsla för plagget till något realistiskt. 

Later.

Paris

 
Hemkommen från Paris. En ganska hektisk resa då jag hunnit med en del på bara några dar. Jag gjorde ett tappert försök till att bikta mig i kyrkan då jag ville rena min kropp från allt den går igenom. Då jag råkade säga "Fuck" så är jag ganska övertygad om att jag får klara mig på egen hand. Min förhoppning om att hitta det perfekta tygerna i dom franska tygkvarteren var också misslyckat. Jag kom hem tomhänt. Däremot gjorde jag ett lyckat studiebesök på en skola som jag eventuellt kan fortsätta mina studier på. Skolan i sig hade en härlig arkitektur som påminde om en blandning av MI6's HQ och en väldigt vacker kyrka. 
Den omtalade baren Le Perle fick även njuta av min närvaro, likt Eiffeltornet och andra standard turistmål. Jag inväntar också en skön liten bot från hotellrummet jag rökte sönder. 1 packet om dagen.. jag som hade slutat.

Later.

au revoir

Min psykiska och fysiska hälsa är knappast på topp. Jag lever i en konstant stress där prestationsångesten ständigt gör sig påmind. Min dag slutar med ett besök av djävulen själv och min morgon börjar med detsamma. Imorgon sticker jag till Paris för att bland annat leta tyger till min kommande skolkollektion. Förhoppningsvis faller jag även offer för några fransyskor som med hjälp av sina sexuella häxkonster kan dra ur dessa demoner från min kropp. 

Later.

American Hustle

 
Får "Blow"-vibbar av den här rullen.

Throwback Thursday


Från en annan tid

 
Här var han inte gammal, räkan till höger som råkar vara min farsa. Till vänster har vi hans polare som han seglade ihop med under en tid. Tills han åkte in på kåken, där han fick spendera många år för kokainsmuggling. 

Tiden är snart inne för min farsa att vända blad och börja på ett nytt kapitel. Då han efter många år i Europa ger sig av till andra sidan Atlanten igen. Senast idag, beskrev han för mig att "Dit jag ska, kan de ske olyckor. Jag vill att du ska känna till dina tillgångar till mitt arv om det händer något". Det kanske låter hemskt, men han klarar sig. Jag hoppas han kan fortsätta leverera en modernare version av "Från en annan tid"-albumet. Kanske med hjälp av instagram. 

Later.
 

Johnny Boy


Så jävla tung.

inköp

 
Our Legacy är förmodligen bäst inom svenskt mode just nu. (Enligt mig). En hållbar design, bärbar av en större målgrupp. Samtidigt experimenterar man med materialvalen. I det här fallet en skjorta i grovsiden. Vilket upplevs som extremt nopprigt och känns nästan lite klibbigt. Ett material jag antagligen inte valt själv som designer, men fan vad jag älskar det. Jag känner mig liksom som en lyxig luffare i skjortan. Precis som jag vill vara.
 
Later.

In the making

 
Det här är början på min rock. När den är färdigsydd så kommer jag kladda
ner den med anteckningar. Vad som ska förändras på både designen och måtten.
Så det är här alltså den första prototypen, eller toile som det heter på design-språk. 
 
Later.

Pacemakers HQ

 
Det här är ett plagg som kommer ingå i min skol-kollektion. En väldigt snygg och enkel
rock, med ett fantastikt vackert innerfoder. (Det är som sagt insidan som räknas). 

Innerfodret på bilden har jag gjort, det kommer desvärre inte ingå i skol-kollektion. Utan det blir ett annat innerfoder som förhoppningsvis blir lika effektfullt, men bestående utav blommor. Blommorna blir en återkommande detalj i kollektionen. När arbetet är slutfört kommer jag lägga fokus på att återskapa plaggen i samma fabrik där jag just nu syr upp min tee-kollektion. Jag kommer även låta innerfodret på bilden sättas i produktion och därmed bytts det blommiga innerfodret ut. 
 
Later.

RSS 2.0