Fredag


i huvudet på pacemakers

 
 

Black Python

 
Det är något med dom här skorna som får en viss kungsboa att tro
på att jakten efter möss blir lättare med dom här på fötterna. Kanske.
 
Later.

:egd


Pacemakers HQ

 
Läget just nu: Jag jobbar på en bok som ska släppas till våren. Vi får se hur det blir med den saken... Det är inte jag som kontrollerar budgeten för alla mina projekt.
Den kommande veckan skulle spenderas i dom franska alperna där jag skulle medverka under en filmproduktion. Gratis boende, en lägenhet med takterass, gratis käk, fri alkohol 24/7, gratis resa + betalt var utlovat. Jag behövde inte tänka många sekunder när jag fick förfrågan att haka med på det här jobbet. Som i princip består av: Festa skiten ur dig och få med det på film. Arbetsvillkoren var nästan för bra för att vara sant, vilket oftast slutar med att det heller inte blir till verklighet. Likt det här fallet då jobbet inte blir av... jag får spendera nästa vecka på annat håll där jag kan supa skallen i bitar. Har man en gång bokat upp en fylla så går den inte att avboka, de är problematiken i det hela.

Later.

Grattis fan!


Old times good...


 Den här snubben är inspirationen till filmen Project X.
Älskar hur jävla careface han är: "Best party ever so far".
 
 
Jag var själv med och styrde ihop en riktig jävla pärla i 16-års åldern. Smått tragiskt att jag förmodligen aldrig kommer få uppleva en sådan fest igen. Jag är framför allt stolt över att jag fått ta på mig äran (skulden) för att helvetet brakade loss. På den tiden växte inte kröken på träd, visserligen grönskade det med hemmafester periodvis men festerna hade en större plats i hjärtat då än idag. Så går ens klasskompis ut med att han tänker styra ihop en pärla om exakt 1 månad i förväg och ber sina vänner om hjälp för att göra den kvällen oförglömlig. Då vittrar hajarna blod i vattnet.
 
Maker kände en hel del nya tjejer i plugget, så han drog i sina trådar och bad dem sprida ryktet. Jag har en tendens att kunna hypa upp saker vilket jag drog nytta av redan då. Jag minns att jag bland annat bytte ut mitt vanliga Msn-namn till ett namn som liknande en annons av festen. Tid/plats/datum/ALLA får KOMMA och så klassikern på det: Logga in och ut ett par 100 ggr om dagen. 

När det äntligen var dagen med stort D satt vi grabbar i klassen lika laddade som inför en viktig hockeymatch. Vi var fortfarande kvar i plugget och längtade till att få komma hem. Jag insåg att polaren som skulle ha festen inte riktigt var helt med på noterna när han utbrast: "Fan det blir nog riktigt jävla nice ikväll, vi lär ju bli ett fett jävla gäng på 30-40 pers". I princip så kändes det som att vi konventerat 30-40 pers per skalle till detta festmecca som inom bara några timmar skulle äga rum. Vi hade även annordnat ett alkoholförråd i ett av rummen hos min polare som skulle ha festen. Kanske hade vi fått nytta av företagslinjen vi alla gick på i gymnasiet för man ska inte sticka under stolen med att vi var ett jävla gäng kreatörer. Det inkasserades säkert en hel del kulor på det där alkoholförrådet som hade samma koncept som en langosvagn på Hultfredsfestivalen. En kompis dealade till sig ett x-antal plattor sprit genom att sälja en bil - han bidrog minst sagt med sitt strå till stacken.
 
Maker berättade för mig i efterhand att när han skulle ta bussen till festen så möttes han av en fullpackad busshålls plats. Konstigt nog verkade alla vara i hans ålder. Även två bussar med samma destination anlände samtidigt och plockade upp alla ungdommar som fyllde de bägge bussarna. Än idag vet jag inte om det vanligtvis går två bussar samtidigt från den busshålls platsen eller inte. Oavsett vad tänkte Maker att det var ett märkligt sammanträffande att så många skulle med samma buss som honom. Han insåg sedan att han underskattat vår förmåga att locka folk till en fest då alla klev av vid samma station och gick i samlad trupp till min klasskompis hus. 

När jag väl anlände, vilket blev senare än vad jag tänkt mig (som vanligt). Så möttes jag av en fullt utblommad fest, doften av billig alkohol och tonåringar. Det stramar nästan lite i grensömmarna när jag tänker tillbaks på det. Det var trångt och kändes kvavt i huset som annars var välrymligt och skulle man ta sig upp till övervåningen fick man brotta sig fram i trappan. På samma sätt som när man dyker upp 5 minuter innan ett populärt band ska lira och man likt 5000 andra personer vill stå längst fram. Vi polare insåg snabbt vad vi åstadkommit.

En annan kompis till mig berättade i efterhand om när han tog sig upp på övervåningen och får syn på några gamla bekanta som sitter i soffgruppen och röker. Det var en sådan kväll, det både grisades och folk du inte sett på år och dar dök upp. Vilket gav oss respons på att snacket om en fet fest nått många mil utanför vårt plugg. Än idag kan man få höra om folk som varit på den festen, bara förra sommaren så stod jag i en bar med självaste party hosten. Då någon random snubbe kom fram och pekade på honom, samt utbrast: "Visst fan vare du som hade den där feta jävla festen för några år sedan?!". Såklart fick jag onda ögon på mig... 

Den där festen kunde inte annat än att spåra ur totalt. Visst fan hade man ångest över att smycken blev stulna, likt pengar, bilnycklar, tavlor gick sönder, huset i sig fick stå emot ett visst slitage. Även grannarna fick sina tomter smått vandaliserade. Polaren kunde inte bo hemma på ett tag då föräldrarna mer eller mindre såg honom som en död son. Han fick även betala av skulden för skadorna som skett. Skador som idag tack och lov är glömda och förlåtna. Vad vi däremot kan glädjas åt är att vi gav en jävla massa ungdommar en förstagångs upplevelse. Många fick sin första fylla, blåtira, kyss, kniv mot strupen, ligg, natt på sjukhuset, första åket i en snutbil. Ja.. kvällens öde var olika för många. 

Later.

Holy shit!!

 

Woody's Remix

 
Det Woody rör vid blir till guld.

Pacemakers HQ

 

sköna bönor

 
 

...

 
OS är igång och inte minst hockeyn, denna fantastiska sport och detta fantastiska landslag vi ställer upp med. Givetvis hade det kunnat vara lite bättre - som vanligt. Exempelvis hade 2 Sedin varit bättre än 1. Publikfavorit är kanske den unge Erik Karlsson som det pratas så mycket om.

Det är lätt att älska honom, det är lätt att hata honom. Vi har några gemensamma kompisar, så hans existens har varit bekant för mig långt innan rampljuset föll mot hans axlar. Jag vet att han låg lite pyrt till i plugget, något ledningen i den hockeyklubb han spelade i kände till. Ledningen gjorde upp ett möte med Erik där han skulle ställas mot väggen. "Ja Erik.. vad hade du tänkt syssla med om du inte kan livnära dig som hockeyspelare?", var den knivskarpa fråga som riktades mot honomVarpå Erik svarar: "Då får jag väll köra truck med farsan!".

Later.

Fest i brallan

 

i huvudet på pacemakers


Paris pt. III

 
Bilder från ett museum i Paris. När jag väl var där så fanns det inte jättemycket som intresserade mig - jag kände mig mest konstant skitnödig och hungrig. Dessutom drack jag nog mer alkohol under 3 dagar i Paris än vad jag gjort under någon festival-vecka. Mitt intresse låg helt enkelt på flaskan. Av ren instinkt, så knäppte jag en del bilder vilket jag uppskattar nu då det fanns en hel del konstverk att upptäcka. Jag gillar halsbandet ovan som består av en ingjuten cigg. 

Later.

...

 
Hade lite ångest över att jag snott två svarta stålar från donken på fyllan. Så förra helgen snodde jag en till och det
känns fan genast mycket bättre! Var inne på vita stolar ett tag men den svarta färgen gör sig verkligen bra i 
lägenheten.
 
Later.

Iron Mike


 
 
Jag älskar Mike. Det är förmodligen den enda människan som bär på mer hat än mig. Han är en symbol för otur, en vattenbärare, ett vildjur som blev tamt och återigen släppt i det fria. Livet har lett mot Mike, men det har också varit svekfullt. 

Later.

n1


Throwback Thursday


:egd

 

Spring

 
Det var under inspelningen till "Spring" som plåtningen för min kommande tee release ägde rum.
Både videon och låten blev väldigt bra. En del av videon är filmat på löpband, vilket kanske blev den snyggaste delen. Veronica Maggio gör också ett litet sångpålägg på två sekunder i låten. (1:48-1:50).
 
Later.

i huvudet på pacemakers


RSS 2.0