Kublakhan


Vi fick höra en fascinerande historia som resulterade till en affärsidé som sedan kom att bli verklighet. Grundaren till det nystartade märket Kublakhan inspirerades av densamma komfort som ges av en virkad vante. Mjuk och behaglig.

Under en längre tid hade hon känt att något inte stämde med sin kropp. Hon fick en rad allergiska reaktioner som slog ut hennes astma, allergi och hjärta. Under en sommar när hon surfade, irriterade hon sig på sina shorts. Därefter kom beskedet om att hon var hjärtsjuk och fick en pacemaker inopererad. Under flera år harvade hon runt på sjukhus efter sjukhus med visionen att göra det skönaste shortsen. Under den kvällen hon surfade ville hon efter duschen ta på sig ett par sköna shorts som gav exakt densamma känslan som den virkade vanten ger. Shortsen existerade inte, kampen mot sin hjärtsjukdom och det perfekta shortsen tog fart.

Idag slår hennes hjärta friskt och med hjälp av två barndomsvänner så driver det företaget Kublakhan som inriktar sig på handgjorda shorts som tillverkas i en numrerad limiterad upplaga på 15 par per färg och skräddarsys efter kunden. Man har valt att återanvända material till skapandet av shortsen istället för att tillverka nytt. Då shortsen består av merino ull gör dem väldigt behagliga att använda på sommaren då det ger en svalkande känsla och även en värmande känsla under kyliga sommarkvällar.

To be continued.

/ Pacemakers.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0