FISH SOUP!
Mm. Fisksoppa! Efter ett par år i kockbranschen så har jag stenkoll på hur man gör det bästa fisksoppan.
Jag ljuger om jag säger att det är den billigaste maten att laga men det är i varjefall lätt.
Det blir fest om du lagar denna rätt och slänger fram en flaska vitt. Så här gör du:
150g fisk/person. Det kan vara all sorts fisk, lax,torsk eller gös.
1 potatis/person
1 purjolök/4person
1 vitlök/person
1 skvätt fiskfond
1 d vittvin/4person (det du ska dricka till soppan)
1 d vatten/person
1 morot/2person
1 d grädde/person
1 knippe dill
Några räkor
Salt&peppar
1 påse saffran om man nu gillar det.
"Maizenamjölsblanding"
Koka potatisen och morötterna.
Fräs vitlök och purjolöken (och saffran) i smör i en kastrull som passar.
Häll i potatisen och purjolöken och slå på vattnet och fonden.
Häll i grädden, dillen och smaka av med salt och peppar.
Blanda lite maizenamjöl och vatten och slå i den kokande soppan och rör till lagom krämig konsistens.
sänk värmen till minimum och häll i fisken och låt stå i 10 minuter.
Lägg räkorna i botten på en trevlig tallrik och slå på soppan och toppa med en liten knippe dill och malen svartpeppar.
LYCKA TILL -Karl
Kommentarer
Trackback