Nr. 75

Jag har har med stor sannolikhet målat 75 stycken tygpåsar med Pacemakers egna logga på.
Karl P

Pacemakers HQ.


Gatukonst på Pacemakers.Den här bilden har en läsare skickat in till oss. Sådant uppskattar vi väldigt mycket! Det är inte bara era bidrag som smickrar oss, utan att ni tänker på oss! Och därmed vill vi understryka hur välkommna ni är att skicka in era bidrag till Gatukonst på Pacemakers.

/ Pacemakers.

Dagens Pace.


Det är sällan jag går ut och går. Det känns så jävla "tantigt". Ska jag gå ut och gå så vill jag ha sällskap av någon intressant människa. När jag var mindre så fick jag ofta sällskap av en mytoman när jag skulle gå hem från plugget. Det var intressant! Tänk er själva att få höra en massa osannolika historier när man haft en tråkig dag i skolan. Idag var de dock fint väder, jag hade skönt sällskap och jag fick dessutom  testa vad mina nya pjux gick för. 

Later.

Ringer han upp, tro?


Pacemakers HQ.


Ni frågar, vi svarar.Ni frågar oss ganska så ofta hur man syr in byxor, svaret på den frågan är ganska simpel: Vänd ut och in på byxorna, sen syr du längs sömmen. För att förtydliga det hela så har vi målat upp en linje på ett par byxor som man då ska sy efter. Notera att det är ett väldigt simpelt ingrepp och kan i princip utföras av vem som helst.

/ Pacemakers.

Förra Onsdagen


Förra onsdagen var både jag och Karl på fest. Dock på varsit håll, därför gjorde vi det till en tävling -"Vem som var på den bästa festen". Jag vann tydligen.

Vi åt flottig mat och drack vin.

Vi hade grymt musikalsiska gäster som drog igång en allsång med klassiska Pacemaker-låtar.

Vi drack gott vin.

Vi drack goda drinkar.

Vi hade en DJ.

Later.

Pace.

Fint från Sandqvist

Sandqvist gör inte bara snygga väskor! Det gör fina skärp och mycket annat också. Jag är dock inte så imponerad av namnet som många andra är. Det är tackvare att James gjorde sig rolig över en kille som hette Sandqvist i efternamn. James sa aldrig Sanqvist till honom, utan "Sandburgarn". Onödig fakta, men om ni nu ser en snubbe stå och skratta åt en sandqvist-väska så kan det vara jag. 

Later.

Pace.
MusicLover: Elton John - Tiny Dancer


Första gången Dave Grohl hörde denna låt var i filmen Almost Famous, det var det för mej också.

Karl P

Den var så stor så att den inte fick plats


Jag skulle vilja ha en fickplunta, men denna var för stor för innefickan.

Karl P

Dagens Pace.Jag lallar runt i HQ, jag borde egentligen organisera mig själv och göra lite nytta. Karls röst ekar i mitt huvud: "Få tummen ur Pace, tummen ur..". Han är lite som en fröken som man försöker gömma en ogjord läxa för.

På mig har jag min gamla favvo-tischa, "Live and Die in LA" står det på den. Se vad bra mössan, texten och jeansen matchar varandra! Och såklart, så sitter mina New Balance som en smäck på mina fötter.

Later.

Nytt Inköp.
Ännu ett par skor, denna gång från New Balance som faktiskt gör sin debut i min garderob. Varmt välkommen. Eftersom skorna sitter på mina fötter i just denna stund då jag skriver detta, så kan jag lägga till att dom är fantastiskt sköna! Jag ska inte ta av mig dem på hela veckan. 699 SEK fick jag ge för dem.

Later.

Osvenskt Fashion XXXXVIOsvenskt fashion befinner sig i en välbesökt stad sen tidigare - London. Generellt sett så har man en bild i huvudet av att den moderna britten använder ett par välutnötta slimmade jeans. Denna förutfattade mening tackar vi Six Pistols för. 

Vi tyckte därför att denna man var ett mycket bra bidrag till Osvenskt fashion då han golvar oss med sina baggy brallor. Han gör sig väldigt bra i dem, och kombinationen av vit skjorta, kavaj, rock och de säckiga byxorna gör det hela minst sagt - exceptionellt. Skorna är vi dock lite osäkra på om det är ett försök till att förvandla ett par converse/vans till ett par ballerinaskor. Vi låter de vara osagt. (Bild från Daily Street Snaps).

/Pacemakers.

acne på kroppen

Acne's nya ofodrade kavaj var väldigt stilig, men något som jag stör mej på är onödiga detaljer. Jag kan tycka det är okej med ett knapphål på kavajslaget men den där flärpen som hänger, vad gör den där? Den gör det inte värt att betala 2700 SEK.
Karl

In the making


Sjukt Vintage

I helgen var jag inne på vintagebutiken på Bodegatan, den bredvid Café String. Jag såg ett barbord som jag hade lagt ett bud på Tradera. Bordet i butiken kostade 2700 SEK och igår vann jag auktionen på Tradera, och det landade på 640 SEK. Nöjd! Det kommer en bild på det.
Karl.

Hate to say I told you soMinns ni min idé om att trycka tygpåsar med citat från Charlie Sheen? Det visar sig vara en ganska bra idé då någon har läst Pacemakers och därefter gått in på mitt spår och satt den planen i verk. Titta på publiken, alla vill ha en "Charlie Sheen - tischa" och någon skrattar hela vägen till banken. Det här känns inte riktigt rättvist... 

Later.

Pace.

Nytt Inköp.Clarksen börjar dominera i garderoben, uppe på fjärde paret nu. Till skillnad från de tidigare skorna så är detta mitt första par som är av låg modell. Snörena var ganska fula faktiskt, så jag ska nog byt ut dem. Annars gillar jag dem trots att de känns lite stora, ½ cm mindre så hade jag varit väldigt nöjd. Jag är dock för lat för att skicka tillbaks dem, det handlar om en äcklig ½ cm..

Later.

Gatukonst på Pacemakers.


Helgens Upptäckt

Hollywood Babylon
Juicebox


Vi fann en stor likhet i introna till låtarna Hollywood Babylon som tillhör Misfits och Juicebox som tillhör The Strokes.

/ Pacemakers.

Krut i nävarnaIgår var Karl så nära på att "göra i brallan" att han fick visa prov på sin styrka genom att slita sitt skärp i stycken.

Pics från Helgen


Musiclover: The Willowz - Evil Son


Vård för håretIdag var jag hos frisören. Han tog fram ett wax och sa ungefär såhär: "Dethärärtypdetbästaförhåretsomfinnsihelavärlden". Så jag köpte det. 159 SEK kostade det.

Later.

Semesterbild


Pace Möter - Del 2


Pace: Sjöpojken är titeln på din debutbok, som släps den 13:e April. Den känns väldigt bearbetad och karaktärerna i boken fascinerar mig då du hämtat dem från verkliga individer. Kan du berätta om Sjöpojken? Vem är han, vad handlar boken om? Och vilka är de andra karaktärerna?


Kristina: Sjöpojken är en man som vaknar en morgon och upptäcker att han är en rostig staty som står på en skrothög utanför kusten till helvetesstaden han själv har byggt. Smogen är så tät att man inte kan se solen och tiden existerar bara genom pianistens toner. Pianisten var en musiker som jag var förälskad i när jag skrev boken, som styrde över all min tid. Kungen och Krokodilkocken är två män som jag dejtade. Mina kompisar fick vara hororna i boken som kommer med goda råd som:

Här tar nektarn inte slut om den dricks i stora klunkar

vår hud är tunn och vårt hjärta dunkar

och vi särar våra ben fullt ut

för varje kärlek och varannan kuk. 


Det du kallar liv är en melankoli

där döden är den enda utvägen

kom med oss istället syster

vi tankar med litium och sedativ

vi lever våra liv.

Pace: Skrivprocessen är något unikt både för musiker och författare! Lars Winnerbäck brukar exempelvis ta in på olika hotell runt om i Sverige när han tar fram nya låttexter. Hur ser det ut för din del? Gör du något liknande?

Kristina: Jag samlar, hamstrar, hela tiden på saker som folk säger runtomkring mig, på tunnelbanan, i filmer och så åker jag någonstans där jag kan vara ensam så att jag slipper tänka på hur jag ser ut eller på folk runtomkring mig. Så häller jag upp ett glas Bulleit bourbon. Sedan skriver jag. Nu är jag inne i en sådan hamstringsperiod där jag ska fylla hela huvudet och hjärtat fullt av vackert från resan. Tänk vad mycket jag kommer se i alla länder! Vitryssland och Ukraina, Azerbadjan, Iran!

Pace: Den 13:e April är som sagt tidigare, en stor dag! Releasen av din bok, vad gör Kristina fram till dess? Har du nya projekt på gång?


Kristina: Jag skriver på en bok om en schizofren kvinna som bor i ett inbillat hotellrum och så repar jag med cellisten Cecilia Radkiewicz som jag gör mina uppläsningar med, hon har komponerat egen musik till Sjöpojken och är helt fantastisk, hennes musik är som min text fast med noter. Och så håller jag på med ett poesi-verk till en konstutställning i slutet av april på Konstfack som kureras av Jacquelyn Davis. Så ska jag inreda folkabussen med pärlgardiner och peacemärken och lappa mina utsvängda jeans!

Vi tackar Kristina och önskar henne stort lycka till! Vi kan även passa på att meddela er att det förmodligen inte är sista gången ni ser henne här på Pacemakers. Den 13:e April har vi äran att få titta in på hennes release av Sjöpojken. I vanlig ordning så tillägnar vi en låt till min kära gäst som ställt upp på alla frågor.


New Balance

Det har väll knappast undgått någon att vi tycker om den klassiska löparskon från 70-talet. Man kan nästa säga att det är ett ful/snyggt plagg, det finns dock få saker i världen som ser så bra ut som när människor klär i ett par New Balance. Vi kan passa på att tipsa om en utförsäljning av dessa skor, har man tur i storlekarna så kan man komma över ett par för så billigt som 224 SEK.

/Pacemakers.

Design By Pacemakers.Nu har jag börjat testmåla mina små verk av eiffeltornet på tygpåsar. Än så länge går det ganska bra! Och inom snar framtid kanske det till och med säljs i någon butik. Den som lever får se.

Later.

Pace Möter
Nybliven författare som tidigare skrivit dramatik, du har mer erfarenhet i bagaget än många andra. På din blogg får man ta del av ditt öga för foto och konst. Du har en potential till att bli ett stort namn både internationellt och i Sverige. "För det har du förtjänat" skulle Alex Schulman sagt om du gästat hans tv-show. Istället frågar jag: Känns det som en korrekt beskrivning av dig Kristina Sigunsdotter?


Kristina: Jag skulle kunna bli generad av smickret om jag fortfarande kunde bli generad för någonting. Jag har använt mig av hela min kropp och själ, bokstavligen, för att få leva som jag gör och göra det jag gör. Så ja, jag förtjänar att bli så rik och berömd som en poet kan bli. Men jag har lite issues med sånt du vet, jag var den där duktiga flickan som blev fullast på alla fester för att kunna släppa prestationsångesten. Helst av allt vill jag skapa utan att tänka på att prestera, men det verkar svårt. Det enda som verkar hjälpa är att resa bort från allting ibland. Så nu har jag precis köpt en gammal folkabuss från sjuttiotalet som jag ska åka runt svarta havet med i vår och sommar.

Pace tänker: (Epic winning)

Pace: Vi ska börja med att fördjupa oss lite i din dramatik som du skrivit. Systrarna Stormhatt & Det Stora Fågeläventyret är en pjäs du skrivit till Barnpoesifestivalen som spelats upp på Dramaten och Stadsteatern. Medverkar gör bland annat Rikard Wolff, Markus Krunegård & Nicolai Dunger. Kan du berätta lite pjäsen?


Kristina: De frågade mig faktiskt precis om de fick sätta upp den igen på Stadsteatern, förmodligen blir det i höst. Pjäsen är självbiografisk som det mesta jag gör. För nästan exakt tio år sedan dog min mamma och pjäsen handlar om det, och vad man ska göra och hur man kan tänka för att inte gå och dö själv när något sånt händer. Kanske speciellt förklara för barn att människor inte försvinner bara för att de dör. Att de alltid finns kvar i ens minne och att i fantasin är allting möjligt. Min mamma finns kvar och kommenterar fortfarande saker jag gör, hon är bara lite lättare att ha att göra med! Pjäsen handlar om två systrar som bestämmer sig för att gå ut i skogen och fixa vingar så att de kan hälsa på sin mamma i himlen och om alla underliga fåglar de träffar på vägen som lär dem saker om livet.


Pace: Det som intresserar mig, och säkerligen våra läsare är hur man får ihop en sån här pjäs? Ringer du exempelvis Rikard Wolff och berättar att du har en roll till honom som alkoholiserad "snorkråka" i en kommande pjäs? Eller hur stort ansvar har du i det hela?


Kristina: Ja, haha. Han är som gjord för den rollen så jag föreslog honom. Han är den första fågeln som systrarna träffar. Han bor i en gammal holk där han sitter och skrålar egenpåhittade låtar. Han är en sån gammal kråka som jag själv vill vara när jag blir gammal. Lagom tokig i huvudet, småfull och fri. Det var den konstnärliga ledaren för Barnpoesifestivalen som ringde och berättade om rollen och frågade om han ville vara med. Att Georg Riedel komponerade musiken till pjäsen var nog också ett lockbete.

Fortsättning följer!

/ Pace.

Kreativitetens baksida


Pacemakers består av tre tävlingsinriktade människor. Vi försöker alltid imponera på varandra, vilket leder till att vi matar våra kreativa sinnen. Det resulterar ofta i sköna idéer och snygga tygpåsar. Ibland kan det även resultera till något helt annat, exempelvis att James vill visa att han kan köra om en massa bilar med en fot i 140km/h. 

/ Pacemakers.

Förmiddag med PaceIgår var det fest, då brukar lunchen se ut såhär dagen efter.Någon gång ska jag lära mig äta snyggt. Utan spill och dräll. Det blåser lite, men jag har en skönt varm tröja på mig.Kaffe i solen.Mitt sällskap styr bra musik. Han är musiker.

Pacemakers är...


Dagens Pace.
Idag fick jag höra av en bankman att jag ser ut som en inbrottsjuv. Så jag tänkte att ni kunde få se hur "Dagens Inbrottstjuv" ser ut! Han har på sig: 

Parka: American Apparel (Karls gamla som jag bytte mot en liknande parka från Whyred) Tischa: Weekday Small Bag: 16thCollection Chinos: Acne Skor: Converse Strumpor: Happy Socks.

Later.

Semesterbild


Kreativitet är det gott om.

Jag har nu målat om min gipsfigur ännu en gång. Våra trogna läsare kanske kommer i håg när jag målade den första gången, då med röd färg som rann ner över huvudet. Denna gång blev det i guld.
Karl P

Gatukonst på Pacemakers.


Bob Dylan till Peace & Love


Peace & Love drar fram ett ess ur rockärmen. Bob Dylan är klar för en spelning på Peace & Love och därmed känns festivalen lika påkostad som förra året. För något år sedan missade jag hans spelning i Stockholm, jag trodde då att det var sista chansen att få se honom i livet. Karl var däremot och såg den spelningen så han kommer förmodligen säga till mig: "Han e inte så bra längre..". Det var tydligen svårt att höra vilken låt han spelade, och om han sjöng eller mumlade. Det spelar dock mindre roll! Jag tar med mig Ipoden i säkerhetsfall, bara jag får se Bob Dylan.

Later / Pace & Love.

Nu åker vintersulorna upp på hyllan


Pacemakers HQ.


Musiclover: The Strokes - Machu Picchu
För er som inte vet om det, så finns hela albumet tillgänglgit på Spotify.

Fashions Fiende


En helg i bilderjag var ett loppisfynd, hon ville ha nått.

Jag lyckades att pruta ner hyllan från fyra till trehundra SEK. Det är ingen äkta string men helt klart värt.
KarlP

Pacemakers.blogg.se får folkets hjärtan att slå


Nicholaus Guitarson
Jag hittade ett klipp på Youtube som är filmad i exakt samma stund som jag tar dom här bilderna. Det är ganska kul för om man iakttar Nicholuas Arson under 0.20-0.35 så ser man att han gör en gest till någon i publiken! Och det är till mig Pace Pacemaker, jag tror det är för att han läser Pacemakers och gillar dess innehåll skarpt. 

Later.

Vilka jäkla killar

.
Riktigt skön 70-tals bild, det har ju faktiskt allt. Dom båda har klippt av sina jeans sjukt kort och den ena kille har klippt helt vilt i sin tröja men med ett kanon resultat. Long live the 70's!
.
Karl P
(bildfrånhttp://www.curtistucker.com/)

Design By Pacemakers.

Hittade en gammal tischa som jag gjorde i syfte till att promota våra första tygpåsar som bestod av texten: "DO-DUM". Vilket ska föreställa ljudet av ett hjärtslag. Pacemakers, är ett ord med flera betydelser! Det betyder bland annat "trendsättare", men Pacemakers är också en liten typ av maskin/apparat som hjälper svaga hjärtan att slå. Vi ville förmedla budskapet att vi är era Pacemakers, och ni är våra svaga hjärtan. Därav föddes: "DO-DUM".

Later.

Wulffmorgenthale


Många och även jag har roats åt seriestripparna Wulffmorgenhaler på Aftonbladet. Jag som liten prenumererade på tidningen Larson som innehöll en samling med olika serier med bland annat denna och liknade humor. För er som inte har läst dom, så finns det över 300 stycken på nöjesbladet.

Karl P

Svenskt


Kom och köp!

Nu kan Berns Salonger bli ditt egna lilla ställe, det är nämligen till salu och budgivningen är i fullgång.

Musiclover: The XX - VCR


Semesterbild


Dagens Karl

Skjorta: Vintage
Stickadtröja: Vintage
Klocka: Vintage
Snusnäsduk: Vintage
Mössa: Vintage
Jeans: Weeday
Skor: Converse

Frank ZappaVi i familjen Pacemakers gillar "one-liners". En gång i tiden så var det en journalist med träben som sa till Frank Zappa: "Härifrån skulle du kunna vara en kvinna". Frank Zappa svarade honom genom att säga: "Härifrån skulle du kunna vara ett bord".

/ Pacemakers.

Dagens Dagens CVIIITröja: Weekday Mössa: Our Legacy Jeans: Levi's Väska: Sandqvist Skor: New Balance

Gatukonst på Pacemakers.


Gammal KarlJag rotade lite i arkivet och lyckades hitta en bild som säger både mycket om Karl och om oss andra. Vi befinner oss vid minnesmonumentet i Berlin. Det är strikt förbjudet att klättra där! Karl är nyfiken på vad som händer om man trotsar lagen. Han vill även ha en schysst bild och är beredd att gå långt för att få den. Jag har lånat ut en vittröja till honom, vi både byter och lånar kläder av varandra. Jag känner till risken att det här kan vara sista gången jag ser tröjan, men vad gör man inte för att en familjemedlem? Karls frisyr, ja den ligger jag och James bakom. I våras fick vi för oss att vi gör ett bättre jobb än utbildade frisörer, vi klippte därför varandra under ett halvårstid. Det blev både snyggt och ekonomiskt. Sammanfattning av Pacemakers: Nyfikna, givmilda & talangfulla

Later.

Dagens "Vill Ha"
Nu är det snart två år sen jag köpte en small bag, så det är nästan på tiden att jag uppdaterar mig när det gäller den accessoaren. Jag och övriga i familjen Pacemakers knyter näven i fickan varje gång vi ser något nytt från P.A.P accessories. De är lite smått förkrossande att de lyckas med sina förtjusande accessoarer, medans vi sitter på så många bra idéer som vi kämpar hårt för att förverkliga.
Vi deltar i samma i "tävling", men de sitter dock i en formuletbil, medans vi försöker komma ikapp dem med James röda Mazda. Lite som sagan om "Haren och sköldpaddan" som tävlade mot varandra. Sköldpaddan var betydligt långsammare, men så vitt jag minns, så vann den. 

Later.


Visa ord av Paul ArdenVi tillägnar detta inlägg till er som snart tar studenten och känner att gymnasietiden inte riktigt gått som planerat. 

/ Pacemakers.

Dagens Pace.Idag har han på sig... Kavaj: Weekday Tischa: Tiger Mössa: JC Bågar: Han Kjobenhavn Jeans: The Local Firm Ökenkängor: Clarks.

Later.

semesterbild


Osvenskt Fashion XXXXIII

Paris, de ljuvliga stad. Nu har även Osvenskt Fashion hittat dit och har funnit ytterligare ett exemplar på dubbla jackor. Denna gång både en skinnjacka och en jeansjacka, vilken i min mening funkar kanon. Man kan även skymta en vit skjorta under som lyfter det hela lite till. Men dom där boxarsulorna han har på sej är jag tveksam till.
.
Karl
(BidlfrånDailyStreetSnaper)

Skönt RetroHittade en soft jacka som låg ute på auktion. Visserligen stod det "Damjacka" i produktbeskrivningen, men jag skulle vilja tillägga att det är unisex och inte endast för dam. Den kostar just nu 225 kr och auktionen avslutas om 14 timmar. Klicka på bilden för mer info. (För varje klick så går fyrtiotusenmiljarder kronor rakt in på Pacemakers bankkonto).

Later.

Pacemakers HQ.Nya skinnprover har trillat in på högkvarteret. Det både ser och är bättre än de vi testat tidigare. Pacemakers är på banan igen.

/ Pacemakers HQ.

Ergo Ego


Idag damp det ner ett paket i lådan. Jag förstod direkt att det var någon form av bok och tänkte: "Är det möjligtvis Björn Ranelid som skickat en nyskriven bok som han vill att vi recenserar på Pacemakers?".

Till min besvikelse så kom inte boken från Björn. Den kom från någon annan. Boken handlar om att ta beslut, korkade beslut är ibland bra beslut som leder till framgång. Ironiskt nog så är det ett korkat beslut som är anledningen till att boken hamnat i mina händer. Jag fick boken tillsammans med ett brev där det stod att den bästa inspirationen till framgång finner jag på sida 65. Resten är mindre viktigt, men även det kan vara värt att läsa om man känner för det. Sida 65 innehöll en spegel. 

Jag skulle vilja dela med mig av den här boken som innehåller grymma bilder och historiska händelser. Den heter "Vad du än tänker tänk tvärtom", skriven av Paul Arden.

Later.

Inspiration


Jag gillar collegetröjor, det är ett plagg som jag ofta jämför med helvita A4-papper. Ganska trist och tråkigt som de är, dock är det endast fantasin som sätter gränser för att kombinera ihop något roligt av det.
Hösten 2011 släpper Acne ett gäng sköna collegetröjor med väldigt inspirerande motiv. Skönhet & humor är en bra kombination när de gäller både kläder och tjejer. Jag blev glad när jag fick syn på eiffeltornet, samtidigt lite irriterad! Då jag själv håller på att ta fram ett par nya motiv till våra tygpåsar där eiffeltornet står i fokus.

Later.

Pacemakers HQ.En gång i tiden fick vi se en kommentar som löd: "Pacemakers, när man läser bloggar som den vill man ju bara ta livet av sig". För det första så finns det bara en blogg som Pacemakers, och det är Pacemakers. För det andra har vi inte hört så mycket mer från den här människan. Vilket oroar oss! Det är tragiskt på alla sätt o vis om vi av någon anledning har en så pass stor påverkan på folk att de vill ta livet av sig. Om DU finns någonstans där ute i landet och läser det här, så hör gärna av dig till [email protected]. Det skulle vara en extrem lättnad för oss att få veta om du finns kvar i livet. 

Pacemakers HQ.

IllestevaTyckte det var passande att slänga upp ett par balla brillor från Illesteva nu när solen har en tendens att visa sig lite då & då. Ni verkar gilla när vi visar er saker, och eftersom att vi gillar när ni gillar oss, så kanske vi publicerar ett inlägg med ännu fler balla solglasögon. 

Later.

semesterbild


Gatukonst på Pacemakers.


Osvenskt Fashion XXXXII

Osveskt Fashion är tillbaka i fashion-metropolen London.
Denna man har lyckats hitta en prickig trenchcoats liknande jacka, som för övrigt är väldigt likt min från Cheap Monday. Dom andra plaggen han har på sej är ganska diskreta vilket gör det hela trevligt att kolla på. Det är inte mycket annat att säga förutom att tygpåsen han håller i borde vara från Pacemakers.

Karl

En bra idé?Min hjärna går på högvarv när min kropp kommer i kontakt med alkohol. Det krävs inga mängder, det räcker med ett glas vin. Som sagt, ett glas vin och citat från Charlie Sheen ekar i mitt huvud. Jag fick därför en idé om att måla en tygpåse med ett citat från honom. Han är trots allt rätt "inne" just nu. Så det kanske är på tiden att ta tillfället i akt att trycka upp ett gäng tygpåsar, starta en hemsida som heter exempelvis "Rockstarfrommars.com" där man säljer tygpåsarna internationellt. Skulle det gå så pass långt att Charlie tar en överdos och dör, så har jag på känn att tygpåsarna skulle sälja extremt bra. Folk har en tendens att vilja "hylla" döda kändisar. Nu hoppas jag innerligt att han inte dör. Om min idé är bra eller dålig? Ja, de återstår att se! En bra idé blir av, blir den inte det så är den dålig. 

Later.

göra om, gör fel

'
Jag gillar 50 60-tals möbler i alla dess former och materialet teak användes flitigt under den tiden, vilket jag gillar skarpt. Vad många gör är att måla på någon ny färg eller klä om möblerna med något festligt tyg. Istället för att klä om med liknade tyg eller att slipa ner och lacka med teakolja. Jag har sett gräsliga exempel på det och när jag satt och läste UNTbostad för ett par dagar sedan så hade dom ett reportage om hur man skulle gå till väga, och detta sätter griller i folks huvuden. Visst kan det se bra ut och det ska jag medge att det kan bli bra i slutänden men det är fortfarande att förstöra en möbel enligt mej. Det kan omöjligt bli bättre än orginal möbeln.

Karl

Fashionlover


Det här är Robert Redford, en gammal Hollywood hunk från förr. Han passar väldigt bra i basker, en accessoar som jag tror kommer vara riktigt "inne" snart. Ni vet sådär "inne" som upprullade/vikta mössor. Det återstår att se.

Later.

Charlie Sheen - WinningEtt hetare samtalsämne än Charlie Sheen är svårt att hitta. Möjligtvis är tråkigheterna i Japan en konkurrent, men det är som sagt hemskt och vi skänker en tanke till er drabbade. Det är fascinerande hur det alltid lyckas bli musik av populära klipp på nätet. Vi hoppas givetivis att Charlie kan hålla sig i skinnet och fortsätta underhålla oss ett par år till. Kan det här möjligtvis vara ett PR-trick för att locka fler tittare till serien 2 & ½ men? Kanske inte! Hur som helst är videon ganska rolig, likaså fantastiska Charlie Sheen! Han har en grym vinnarskalle.

Pacemakers HQ.

Gårdagen
skriv med stil

Scotch&Soda har tagit fram en anteckningsbok med en pärm av solblekt koskinn. Har du mycket idér som du vill få ner på papper så passar denna perfekt till dej, skriv med stil.
Karl

PaceIdag har jag klippt mig, frisören bjöd på kaffe och halstabletter. Han frågade även vad jag brukar dricka för vin när jag har "vinkvällar" med tjejer. Han verkar fortfarande tro att jag är homosexuell.

Later.

mjukisbyxan S/S 11

Jag har har sagt i flera år nu att mjukisbyxshorts kommer att hamna på tapeten. Så nu har det hänt, Cheap Monday har tagit fram ett par olika kortbyxkor med mjukiskännsla. Jag vet inte än om jag gillar det men en sak som är klar är att jag hade rätt.
-Karl

RoséFortsättning på mitt tidigare spår där jag gör något av eiffeltornet. Jag tror nästan att jag ska göra en tygpåse-kollektion av dessa målningar.

Ultérieure.

Pace.

Pacemakers Vol.2Jag Pace Pacemaker vill ta tillfället i akt och lyfta fram vår spellista numero dos (tryck på bilden för att komma dit). Jag vet inte om vi har missat någon viktig detalj när det gäller den här listan, men det är betydligt färre som valt att följa den om man jämför med vår första. Jag tog även chansen att trycka in fyra nya låtar nu när grabbarna inte är med. Fyra lugna låtar fick det bli. Efter att Karl berättat om Håkans konsert i söndags, så var jag bara tvungen att ta med låten "Nu kan du få mig så lätt". En låt Håkan Hellström tillägnade en väldigt ensam man i publiken. 

Later.

Semesterbild


Dagens Pace.


Idag har jag försonats med en annan konung. Djurens konung - lejonet, pryder ett av mina tio fingrar. 

Later.

Ur arkivetSåhär kunde det se ut en gång i tiden när "Pacemakers-gubben" ännu inte var ett faktum.

Fint från WeekdayFörmodligen är det många som spyr på randiga tröjor vid det här laget. Vilket är fullt förståligt. Däremot tyckte jag den här stickade tröjan i brunrandigt var tjusig. Förutom att den passar bra till alla årstider så skulle den göra sig bra tillsammans med en ljusblå skjorta. 

Later.

Pics från GatanGör om, gör rätt!Designern bakom den här skjortan skulle nog tycka att jag spottade honom i ansiktet om han visste vad jag höll på med. Jag har klippt bort bröstfickorna från en skjorta som det endast tillverkade ett fåtal exemplar av, då den ansågs vara för dyr i produktionskostnad. Jag anser inte att jag förstör skjortan, jag gör den ännu mer unik genom att sy fake-fickor av ett par riktigt bröstfickor. Anledningen till att jag gör det, är för att dom där bröstfickorna hade en äcklig förmoga att ge en illustration av att jag gömde ett par hängiga tant-pattar under skjortan. 

Later.

Pace.

Let's put a smile on that face


Musiclover: Adele - Rolling in the deepFantastisk röst, fantastisk video & fantastisk live.

Dagens Dagens CVIITröja: Weekday Jeans: Levi's Skor: Sperry Bågar: Whyred LKC: Scotch & Soda.

Vård för håretVad vi har förstått så gillar ni vårt hår och dess former. Att forma håret efter ens önskemål är mindre svårt om man har någon typ av hjälpmedel. Vi bjuder er därför på en bild av våra hjälpmedel. För mycket hjälpmedel kan leda till att ditt hår blir lika obehaglit som sockervadd, eller så flottigt att dina vänner ser sig själva när de stirrar på din frisyr. När Pace var liten så lurade hans pappa honom att man kunde tappa håret om man fixade med det förlänge. Det ligger ett dolt budskap i det - desto mindre kladd, desto bättre resultat.

Hårspray, pulver & lera (från oasis) gör håret formbart, men också strävt. Den gröna tuben innehåller wax, som även de gör håret formbart men mindre strävt. Den vita burken har egentligen ingen effekt alls förutom att de får håret att lukta gott och så blir det lite lent. Den blåa burken gör håret formbart och inte det minsta strävt. Vi vill understryka att vi inte använder allt på en gång, utan max 1-2 produkter. Vi kan dessvärre inte berätta för er vad ni ska använda då alla människor har olika typer av hår! Man får helt enkelt testa sig fram. 

/ Pacemakers.Pacemakers HQ.Just nu testar vi läder på högkvarteret. Det går sisådär! Inte helt nöjda med kvalitén på getnappan som tydligen ska vara de starkaste skinnet våra leverantörer kan erbjuda. Det blir till att ta nya tag, fantastiskt... Vi är inte nöjda förens våra debut-produkter är en klass för sig. Vi ska spela i en liga där våra största konkurrenter är oss själva. 

/ Pacemakers.

Semesterbild


Kaffe & Pace


PacemakersFörutom att vi driver Pacemakers, så har vi även Facebook & Instagram registrerat i bloggens namn. Det hela gör att vi snor ännu mer av er fritid till att följa våra påhitt. 

/ Pacemakers.

HH


Gårdagens spelning med Håkan Hellström var kanon. Låtlistan får en femma, bandet får fem+, Håkan får en femma. Så om vi summerar det hela så blir det en femma. Avslutet kan var det roligaste avslutet på en konsert jag har sett. Alla i bandet har gått ut och applåderna har haglat i flera minuter. Då kollar Håkan upp mot publiken och mot balkongerna som finns på vardera sida av lokalen, som man ser högst upp till höger på bilden. Han ser då en ensam man på an av balkongerna och pekar på honom och skattar och frågar varför han sitter där helt själv. Han hugger tag i pianisten Stefan Sporén innan han hinner gå av scenen och säger att han ska spela en passande låt till den ensamma mannen på balkongen. Låten han valde att spela var Nu Kan Du Få Mig Så Lätt.

K.

Dagens Karl


Jacka: Cheap Monday
Jeans: Whyred
Skor: Barneys New York
Väska: Vintage

Grått är flott

Rullbräda från förr (Del 2)


Osvenskt Fashion XXXXIOsvenskt Fashion befinner sig i Tokyo och det känns väldigt mycket Uniforms For The Dedicated över denna man. Kort och gott, på återseende! (Bild från Daily Street Snaps).

Later.

Pace.

Dagens "Vill Ha"Kanske lite väl klyschigt, men det ska införskaffas. Jag har fått blodad tand för smycken.

Later.

Gatukonst på Pacemakers.


Musiclover: Ratatat - Loud PipesDesign By Pacemakers.Fördelen med en tygpåse är dess funktion att bli minimal.

Semesterbild


TrenchHelt okej trench från svenska märket Dunderdon som grundades i Göteborg 1997. Den är aningen dyr för att vara ett relativt okänt märke, 1 695 kr får du ge för den. Hade det stått Acne eller Whyred på namnlappen i nacken så hade jag köpt den direkt. 

Later.

Solens verkDet tog en hel sommar att solbleka mina röda skor till den sköna färg som den har idag. Det hade förmodligen tagit en månad att få densamma färg om jag användt dem flitigt. Jag gillar dock inte att använda saker som jag tycker är fult, vilket är rätt logiskt! Och skorna var ganska fula med originalfärgen... om ni tittar noga på plösen till vänster, så ser ni hur originalfärgen såg ut.

Later.

Pacemakers HQ.
LadiesDet finns få saker i världen som jag tycker är så fantastiskt snyggt som när rött läppstift gör sig bra på en tjej. Dock är det få som passar i det, vilket i och för sig gör det hela ännu mer exceptionellt.

Later.

Pace.

Fashionlover - You can call me Dustin


Dagens Pace.Idag sken solen, då fick jag för mig att jag skulle dra på mig ett par röda skor som tog mig en hel sommar att solbleka till den matta färg som idag pryder skornas fasad. Skorna kommer från Urban Outfitters och kostade 60 kr. När jag stod i affären så tänkte jag: "Röda skor, 60 pix, jag tar dom!". När jag sedan kom hem så tänkte "Röda skor, när jag ska använda dem?". Urban... dom påverkar mig till att köpa en massa saker som jag inte använder sen. Men med ett stort MEN! De blev mycket snyggare när solen fick göra sitt! Ni ska få se en mer detaljerad bild på dem, någon gång. Anledningen till att jag inte har några strumpor på mig, är för att när Karl säger om en månad: "Idag har dissat strumporna! Jääääävligt nice, nu äre vår!". Då ska jag kunna säga: "Karl, släpp sargen! Det gjorde jag för en månad sen... omg".

Later.

Arne JacobsenNi läsare som kombinerar studier med ett slaviskt följande av Pacemakers kan snart gå till era lärare och be dem ta tjänstledigt. Nu ska ni få lära er lite om en dansk arkitekt/ möbelformgivare/ designer vid namn Arne Jacobsen.

Arne föddes i Köpenhamn 1902 och gick bort den 24:e Mars 1971. Likt den svenska ishockey målvakten Tommy Salo, så började även Arne sin yrkeskarriär som murare. Med facit i hand så vet vi alla att det båda gick en helt annan väg i livet. Arne slog upp portarna till sitt egna arkitektkontor året 1930, där fler kända danska arkitekter och formgivare skolats i Arnes fotspår. Kontoret drev han till den dagen då döden knackade på.

Han var en mycket driftig man! Med ett öga för tidlös men samtidigt modern design. Han har designat en rad olika byggnader och möbler, men han har också tagit fram heminredning som: matbestick, badrumsinventarier & textiler. Matbesticken användes i en science fiction-film året 2001, vilket verkligen tyder på hans tidlösa design. Vad han är mest känd för är förmodligen byggnaden - SAS Royal Hotel i Köpenhamn. I och med det projektet tog han även fram en fåtölj vid namn "Ägget". Fåtöljen är mycket känd och ni har förmodligen sett den otaliga gånger. Fler kända möbler som Arne designat är: Myran, Sjuan & Svanen. Myran blev förövrigt prisad i Milano året 1957.

Slut för idag.

/ Pacemakers.Musiclover: Andreas Mattsson - ParklandsDagens Karl


Skjorta: Vintage
Jacka: Levi's
Chinos: Acne
Skor: Converse
Solglasögon: Ray-Ban
Tygpåse: Pacemakers

Blodig Pappersdesign


Jacques Pense har tagit fram en blodig grafisk profil som är tänkt till 13th Street, en tv-kanal som visar skräckfilmer och andra lite mer våldsamma program. Fler bilder finns på feber.se.

Karl

Semesterbild


Dagens Pace.Trench: Whyred Tischa: Weekday Chinos: Acne Skor: Converse Solglasögon: Han Kjobenhavn

Later.

A/W 11?För ett par år sedan köpte jag en rutig cardigan från Urban Outfitters. När jag stod i provhytten tänkte jag: "Rutig cardigan i brunt, varför inte?". När jag kom hem tänkte: "Rutig cardigan i brunt, rätt ful... kommer aldrig att användas". Mycket riktigt så har jag aldrig användt den! Av en ren slump så har jag hängt in min jeansväst över den rutiga tröjan i garderoben, vilket jag fick syn på idag. Jag gillar personligen ljusa jeansjackor/-västar kombinerat med vita tischor. Jag la därför till en sådan för att bilda mig en bättre uppfattning om tröjans potential till en framtida outfit. Möjligtivs kan tröja göra sig bra med jeansvästen en skön höstdag! Vi får vänta och se... annars förblir den gömd i garderoben.

Later.

Musiclover: The Black Keys - Wicked Messenger


Dagens Karl


Jacka: Vintage
Jeans: Weekday
Tröja: UrbanOutfitters
Skor: New Balance

"Live and Die in LA"
BersåTanken slog mig när jag läste Karls inlägg, att alla kanske inte vet vad servisen "Berså" är för något? Ni bör känna till den då det är en fantastisk fin servis. Som alltså är designad av Stig (Fashionlover) Lindberg. Det finns även väldigt fina porslinsmycken från Berså. Trots det svidande priset, så ska hela samlingen infinna sig i Pacemakers HQ en vacker dag. Likt den gången när Zlatan sa att han skulle köpa en Lamborghini när han blev rik. På registreringsskylten skulle de stå: "Toys, leksak på engelska".

Later.

Pace.

Fashionlover


Stig Lindberg, mannen som försedde Svenska folket med porslin under mitten av 1900 talet. Han är även lite av en fashionlover vill jag påstå. Jag själv har varit ute efter delar av servisen Berså i ett bra tag nu men är inte riktigt villig att betala 350 SEK för en kaffekopp, framför allt inte med min studentekonomi.

Karl P

Stursk


Idag är jag så fräck att jag använder jeansjacka som ett inomhusplagg. Ett annat ord för fräck är stursk. 

Later.

Suck..Det är mycket som går emot familjen Pacemakers när det gäller våra egna produkter. För tillfället så är det värdelöst material som sätter käppar i hjulen för vår produktion. Vi är varken nöjda med färgen eller kvalitén, priset var rätt orimligt också. Vi har däremot bestämt oss för att krossa allt som ställer sig i vår väg, likt en pansarvagn i nedförsbacke.

/ Pacemakers HQ.

RSS 2.0