Från en annan tid

 
Iggy Pop (mannen utan tröja ofc).
 

I huvudet på Pacemakers

 
 

Exempel

 
Såhär kan en plaggskiss se ut.

 
Såhär ser resultatet ut. I korta drag - ett bra exempel på hur
ett lyckat samarbete mellan designer och sömmerska kan se ut. 
 
Later.

Karl i NY

 

Riktig fittunge.

Lovely

 

Visning

 
En snål samling bilder från min visning som ägde rum för ett tag sedan. Det är en speciell känsla i luften när det är visning. En blandad känsla. Ungefär som inför en konsert där man känner publikens förväntningar,
nervositet och bandets adrenalin. 
 
Rasmus Wingårdh, som betyder väldigt mycket för mig. Tog sig tiden att komma förbi för att visa sitt stöd och prata framtidsplaner. En känsla som går att beskriva ungefär såhär: Du ska se ditt favoritband. Sångaren drar upp dig på scenen, för att sedan låta dig ta över konserten då han själv väljer att ställa sig i publiken för att se på.
 
Later.

Expedition Pace

 
Igår var vi ett litet gäng på tre som åkte ut med båt och dök. Förhoppningen var att hitta ett potentiellt mordvapen eller något annat av värde. Det mest spännande vi kom över var en död fisk. Ett mindre lyckat äventyr helt enkelt.
 
Later.
 

Black River Killer


Mina tankar

Det är med stor sorg jag inleder dom första raderna. Det är också med stor sorg jag kommer att avsluta dom sista raderna.
 
Senast igår kväll tänkte jag på den lilla granntjejen och hennes familj. Undra vad dom ska göra i sommar? Ska hon bli kär och skriva kärlekslistor? Ska hon lära sig dyka? Ska hon leka med sina kompisar? Ska dom kanske gå på bio? På Gröna Lund? Eller ska hon kanske åka iväg någonstans på semester?
Nej, sådana planer har hon nog inte. Hon funderar nog mest på om hon kommer leva till morgondagen. Hennes vardag skiljer sig väldigt mycket ifrån sina jämnåriga. Jag tror inte hon har fått chansen att lära känna några kompisar. Jag tror inte hon kommer lära sig dyka eller åka iväg någonstans för den delen heller. Detta, tackvare den vedervärdiga sjukdom som satt käppar i hjulet för henne.
 
Hon har cancer och har levt med det under stora delar av hennes 10-åriga liv. Trots cancern, trots att hon fått amputera bort ett ben. Vilket gjort henne funktionshindrad. Så har den här lilla tjejen, en sådan enorm positiv energi och livsglädje. Man ser det på hennes breda leende när man passerar henne på gatan. Jag har alltid velat säga det till henne. Jag har alltid velat knacka på, huka mig ner och lägga en hand på hennes axel och säga: "Hej, jag tycker du är skitcool, och modig. Jag önskar att jag vore hälften så modig som du".
 
Jag bad för henne och hennes familj igår. Det är inget jag vanligtvis gör, men jag pratade nyligen med en kompis. Han berättade att han bad för ett tag sen. Hans flickvän hade dumpat honom. Antingen ville han få styrkan att kunna glömma henne, eller så hoppades han på att det kunde bli dom två igen - jävligt snart. Någon hade hört hans bön, det blev dom två igen, bara en månad senare.
Så jag bad för den lilla granntjejen igår. Jag hoppades på att hon skulle få en fin sommar. Att hon skulle bli frisk och få börja skolan till hösten. Att hon äntligen skulle få lära känna en massa kompisar och göra precis allt det där tjejer gör i den åldern. Jag bad för hennes familjen. Jag bad för att dom skulle hålla ihop, ge varandra styrka och hopp - om en ljusare framtid. Utan dagliga sjukhus besök och elände. Jag bad för att dom skulle få ett normalt liv, ett liv där inte vardagen består utav rädsla att förlora sin dotter.
 
Idag stod likbilen utanför dem. Jag ser den lilla flickans pappa. Han har på sig en rosa t-shirt. Det är hennes favoritfärg. Han håller ett stadigt grepp om en vit kista som han bär tillsammans med en svartklädd man som senare kommer att köra bilen. Jag förstår att det är grannflickan som ligger i kistan. Den lilla tjejen, med den enorma livsglädjen, med det breda leendet, trots dom dagliga smärtorna. Den lilla tjejen, med den sprudlande energin som omfamnar allt runt hennes närhet. Den lilla tjejen jag alltid velat prata med - men som jag aldrig sagt ett ord till, och nu är det försent..
 
Trots mina böner, min vilja, om att den här familjen ska återigen bli hel. Den djupa viljan, den följde med ner i kistan och försvann med likbilen.
 
Vila i frid lilla flicka. 

Later.

Fuck yeah

 
Min kompis bah: "I've got two tickets to Iron Maiden, baby. Come with me Saturday, don't say "maybe". I'm just a teenage dirtbag, baby, like you".
 
Jag lyssnade faktiskt en del på Iron Maiden som 12-åring. Egentligen tillhörde jag det gänget där man lyssnade på Metallica. När jag fyllde 12 år, så fick jag en Iron Maiden dvd av min kompis Erik. Han hade inte råd att ge mig Metallica dvdn som var mycket dyrare.. så på den vägen började vi sagta men säkert tycka att Maiden var helt okej. 
 
Later.

Special Edition

 
Jag gillar fan jackor - så jag köpte en ny. Ännu en jeansjacka..
 
Later.

Black Pistol Fire

 
Det är inte bara typsnittet på texten som påminner om The Black Keys. Dom är exempelvis, likt The Black Keys - jävligt bra. Den här låten är bra, och den här, och den här, den här gillar jag också! Åh den här är apa bra.
 
Later.

Jao

 
 

Fakta

 
Med stor sannolikhet hade alla dinosaurier fjädrar. Troligtvis inte likadana fjädrar som fåglar har. Utan en sorts protofjädrar, som fågelungar föds med. Därmed har vi publicerat en fakta som utgör vår livstids största mindfuck.
 
/ Familjen Pacemakers.

Klippmyz


Ulf Lundell trivs bäst bland öppna landskap. Jag trivs bäst bland klipporna. Där ger jag bland annat alla turister som åker förbi med sightseeing båtarna en exklusive visning av mitt kinesiska porslin.
 
Later.

Fula Jeans

 
 

Bergman HQ

 
En av sveriges största kreatörer genom tiderna, kläckte många idéer i den här borgen.
 

In the making.. not


Det här gick ju inte så jävla bra. Jag tog förgivet att en maskin med en prislapp på 60 lax skulle palla lite läder.
Alternativet är att jag utsätter mig själv för en jobbig sits.
 
Jag har njutit av Makers väluppfostrade artighet. Killen har svårt att säga "nej", eller rättare sagt: "Tack, men nej tack". Vilket då har sina enorma nackdelar. Exempelvis, när en annan man fattar tycke för min hetrosexuella polare. Att från och till få samtal och sms av en man som bor på andra sidan jorden. Som erbjuder lyx i form av presenter och resor som mutor för att få lite egen tid med Maker. Är knappast något han känner sig bekväm med. Dock så finns artigheten där - alla möjliga omvägar för ursäkter som betyder "nej tack". Visserligen är dom där "nej tack" svåra att uppfatta som "nej tack". Hellre det, än att leva med skammen över att ha sårat någon -Det är min kompis det. Vilket också gör honom till en väldigt omtyckt jävel. Inte minst populär bland mammor och äldre damer. 
Som sagt, har jag njutit av alla dessa tappra försök från den här sluga Maker-förtjusaren som gång på gång kommer allt närmre ett Sverigebesök. Mardrömmen att en dag öppna dörren där en asiatisk man står med en meter brett leende och säger: "Aijm fajjjnelly hir mah sexiii swiiiid". Blir ju därför allt mer ett faktum. 

Det här var däremot inte lika kul längre när jag hamnade i samma båt för ett tag sedan. Nu när min enda möjlighet att få klart läderprodukterna är att göra ett litet besök hos en äldre herre som äger en lädermaskin. Som också äger ett enormt intresse för mig. Det ska sägas att vi har stor respekt för alla möjliga sexuella läggningar. Vi har heller inga som helst problem att blandas med alla olika typer av människor. Världen hade varit väldigt tråkig och enformig med alldeles för många "Adam och Eva".
Jag gör mycket "galenskaper", men att sitta hos en man som kommer stirra på mig med tindrande ögon och ha en hand innanför brallan medans jag lånar hans maskin. Det gör jag fan inte (igen). 
 
Later.

Fest i brallan

 
 
6 - The number of the days left to Slow Show @ Landet!! Kom dit, drick bärs, häng med oss och lyssna på Slow Show.

6 - Kan också erbjudas. 

/ Familjen Pacemakers.
 
 

Jao


Pacemakers HQ

 
Later.

Sommarprat

 
Sommar i P1. En härlig part av sommaren som jag förbrukar under det dagar som tillåts ute på ett par klippor där fiskmåsarna, från och till dyker aggressivt mot mitt huvud. Det kan vara fantastiskt befriande att lyssna på andra människors gamla ångest. Ett sådant sommarprat som Johan Lindeberg hade. Johan a.k.a "svenska modets gudfader". Lyssna på det här
 
Vi kanske skulle producera vårt egna sommarprat. Då skulle jag berätta om hur jävla mycket jag ångrar mig att jag följde med Karl och James ut en kväll i Berlin. Karl och James ser förmodligen ut som fågelholkar i detta nu när det läser det här. Med all rätt, vi hade skitkul. Till historien tillhör dock, att när vi satt i baren där James beställde in en gigantisk glassko med öl. Som bartendern tveksamt serverade honom. Då han trodde James skulle dricka upp den själv. Sällskapades vi av tre tjejer. Om det var ett dream team av sköna bönor minns jag inte. Jag minns bara att den ena tjejen var som tagen ur mina drömmar och det var allt jag kunde tänka på. Naturligt skönt, välvårdat brunt hår. Jag luktade aldrig på det, men de såg ut att lukta fräscht. Hennes bruna ögon var som två gigantiska svarta hål i rymden. Hennes leende lyste upp hela den mörka källarbaren vi befann oss i. Hennes kropp.. ja, den hade jag velat sett utan kläder.
Tjejerna var från Australien och ville upptäcka Berlins nattliv tillsammans med oss. Dom frågade vänligt om dom fick följa med oss ut. Varpå vi svarade: "OFC!". Dom var inte berädda på utgång den här kvällen. Därför frågade dom återigen vänligt, om inte vi kunde sitta kvar i baren och vänta ett tag. Så dom kunde få byta kläder och sminka sig. Vi svarade såklart: "OFC!". Tjejerna lovade att skynda sig, och försvann blixtsnabbt. 

Så fort tjejerna lämnat oss. Var det någon av genierna Karl eller James som kom på den briljanta idén: "Kom vi sticker NU!". Vilket vi också gjorde. Därmed sprang jag ifrån min drömtjej och sedan dess har jag inte sett henne. 

Later.

I huvudet på Pacemakers

 
 

RSS 2.0