God Fortsättning!Jag Pace Pacemaker vill passa på att önska er alla GOTT NYTT ÅR!! Jag sticker iväg nu i några dagar till Köpenhamn. Jag hoppas alla får det bra, även "facebook-entusiasten" som förhoppningsvis kommer ge oss smaskiga uppdateringar om hennes fantastiska liv vid 12-slaget. Karl & James, gör inget dumt nu när jag borta! Inget roligt för den delen heller, något sånt vill jag inte missa. James, du kan skjuta upp saker ibland, så se nu till att börja planera din feta fest i god tid! (Festen som ska äga rum i januari). Gott nytt år på er bröder! 

Later! 

Pace.

Pace Möter?Ska vi köra telefon-intervju i nästa "avsnitt" av "Pace Möter?

svag för brunt


Jag har upptäckt på senare dagar att jag är svag för brunt.

Karl P

Bara så ni vet...Jag hade nästan glömt bort att berätta! Men bara så ni vet så rök ärmarna på min cardigan. Det fick bli en väst istället, kan bli ballt! Speciellt tillsammans med en smula på huvudet. Nu gäller det att gräva fram något passande från garderoben! Helst oversized, och kanske något i vinrött eller mörkgrönt. 

Later.

musiclover

Edward Sharp & The Magnetic Zeros - Home


Dagens "Vill Ha"


qvisten i sanden


Jag blev en lycklig ägare av en Sandqvist väska den 24 december. Tack svärmor och svärfar.

Karl

FailJag skulle sy in ett par byxor men vettet steg mig över huvudet, byxorna blev lika tighta som en brottarbralla. Gör om, gör rätt... 

Later.

Pace

nytt inköp!


Det blev åtminstone ett nytt inköp under mellandagsrean. Denna tröja är från Monki och fungerar minst lika bra på en grabb. Priset jag fick betala blev 150 SEK

Karl

MusicloverEldkvarn - Fulla För Kärlekens Skull

inramat


Jag har ramat in mitt nyckelhål. Jag blev mycket inspirerad av hur Monicas dörr ser ut i tv-serien Friends och gjorde något liknande.

Karl

Semesterbild


Grooming bor härEndast rekommendation! LÓRÉAL är förmodligen det företag som toppar kvalité och pris på manliga hudvårdsprodukter.

/ Pacemakers.

Veckans PlaggEn tröja jag mer än gärna skulle vilja ha hängandes i min garderob. Väldigt anpassningsbar och snygg tröja som går ihop med det mesta, gillar man att experimentera med olika outfits är det här ett bra plagg att äga. Tröjan är från Uniforms For The Dedicated och du hittar den här för ett bra pris. 

Later.

Leather Key Cover.


Royal RepubliQ vill inte vara sämre än alla andra, därför hakar dom på trenden med Leather Key Covers. Tjusigt. 

Later.

Pace.

RövgängetDet skulle vara intressant att få veta vad snubben i det röda manchesterbyxorna tänkte när han klädde upp sig inför kvällen. Antingen så körde han på den gamla vanliga instinkten: "Ikväll kör jag på ett säkert kort". Eller så tänkte han: "Ikväll ska jag klä mig extra juligt med röda mysiga manchesterbyxor - så bra!".

Merry ChristmasFamiljen Pacemakers vill önska: Slow Show, 111vox, Story Fall, Time For Beer, L300 for Men & alla våra sköna läsare - en riktigt GOD JUL! Vi hoppas ni får njuta av god mat, trevligt sällskap och fina klappar. Om ni nu skulle bli missnöjda med vad tomten har med sig, så kan ni ju alltid gå in på Pacemakers som erbjuder allt vad man kan önska sig. 

God Jul! 

/ Pace, Karl & James.

Messenger ShirtKavaj-liknande skjorta från Our Legacy som går under modellnamnet - "messenger shirt". Kostar cirka 1 600 ny, men jag vet vart man kan få tag på den för 500 sek

Fynd bor här

Later.

Dagens Dagens CVI


Tröja: Weekday Jeans: A.P.C Mössa: Our Legacy Boots: Our Legacy Leather Key Cover: Acne Bertz: Carlsberg.

Förmodligen kan det här vara den sista "Dagens Dagens" ni ser på Pacemakers då vi har funderingar på att ta bort den här kategorin och ersätta den med något annat. Alternativet är fler bilder på oss själva eller något som ger inspiration. En av anledningarna till det här valet är att vi inte är så mycket för "gratis reklam". 

Later.

Pace.

Pacebook.Yes-yes-yes, ett sådant inlägg betyder att det har trillat in fler läsare på Pacemakers vilket innebär att vi måste återigen påminna om att vi är såpass moderna att vi finns på Facebook. Vi heter Pace Makers och inte Pace Makersson som vi en gång i tiden gjorde. 

Lägg till oss, älska oss. 

Pace, Karl & James.

Semesterbild


Tonårsdrömmen


Jag skulle med säkerhet kunna säga att jag inte tror den Oboyen blev någon succé. Men ack vad kär man var i Ebba och när reklamen rullade förbi på tvn så började hjärtat dunka aningen hårdare.

Detta kan hela familjen Pacemaker stå för.

40% Off


Design by PacemakersNy målat. Det är synd att det bara är ett par dagar kvar till julafton med tanke på att Pacemakers egna tygpåsar skulle vara en mycket bra julklapp.

Karl

fotoarkivet


Ett foto taget under produktionen av en tavla. Rinnande svalor och ansiktet av rocklegenden Freddy Mercury. Tavlan blev såld för en femhundring.

Karl

Face The Pain!!En polare har gaddat sig på "Peter-Niklas", tjusigt värre. 

Later.

Pace.

Frank Zappa

Pacemakers önskar Frank Zappa ett stort grattis som skulle fyllt hela 70 år idag! För er som inte känner till Frankie, så kan vi säga så mycket som så att han var en Pacemaker på sin tid. 

/ Familjen Pacemakers.

Passion: CocktailsNyår är räddat! Åtminstone på alkohol-fronten. Passion: Cocktails är en bok av dryckesexperten Laila Johansson, en kvinna vars kunskap om drycker fört henne världen runt för att inspirera med sina färdigheter bakom bardisken. Hon är självskriven på nästa Pacemaker-fest. I boken delar hon med sig av sina många recept på perfekta drinkar. 


/ Pacemakers.

MusicLover - Julspecial


zzyzx


Denna charmiga skylt sitter uppe i södra Kalifornien och visar vägen till Zzyzx Rd. Det svåruttaliga namnet har även fått pryda titeln på en av Stone Sour's låtar, nu är inte det något att hänga i granen.
Att få se skylten med egna ögon hamnar klart på min "Bucket list".

Karl

Musiclovers+Spotify=Sant
Vi är jävligt tacksamma att så många har valt att lyssna på "Pacemakers by Pacemakers". Vi hoppas också att alla är nöjda och att den spelas flitigt. Gör som alla andra, klicka på Spotify-loggan och börja lyssna.

Familjen P

Fashions FiendeLite less blir man när sånt här ploppar upp på Traderas vintage-avdelning, det här är inte vintage! Det här är bad taste. 

Later.

Dagens Karl


Skjorta: Boomerang
Jacka: Levi's
Chinos: Acne
Skor: Dr. Martens
Bolo-tie: Vintage

Osvensk fashion XXXIX


Osvenskt fashion är på främmande mark, närmare bestämt i Kiev i Ukraina. Här har vi en man som har tagit Pacemakers tips och gjort det till verklighet. Han har nämligen gjort som Pacemakers egna blekare, Pace, har gjort. Jag syftar alltså på den klorin-blekta skjortan som han har på sej. Jag gillar det skarpt när halva skjortan har en annan färg. Bra gjort Ukraina, fortsätt gärna läsa bloggen.

Karl

Den där Karl"Stora överarmar får man inte av att lyfta skrot, sånt får man när man designar tygpåsar" - Karl. Ja det börjar ta sig! Här har vi ett bevis på att Karl jobbat på bra med penseln, han har fått till en redig kula på överarmen. 

Later.

Pace.

Inspiration


En vinnare ska korasVi hoppas innerligt att ni inte glömt bort vår tävling i samarbete med Time For Beer! Tävlingen avslutas idag så se nu till att följa det mycket simpla tävlingsreglerna för att ha chansen att vinna en egen kalender full med erbjudande från Time For Beer.
Reglerna är för tävlingen är följande: 

1. Klistra in den här länken: www.timeforbeer.se på din facebook status.
2. Gå in och gilla deras fan-sida här.

Tre vinnare kommer att dras idag. Vinnarna får sitt pris hemskickat lagom till jul. Lycka till! 

/ Pacemakers.


Design By Pacemakers.


Under produktion! Funderar lite smått på om man ska lägga till en tankebubbla med vårt frågetecken! Hur som helst får det bli på en annan tygpåse. 

Pacemakers HQ.

Musiclover
En klok läsareEn läsare som valde att följa vårt goda råd av "Veckans plagg" som råkade vara en small bag från Sandqvist. Som ni ser är han nöjd över sitt köp och i helgen gick han hem med vad Alex Schulman skulle kalla en "10-poängare."

/ Pacemakers.

The Town


En film som utspelar sig i Charlestown, en förort till Boston där stora delar av invånarna är irländare. Det sägs att det föds cirka 300 bankrånare varje år i Charlestown, vilket enligt statistiken är mest i hela världen för att vara en så liten stad. Att Charlestown blivit tilldelat sitt öknamn: Bankrånarhuvudstaden är därför inte alls för konstigt. 

Ben Affleck står både för manuset och huvudrollen som Doug McRyan, en man som ägnar sig åt avancerade bankrån tillsammans med sina kumpaner. Likt många andra som är från staden Charlestown har Doug haft en svår uppväxt, även hans far var bankrånare. Ett praktexemplar på Charlestown-syndromet - "sådan far sådan son", vilket förmodligen är en förklaring på den höga statistik av kriminalitet från det lilla samhället. 

Filmen utspelar ett triangeldrama mellan FBI, stenhårda bankrånarna & en bankanställd (Rebecca Hall) som olyckligtvis blir förälskad i Doug. Se den, älska den.

/ Familjen Pacemakers.

Problemlösaren Pace.


Vad hela familjen Pacemakers har gemensamt är att vi alla är väldigt simpla människor. Vi gillar stilrena kläder & prylar. Skiftande färg/mönster på en skjortas ut - och insida är alltså lite irriterande. 


Som vanligt har jag en lösning på problemet: Börja med att klippa bort den tjocka delen av skjortärmen. 


Vänd ut och in på skjortan och dra upp ärmen så långt som du själv vill ha den. Sicksacka den bortklippta kanten för att få ordning på alla lösa trådar. För att slippa en massa onödiga och fula sömmar så sicksackar du inte fast skjortan, utan syr bara kanten. Sedan syr man en raksöm för att få allt på plats. 


Vänd ut och in på skjortan och sedan: Voilá! Ännu ett i-landsproblem löst. Tyvärr kommer raksömmen att synas, men det är knappast någon som tänker på det då den är extremt liten. Tänk på att välja en matchande färg på tråden för att minimera synbarheten. 

Later.

Hår i ansiktet

I dessa fall kan man verkligen påstå att skäggväxten ger dessa män en viss typ av karaktär.

Karl

(bild från ffffound.com)

Stentvättadejeans


Dom stentvättade jeansen kommer alltid att var rätt. Dom här byxorna är från The Local Firm och hos Aplace.com finns dom för 1295 SEK.

Karl

Dagens Dåre.


Pacemakers listaSom utlovat: En spotify-lista a la Pacemakers i sina bästa dar. "En salig blandning" skulle man enkelt kunna beskriva listans innehåll, som ni kommer till genom att klicka på spotify-ikonen.

Jag tror det här är det personligaste vi någonsin delat med oss av här på Pacemakers. Listan innehåller allt möjligt som faller oss i smaken, vissa låtar har fått en betydande roll i våra liv, andra låtar är bara skitbra. Man skulle kunna säga att listan representerar oss på något vis. Av säkerhetsskäl kunde vi inte låta James ta med sin hårdrock från Mötley Crüe, med tanke på att vi inte vill spränga era högtalare. 

/Pacemakers.


En beige bil


Jag gillar Volvo, det har jag alltid gjort. En säker bil för en osäker svensk.
En bil som aldrig blev en riktig Volvo var den så kallande Volvo Tundra. Bilen var designad av Bertone 1979 men Volvo gillade inte varken utseendet eller konceptet. Så det kom aldrig att bli en Volvo. Men däremot någon som högg på idéen var Citroën. Det blev alltså en bil av det till sist, men långt ifrån lika charmig. Namnet på vrålåket blev Citroën BX.

Karl P

SemesterbildEn bild från när familjen Pacemakers var ute och åkte med bilen. Vi fick syn på ett gammalt vattentorn som såg alldeles för spännande ut för att inte låta sig utforskas av inga mindre än oss själva. Kameran har fångat en fantastiskt bild, då den lyckats få James att se 10 år yngre ut än vad han egentligen är. Det som också är roligt med bilden är att man verkligen kan se hur jag håller i mig stenhårt för att jag är så äckligt höjdrädd. 

Later.

Spotify

Er önskan är vår lag! Så vi tänkte styra ihop en spotify-lista som vi ska försöka få upp här någonstans på bloggen. Tanken är att ni ska kunna få ta del av den! Speciellt i nödsituationer som fester där någon fått för sig att Magnus Uggla "is the shit". Då kan ni enkelt dra i nödstoppen och rädda situationen genom att spela någon av familjen Pacemakers låtar. 

/ Pacemakers.

Auktion!Snygg skjorta från Our Legacy i flanell. Ett bättre alternativ än Urban Outfitters svettiga vintage skjortor i flanell. Den ligger ute på auktion nu och om 5 dagar kan den bli din för en skitsumma! 

Auktionen bor här

Later.

Dagens Karl


Skjorta: Vintage
Jeans: April 77
T-tröja: H&M
Skor: Dr. Martens
Mössa: Boomerang
Klocka: Vintage

Att klippa eller inte klippa?Det är frågan det: Att klippa eller inte klippa? Tanken slog mig att klippa av ärmarna på en cardigan för att få den att efterlikna en väst. Det kan bli ballt! Vad säger ni? 

Later.

Pace.

nytt inköp!


Jag fick ett gyllene tips av en läsare att dessa Dr.Martens fanns att köpa via ebay. Efter en vecka kom dom hem med posten. Priset jag fick betala var 980 SEK. Dom värmer.

Karl

Fyris bion Uppsala


Nytt Inköp.Senaste inköpet - en stor och "fransig" halsduk. Tänkte att den kunde bli ball tillsammans med en mörk rock, avklippta fingervantar och en upprullad mössa på sniskan. Det är lite "uteliggar-fashion" från New York över det hela. 

Halsduken kostade 595 kastruller och jag är så pass nöjd så jag funderar på att köpa en grå också. Den går att beställa här.

Later.

Finns det något som inte Mr.Morberg har gjort?Per Morberg har blivit en tidning. Den kommer att fyllas med vad han anser vara viktigast i livet, jakt, mat och kultur. Tidningens första utgåvan kommer ut i mars och hos Tidningkungen.se kan du få fyra första numren för 199 SEK. På hemsidan kan du också läsa:
"Det är på tiden. Nu får du som gillar jakt, mat och kultur äntligen ett eget livsstilsmagasin, som med djupgående artiklar, spännande jaktresor, exklusiva recept och säsongens bästa råvaror, passar lika bra på soffbordet som på jaktpasset. Per Morberg har redan sålt över 300 000 kokböcker och ligger bakom tv-succéer som Vad blir det för mat? Magasin Morberg är inte en tidning om Per Morberg, utan en stilfull bibel som matchar tweed med förkläde, råhet med elegans, temperament med eftertanke. Precis som avsändaren själv."


Karl

Gatukonst på pacemakers


Dessa detaljrika djur syns på flera platser runt om i världen. Förra gången var det Spanien och denna gång ändå bort till Williamsburg. Förhoppningsvis blir nästa gång våran huvudstan, Stockholm.

Karl
(bild från flickr.com)

Pace Möter - Del 2
Pace: Man har ju läst om stora kända band som bråkar väldigt mycket, speciellt i början av karriären när man kämpar och sliter som mest för att nå toppen. Bråkar ni ofta? Eller finns det någon i bandet som är extra ordningsam som håller alla lugna och sansade när någon är på lite sämre humör? 

Piere: Haha!

(I huvudet på Pace: När Pierre skrattar så kommer jag på mig själv hur töntig frågan egentligen är, men jag ville ju faktiskt bara veta om det fanns något bad-ass i bandet).

Truls:
Jag har ju så att säga byggt upp bandet så att det inte ska bli några bråk, men sen kämpar vi och sliter inte så mycket heller så det är kanske därför, haha. Jag är mycket ordningsam men jag har dock ett hett temperament, vilket jag döljer/kontrollerar ganska bra tycker jag. Rent spontant skulle jag säga att Danny är en stor källa till lugn och sans, eftersom jag känt honom så länge så bidrar det naturligtvis till en viss trygghet. Piere är också lugn, så vi bråkar aldrig faktiskt. Sen hänger vi aldrig med varandra på fritiden och repen är hyfsat korta, och det kan ju också bidra till att det inte hinner byggas upp någon större irritation...

Danny: Eftersom vi alla är ganska olika så blir det inga konflikter, inga större i alla fall. Ibland är vi inte överens och då löser vi det (genom att Truls bestämmer eftersom han är mastermind och vår egen Bono).

Pace: Sista frågan! Hur ser era planer ut just nu? Vågar ni avslöja några projekt ni har på gång?

Danny: Truls är en man utan dess like som kan chocka bandet genom att återigen briljera med välskriva låtar som antingen fastnar direkt eller kommer smygandes som en dödlig sjukdom. Det bara växer inom en.

Truls: Just nu och sen några månader tillbaka är planen att spela in fyra låtar för en kommande EP. Det har varit lite trögt att komma igång, delvis eftersom vi inte tänker spela in låtarna hemma hos mig som vi gjort tidigare, utan vi tänker använda oss av en mer avancerad studio. Vi hoppas att det blir klart innan januari 2011 är över. 

Jag Pace Pacemaker kan ändå inte undgå att fråga Truls om vad han tycker om familjen Pacemakers sångfågel som vi haft med på kategorin Musiclover vid två tillfällen

Truls: Vad jag förstår så är det två covers jag lyssnat på vilket gör det svårt för mig att svara på om jag tycker det är bra eller inte (eftersom jag är väldigt låtorienterad och inte bryr mig lika mycket om framträdandet). Det råder inget tvivel om att den här personen kan sjunga och spela gitarr alldeles utmärkt utan några som helst problem. Jag tycker hans röst är mycket bra, även om jag inte finner något i den som får just mig att bli exalterad. Men med tanken på artisterna han gjort covers på och som hans röst passar bra till, så kan jag tänka mig att publiken som gillar Jason Mraz, Jack Johnson etc. (som väldigt många gör) också kommer gilla den här personen. Men det förutsätter att han skriver eget material. Värt att notera är också att jag bara är en person och min åsikt är lika värdefull/värdelös som vem som helst annan.

 


Vi tackar Truls Arneman Piere Östergren & Danny Mattsson för den här intervjun och hoppas ni fått lära känna killarna lite bättre, som vi förövrigt är övertygade om att vi kommer både få se och höra mer av i framtiden. 

Later.

Pace.

 

 


Leather Key Cover.En lyxigare variant på en leather Key Cover från Acne, som ser mer eller mindre ut som en small bag on a string! Men tro mig, det är en leahter key cover med en snygg ficka för mynt. Eftersom att det här är en accessoar Acne tog fram förra året, är den svår att få tag på. Det är lätt att göra samma misstag som en god vän till mig - betala ett brutalt överpris för den på Tradera.

Ni behöver inte betala 899 kr för den! Ni hittar den på 111vox för 695 kr. Det är snart jul och om ni vill skicka en leather key cover i julklapp till mig, så ska ni inte tveka! Jag önskar mig sådan. 

Later.

Pace.

Osvensk fashion XXXVIII


Vi befinner oss i London och enligt dom här bilderna så ser London aningen preppy ut. Jag är imponerad av byxorna som mannen till höger har på sej. Jag har starka funderingar på att börja leta efter ett par liknande. Jag gillar också kombinationen av sunkig hatt och slitna loafers, som han till höger har på se, tillsammans med en stilig kostym.
(Bild från guardian.co.uk)
Karl

En strumpa, flera strumpor


Happys socks har värmt de svenska folkets fötter ett bra tag och nu är dom blivit ännu tjockare. Strumporna är i 100% bomull. Dom kostar aningen mer än ett par hederliga strumpor. Priset ligger på 150 SEK. Det kan vara ett bra alternativ till dubbla Intersport-strumpor nu när kylen tränger sej på.

Karl

Veckans plagg


Acne är främst kända för sina jeans men har alltid haft ett bra sinne för T-tröjor. Jag har alltid varit svag för vita T-tröjor och anser att det passar till allt. Denna tröja går under namnet "Age" och finns i tre olika färger hos 111vox.com. Priset du får betala för att få en alldeles egen tröja är 395 SEK.

Karl Pacemaker

Pace Möter"Pace Möter" -En ny Kategori på Pacemakers där vi lägger fokus på ett fördjupande av intressanta människor som vi vill lära känna bättre genom en form av en intressant intervju. 

Först ut är bandet Slow Show som består av: Piere Östergren, Truls Arneman & Danny Mattsson, sug i er. 

Pace: Slow Show skulle kunna beskrivas som ett coolare Shout Out Louds enligt oss, men skulle ni kunna berätta lite mer om er själva för våra läsare? Vilka är ni? Hur kom ni till?

Truls: Jag tycker alltid att det är roligt när personer nämner andra band som de associerar vår musik till. Det är vissa band som återkommer men jag har ofta svårt att fullt ut förstå hur de tänker, men musik handlar ju mycket om känslor och minnen så att det är inte så konstigt att man kan associera hej vilt. Shout out Louds kan jag dock tänka mig hur man kan göra den kopplingen, även om ingen av oss direkt lyssnar på dem. Jag tycker er beskrivning är rolig och tar det självklart som den komplimang det är!

 

Slow Show bildades av mig hösten 2007 för att jag var trött på att vara i band som var dåliga, hade idioter i sig och som inte fungerade. Jag ville skapa något som var Jag och som byggde på saker som jag tyckte var viktigt som sympatiskhet, ärlighet, trevlighet, öppenhet etc. och låtar som var koncentrerade, genomtänkta, intellektuellt konstruerade men utan att förlora känsla och melodi. Jag plockade med mig Alex Hulterstam som jag hade spelat i olika band med i åratal och jag plockade in Danny Mattsson som inte spelade något instrument alls men som nu är en synth-och-körsång-gud utan dess like. Vi tre har varit kompisar sedan lågstadiet. Alex slutade hösten 2009 för att han ansåg att han inte längre hade tiden eller motivationen som krävdes och vi plockade då in den nya bekantskapen Piere. Vi har gjort ungefär 40 spelningar sedan starten och om jag ska namedroppa lite så kan jag säga att vi har spelat med bland andra Hell on Wheels, Docenterna och Miss Li. 

Danny: Vad än Truls säger, skriver och tänker så tror jag det är ödet som fört oss samman för att utföra stordåd.

Pace: Jag skulle själv vilja kalla mig för "musikfantast", jag gillar musik väldigt mycket! Och inte minst på sensommaren då det alltid är någon/några låtar som får en extra stor betydelse dom där sista utomhuskvällarna med alkohol och vänner. I år var det faktiskt era låtar "Nowhere" och "Control" som blev dom där betydelsefulla låtarna, det tackar vi jättemycket för!

Nog om det, vad lyssnar ni själva på för musik och vad är det för musik ni inspireras av? Om jag får göra en vild gissning så tror jag att ni alla tre tycker att "Baba O'Riley" med The Who är en bra låt.


Truls: Vad kul! Det är fantastiskt att höra såna där historier. Det är annars lätt i vardagslunken att tro att det inte är en enda kotte som faktiskt lyssnar på oss, så tack för det!

 

Det är jag som står för 100% av texterna och 99,9% av musiken och jag inspireras främst av låtar, när jag hör något som får mig att bli exalterad. I den exalteringen ingår också känslan av att: det här måste jag sno. Jag är dock en väldigt dålig tjuv eftersom allting jag snor i slutändan alltid låter som mig själv (vilket ju är väldigt bra ur artist och låtskrivarsynvinkel). För att koppla det till låten Control som du nämnde så kan jag avslöja att gitarr-riffet till den är inspirerat av Robert Svensson’s låt ”Young Enough” (Det måste väl ändå alla höra!), och trumkompet är inspirerat av Hell on Wheel’s låt ”As We Play”. På detta sätt kan jag fortsätta med flera låtar ur vår repertoar, även om en del kommer helt av sig självt.

 

Hell on Wheels, Tegan & Sara, Elliott Smith, JJ72 & The National är exempel på band och artist som jag skattar högt.


Din vilda gissning om Baba O’Riley var en väldigt vild gissning måste jag säga. Om man klipper bort det evighetslånga dåliga introt och går direkt på riffet, snabbt följt av trummorna och direkt då börja första versen, klipper bort dödtiden 1:47-2:00, och sen typ raderar allt efter 03:20 eller nåt, så kanske jag skulle lyssna på den mer än en gång per decennium, haha (jag har med andra ord inte hört den mer än 2-3 gånger i mitt liv). Men för att svara kort: Ja, i grunden finns där en mycket bra låt, men det går ju inte att lyssna på den.

 

Piere: Jag lyssnar på väldigt många olika typer av musik, och framför allt tycker jag att det är roligt att spela all möjlig musik, nästan. Jag skulle kunna tänka mig att spela musik med väldigt experimentella inslag, och jag lyssnar och inspireras själv av band som Radiohead, Portishead, Sigur Rós, Mew och Bloc Party med flera. Baba O’Riley, är det den där CSI-låten?

 

Danny: Baba O´Riley är ohyggligt lång, i alla fall jag har inte tålamodet att lyssna på den. Eftersom det är Truls som står för musikkomponerandet och vi andra ”hakar på” så har vi inte så mycket med den fasen att göra. Men det vi däremot alla tre delar är att sympati, innehåll och äkthet ska genomsyra framträdandet. Vi skulle aldrig kunna framföra något som vi inte tror på och ha en intränad, fejkad, scenshow. Hellre personligt och udda än plastigt och prefab. usus

(I huvudet på Pace: Nu skäms jag nästa lite över min vilda gissning, men nu kanske läsarna förstår varför jag aldrig vinner på tipp! Och jag tänker inte ens ta upp varifrån jag fick gissningen).


Pace: Jag måste säga att det är förvånande att ni inte är större än vad ni är! Med tanke på att ni faktiskt är ett sjukt bra band. Hur långt är ni beredda att satsa på Slow Show? 

Truls: Tack! Jag tror dock inte att det alltid har så mycket med kvalitet att göra vilka som blir uppmärksammade eller inte, utan att det mest handlar om envishet och ett stort mått tur, som inom de flesta jobb antar jag. Vi har fötterna på jorden, och ibland kanske lite väl långt ner i jorden, men vi har inget större mål som vi satsar eller siktar mot utan vi tar en sak i taget. Jag är inte ens säker på om jag skulle vilja leva på musik och åka runt och spela hela tiden, jag är tveksam till om det skulle vara kul, men det är antagligen bättre än många andra jobb så varför inte. I intervjuer brukar vi säga att målet är att bli nöjda med oss själva, att tycka att det låter bra. De få och ovanliga sekunderna när allting stämmer och det låter väldigt bra så är det en obeskrivligt bra känsla, och det är väl den som i alla fall jag är ute efter. Men det är också självklart väldigt kul och viktigt att få uppskattning utifrån, om vi inte ville det så skulle vi ju inte spela live för då vore det ju ganska meningslöst, man vill ju ha applåder etc. Så stöd från er är mycket uppskattat likväl som stödet från Johan Risberg och hela hans Hell on Wheels har betytt väldigt mycket och Studiefrämjandet i Nyköping. Vi försöker att hela tiden utvecklas och ta steg framåt och uppåt och så kör vi så långt det räcker eller tills vi slutar att utvecklas och tröttnar.

 

Danny: Det är som de säger: snälla pojkar når inte lika långt. Vi är där folk vill ha oss, på förfrågan kan vi resa över kontinenter. Och eftersom man inte är bättre än vad folk tycker så beror vår framtida storhet just på vad folk tycker.

 

Piere: Jag har inte direkt några mål eller drömmar. Men visst är det roligt när musiken uppskattas och när man får uppmärksamhet och känner att man har åstadkommit någonting. Sen är det ju tre personer i bandet så det beror ju på hur länge vi lyckas hålla ihop, sen får man väl se hur långt man kommit.


(I huvudet på Pace: Dagens "vill ha": Ett fett skivbolag).

Intervjun tar inte slut här, utan fortsätter men vi väljer att dela upp den i två delar för att den inte ska bli allt för lång för er att läsa.

To be continued.Nytt Inköp.Nytt inköp, jeans som inköptes från Acnes butik i Barkaby, 400 sek fick jag ge för dem. 

Later.

Pace.

Time For Beer & TävlingTime For Beer är en liten fick-kalender med ett mycket speciellt och fint innehåll. Visst är det lätt hänt att när man precis som familjen Pacemakers - har mycket att göra, tappar man enkelt kontakten med nära och kära. Time For Beer är produkten som återförenar dig och din vän över en öl och lite skitsnack på någon av Stockholms 12 bästa barer. 

Med Time For Beer får du specialerbjudande som gäller dig och en vän på följande barer i Stockholm: 

Babajan (Katarina Bangata 75) 
Black And Brown Inn (Hornsgatan 50B) 
Bröderna Olssons Garlic & Shots (Folkungagatan 84) 
El Mundo (Erstagatan 21) 
Järnet Matsal & Bar (Österlånggatan 34-36) 
Man In The Moon (Tegnérgatan 2C) 
Mbargo (Bergsunds Strand 33) 
Pressklubben (Vasagatan 50) 
Saddle & Sabre – Saloon & Steakhouse (Tegnérgatan 9) 
Seaside Söder (Kajplats 16, Söder Mälarstrand) 
Tegnérs Gömställe (Upplandsgatan 17) 
Treskillingen (Lilla Nygatan 6)

Vill ge bort en speciell julklapp så klickar du enkelt hem den här för 150 kr.

Vill du inte köpa den, så kan du vara med i vår tävling där vi lottar ut 3 st. Time For Beer. Tävlingsreglerna är mycket simpla. 

1. Klistra in den här länken: www.timeforbeer.se på din facebook status.
2. Gå in och gilla deras fan-sida här.

Den 20:e december lottar Time For Beer ut 3 st. vinnare som sedan får produkten hemskickad till sig lagom till Julafton. 

/ Pacemakers.

Natten är UngOch det är vi också fortfarande.

/ Pacemakers.

Semesterbild


Dagens "Vill Ha"Jag skiter fullständigt i vem som vinner Idol eller vilka de nya deltagarna är i Let's Dance, jag vill ha rocken på bilden som är från Acne. Den hade kunnat vara min precis just nu, om det nu inte hade varit för någon nykläckt sopa som skulle spela "loco" på tradera. Det som gör det hela aningen jobbigare är att rocken inte finns kvar till försäljning i butikerna. Skammen som ger sig - jag ska ha en rock. 

Later.

Nytt Inköp.Ökenkänga från Clarks i mörkbrun mocka! Jag tror det är någon typ av lyxigare variant av Clarks då den kostade cirka 1 500 kr. Karl suckar åt mig då jag redan äger 2 par bruna ökenkängor från Clarks, tro de eller ej men hans tycke påverkar! Därför har jag starka funderingar på att skicka tillbaks dem. 

Later.

kaka med peppar


Nu när julen julen nalkas så baks det kakor i alla husen.

Karl

Barkaby OutletBarkaby Outlet säljer coola jackor från Levi's till ett riktigt bra pris! Så ni som köper begagnade Levi's jackor med pälskrage från tradera för 600-800 kr, lägg av med det genast.

För er som undrar vad det finns för utbud av märkeskläder på Barkaby Outlet så kan jag säga att det finns bland annat: Acne, Filippa K, Whyred, Hope. Sen beror det helt på vad man är ute efter! Acne hade två olika sorters vårjackor i sin butik, det vill säga - kasst utbud av jackor. Däremot fanns det en hel del schyssta jeans till bra priser. 

Later.

Pace.

FashionloverJeansgurun - Örjan Andersson.

Dagens Dåre.


Problemlösaren Pace.Har du för feta brallor? Då kan du enkelt få en smalare passform genom att dra en söm längs byxbenet! Det är rätt logiskt och det är inge vidare avancerat. Se till att använda en jeansnål när du syr. 

Later.

AnnielTill våren vill jag vara en stolt ägare av ett par skor från märket Anniel. Dock blir det en liten utmaning att få tag på ett par då det inte finns någon återförsäljare i Sverige. Familjen Pacemakers stötte på skon i en lite affär när vi var i Berlin och jag hade förmodligen ägt ett par idag om det inte vore för Karls övertygande uttalande: "Vi går hit imorgon istället, det är säkert öppet då också. Nu krökar vi!". 

Later. 

Pace.

dam you autocorrect

Jag har precis lyckats slita mej från damyouautocorrect.com. Sjukt rolig hemsida med hundratals samlade autokorrigeringar som har gjorts på olika människors iPhone's. Man får ha i åtanke att många är säker inte helt gjorda av misstag, men hur som helst är det roligt.

Karl

Bäst i stan


Problemlösaren Pace.Jag har väldigt svårt för tjocka upprullningar, det känns klumpigt och stelt. Men jag har en ganska så effektiv lösning på problemet. (KLIPP!)Voilá! Problemet är löst. 

Later.

Pace.

jävligt fett


Det blev en film på bio i kväll. Jag och käresta  var och såg Due Date. Filmens huvudroller hade Robert Downey JR och Zach Galifianakis. Båda två gjorde en fantastisk prestation. Det kommer en aning tyngre recension i morgon.

Simma Lungt  -Karl

Retro FashionJag hoppas innerligt att knästrumpan återigen kan få göra comeback i vårt välklädda och modemedvetna land, helst någon gång under min livstid. Det ser både bekvämt, välklätt och riktigt manligt ut. Jag vet inte vad ni förknippar dessa outfits med? Skottar och golf kanske? Jag förknippar det med gamla välklädda generaler! Och militärfashion är ju rätt inne just nu. Vi får hålla tummarna och se. 

Later.

Pacemakers HQ.


Män som håller sina ord - det är Pacemakers. Vi har lovat er ett saftigare Pacemakers! Så varsågoda att gå in på 111vox.com och spana in vår profil! Ni finner oss bredvid ingen mindre än Robert De Niro. 

/ Pacemakers.

en sko, flera skolådor.

Jag trodde att det oändliga sökandet efter rätt vinterkänga var över då jag hittade denna fantastiska sko från Dr. Martens. Jag ville glänsa runt i dessa skor hela vintern, det var bara det ville. Men till min stora besvikelse så fanns det inte en ända sko kvar med storlek 43  och drömmen fick ett abrupt slut. För er som är antigen storfotade eller småfotade så finns fortfarande chansen kvar att få eran dröm uppfylld, för bara 1499 SEK hos Lester.se.
Är det nu någon som vet vart dessa skor finns till försäljning i stl 43 så tveka inte att kontakta oss på [email protected].


Karl

Det visste ni inte...Jag tror jag lider lite av samma syndrom som kungar, kejsare och presidenter gör! Jag vill bli ihågkommen för saker jag gör. När era barn växer upp så vill jag till exempel att ni ska kunna säga till dem: "På min tid var Pacemakers bara en blogg och ett nystartat företag! Det är ju inte direkt som idag - Modemagasin, Klädkedja, Tv-Show & Skivbolag". 

Ja det här syndromet kan få pinsamma följder när man ständigt vill göra bra ifrån sig. Jag blev häromdan påmind om något jag skäms lite över. Jag var tillsammans med en tjej förut, vars mamma jag aldrig hade träffat. Svärmödrar är ju en viktig målgrupp att göra bra intryck på, för hur fantastiskt vore det inte att alltid vara dotterns favoritförhållande numero uno oavsett vem hon än gifter sig med. 

Tillfället kom då jag skulle träffa svärmor, första mötet är viktigt! Det lägger upp hela bilden av mig själv och den kan vara svår att radera ut. Vårt möte skulle inte vara längre än några minuter då jag skulle få skjuts från en plats till en annan. Jag har alltså kort tid på mig att göra avtryck. Svärmor och tjejen sitter i bilen och pratar förfullt, jag får inte prata så mycket som jag egentligen velat. Plötsligt säger hennes mamma: "Fan vad luktar häst i bilen?! Vart kommer det ifrån?". Jag ser nu min chans att äntligen få säga något, så jag svarar: "Det är nog jag.. HINGSTEN!

Jag var nog rätt nöjd den första hundradels sekunden. Efter ytterligare någon hundradels sekund senare tänker jag genast på vad jag sagt, jag skäms. Det blev rätt tyst i bilen, min tjej höll på skämmas ihjäl, men svärmor flabbade på rätt bra efter några sekunders tänkande på vad jag egentligen sa. Lyckades jag med mitt uppdrag? Uppgifter från en säker källa säger att hon minns mig som exceptionell än idag. 

Later.

Musiclover


Mick Jagger, vilken kille! Tänk att vara ute på klubben och röra på höfterna som han i den åldern! Jag vet inte vad han har käkat för att hålla sig så fräsch, men jag vill nog ha detsamma.

För övrigt är det ett fantastiskt framförande av U2, Fergie och sist men inte minst - Mick Jagger med låten Gimme Shelter som tillhör The Rolling Stones.

Later.


Veckans Plagg


Ny Kategori - Veckans Plagg som vi kör tillsammans med 111vox. En sida vi håller väldigt kärt för deras snabba frakt, rimliga priser och trevliga personal! Men framför allt för deras breda utbud av fashion. 

Ni som hängt med länge är medvetna om att vi gillar "Small bag on a string" - accessoaren väldigt mycket! Dels för att den är väldigt snygg och har förmågan att göra en enkel outfit som t-shirt + jeans, väldigt tuff. Men den uppfyller också en funktion! Vilket är fantastiskt, accessoarer utan funktion är lite som filmer och böcker utan något budskap eller handling. 

Den här accessoaren är från Sandqvist och ni beställer den smidigast från 111vox.com

/ Pacemakers.
loppisfynd, igen.


I söndags var det loppis igen. Jag kan inte påstå att jag var ute efter något specifikt. Framtill att jag fick syn på en brödrost från tidigt 60-tal. Jag förstod att jag hade saknat en sådan hela livet. Försäljaren drog igång med någon långdragen historia om vart den varifrån och att han hade provrostat en skiva långfranska samma morgon. Tillsist så fick han ur sej vad han skulle ha för den. 360 SEK. Aningen dyrt sa jag och sa att jag skulle ta ett varv och tänka på saken. 15 meter längre bort vid ett annat loppisstånd så såg jag en liknande brödrost till försäljning och jag frågade vad den kostade. 10 SEK sa hon och innan hon han stänga munnen så kastade jag åt henne en tia och snodde åt mej brödrosten. Fynd, fynd, fynd.

Karl

vård för håret!


Detta kan vara det bästa som mitt hår har kommit i kontakt med. Men man ska vara vaksam med hur mycket man använder, aningen för mycket kan få katastrofala följder. Håret blir nämligen flottigt men en överkonsumtion av produkten. Men med rätt mängd håller sej frisyren matt och stilig dagen ut. Priset är 160 SEK. Köp den älska den!

Karl

Dagens Dåre.

Fruktansvärt rolig bild på en kompis till familjen Pacemakers. Man skulle kunna tro att bilden är tagen på sent 60-tal eller tidigt 70-tal, sanningen är den att bilden togs en sommarkväll året 2009. Det bör tilläggas att motorcykeln inte är hans, utan ett föremål som såg spännande ut att sätta sig på. 

/ Pacemakers.

Semesterbild


Pacemakers HQ.Då har Pacemakers snidat om, ny "kostym" skulle man kunna säga. Se det här som när ert favoritband släpper en ny skiva, det är oftast alldeles fantastiskt men det innehåller också vissa förändringar som kan vara både bra och dåliga. Förhoppningsvis kan vi vara det här bandet som bara producerar bättre o bättre skivor hela tiden. Vi kommer släppa en ny kategori som kommer vara lärorik och intressant. Vi kommer också påbörja några spännande samarbeten och ni kommer framför allt få ett saftigare Pacemakers levererat på ett silverfat. 

/ Pace, Karl & James.

Pacemakers i iPhone


Det har kommit till vår kännedom att det är svårt att läsa Pacemakers i iPhone på grund av att vi ändrat bredden på bloggen. Vi tycker det fungerar utmärkt! Det blir lite pill med att zooma men den åtgärden har man alltid varit tvungen att ta till när man läst bloggen från luren. 

/ Familjen Pacemakers.

Karl testar


Karl plockar fram den känga som faller honom bäst i smaken från Din Sko. Målet är att hitta en så snygg och prisvärd känga som möjligt. Frågan är vad han tycker efter en närmare titt och prövning. 

Karl: Jag tycker mina skor ser rätt stora och klumpiga ut, men dom här kängorna är ju verkligen ett par "bergsklättrar-båtar". Jag känner mig aningen obekväm. Sen har jag lite svårt för alla synliga sömmar! Jag fattar inte varför dom inte kan vara i samma färg som själva kängan? 800 kr kostar dem, ett bra pris! Men jag håller mig till mina Barneys New York.

Later.

Vildavästern


Jag har haft ögonen på en bolo-tie och lyckades hitta en på Tradera för en spottstyver. Jag fick betala 35 SEK med frakt. Den sitter oerhört bra bra på en jeansskjorta. Pacemakers har planer på att ta fram en egen bolo-tie inom en snar framtid.

Karl

ForntidenSåhär såg det ut en gång i tiden, någon som minns det?

/ Familjen Pacemakers.

"Partytrick"


KLUBB LÖRDAG


BootsJag och Karl kikade runt efter prisvärda skor idag och vi hittade ett par riktigt snygga boots som mer eller mindre är identiska med kängorna från Hope. Skillnaden är väll kvalitén och priset, priset på dessa ligger under tusenlappen. Dock är vi lite tveksamma om vi hittade dem på Din Sko vilket jag tror på, medans Karl tror att vi såg dem i någon "random affär". Hur som helst kan vi dra slutsatsen att man aldrig ska underskatta "random affärer". 

To be continued. 

Pace.

Takhäng från förr.


En gammal bild från när familjen Pacemakers firade Valborg i studentstaden Uppsala. 

Later.

Genius at Work.En sysselsatt och otroligt lycklig Karl Pacemaker. Bakom censuren gömmer sig ett av det bredaste leenden jag någonsin skådat, han blir så lycklig när jag kommer på besök. 

Later.

Pace.

KLUBB FREDAG


Bygget pågår


Vi vill bara poängtera att nybygget av bloggen fortfarande pågår! Men som ni kanske märkt så har vi ökat bredden på bloggen, just för att förmedla en känsla av att man läser en majestätisk tidning, istället för en serietidning innehållandes en massa småbilder. Det återstår några små justeringar och en ny header ska sättas på plats. Pacemakers tar förmodligen på sig kronan och manteln redan ikväll för att återigen tjäna folket. 

/ Pace, Karl & James.

R & F


Till er enstaka själar som inte har lyckats ratta in SVT Play och kollat på Rebecca & Fiona så visar jag nu er med hela handen, HÄR.
Seriens syfte är att visa hur livet kan se ut för två unga damer i våran kungliga huvudstad när dom åker runt på olika klubbar och skrapar lite vax. Varje avsnitt är runt en kvart och ingår i en serie av tio delar. Det näst sista avsnittet visades i dag. Ett mycket sevärt program.

Karl


ölback


Jag har alltid tyckt att ölbacken är en snygg accessoar och denna kasse gör det hela mycket smidigare. Man kan inte kategorisera detta inlägg som ett tips med tanke på att det enda jag vet om kassen är att den är framtagen av en bulgarisk reklambyrå. Hur som helst så ser den mycket bra ut.

Karl

Ursäkta röran, Vi bygger om!Vi jobbar just nu med en liten ombyggnad på Pacemakers! Ny header och en modernare design är på ingång! 

Med Vänliga Hälsningar: 

Familjen Pacemakers.

Nyklippt & Gaddad

Det är lite jobbigt att gå till frisören faktiskt. Han har fått för sig att jag och James är ett par. Jag tror själv att frisören är lagd åt det andra hållet och nästan varje besök så får man höra något i stil med att "man ska stå på sig för den man är och inte skämmas för det". Idag frågade han om jag hunnit med att käka lunch, jag var nästan säker på att han skulle bjuda ut mig på en bit mat. Jag vet inte riktigt hur jag ska lägga fram att jag är väldigt intresserad av tjejer för att slippa några missförstånd. 

Later.

Pace.

Face The Pain!!

Moneybrother gör inte bara bra musik och bär snygga kläder. Han har coola tatueringar också! "Allt i ett", vilken kille. 

Later.

Pace.

Farligast på krogen.


"Laserturkens" brorsa längst till höger, akta er för honom. Det här är utan tvekan det farligaste bordet på krogen.

/ Pacemakers.

Jag minns...


- Ecstasy of Gold.

Jag minns när vi befann oss någonstans i Tyskland på autobahn. Bensinmätaren hade lyst ett bra tag och vi körde på reservtanken. Inte en bensinmack i sikte så långt ögat kunde nå och vi började sakta men säkert inse vårt öde. Jag hade låten Ecstasy of Gold på hjärnan. Skulle vi få knuffa fram bilen längs autobahn hela vägen mot Berlin? Vi var rädda för det, vem skulle stanna och hjälpa oss? Tyskarna vet ju inte vilka Pacemakers är. Bensinångorna tog oss otroligt nog fram till en mack precis innan bilen slocknande. Lyckan var obeskrivlig. 

Later.

Pace.

Hemma hos Karl


nytt inköp!


Ny skorta inköpt på American Appeal. Det är en mörkblå flannelskjorta. Vill du ha en likadan så får du lov att punga upp 599 SEK.

Karl

Kings of Leon till P&L


- Radioactive.

En av sommarens stora huvudattraktioner är festivaler och när det gäller Sverige så står Borlänge för Festivalernas "Gucci" - Peace & Love. Många av er har säkert redan noterat att Daniel Adams-Ray och Oskar Linnros som blivit så fruktansvärt folkkära under korttid kommer medverka under denna festival. Idag släpps beskedet att festivalernas numero uno har bokat inga mindre än Kings of Leon. Det här är bara början av bandsläppet, räkna med att sommaren 2011 ska spenderas i Borlänge mellan den 28 juni - 2 juli. 

/ Familjen Pacemakers.

RSS 2.0