Arne Jacobsen



Ni läsare som kombinerar studier med ett slaviskt följande av Pacemakers kan snart gå till era lärare och be dem ta tjänstledigt. Nu ska ni få lära er lite om en dansk arkitekt/ möbelformgivare/ designer vid namn Arne Jacobsen.

Arne föddes i Köpenhamn 1902 och gick bort den 24:e Mars 1971. Likt den svenska ishockey målvakten Tommy Salo, så började även Arne sin yrkeskarriär som murare. Med facit i hand så vet vi alla att det båda gick en helt annan väg i livet. Arne slog upp portarna till sitt egna arkitektkontor året 1930, där fler kända danska arkitekter och formgivare skolats i Arnes fotspår. Kontoret drev han till den dagen då döden knackade på.

Han var en mycket driftig man! Med ett öga för tidlös men samtidigt modern design. Han har designat en rad olika byggnader och möbler, men han har också tagit fram heminredning som: matbestick, badrumsinventarier & textiler. Matbesticken användes i en science fiction-film året 2001, vilket verkligen tyder på hans tidlösa design. Vad han är mest känd för är förmodligen byggnaden - SAS Royal Hotel i Köpenhamn. I och med det projektet tog han även fram en fåtölj vid namn "Ägget". Fåtöljen är mycket känd och ni har förmodligen sett den otaliga gånger. Fler kända möbler som Arne designat är: Myran, Sjuan & Svanen. Myran blev förövrigt prisad i Milano året 1957.

Slut för idag.

/ Pacemakers.



Kommentarer
Postat av: Emil

Mycket trevligt inlägg



OT, jag har för mig att ni gjorde ett inlägg om symaskinen "Singer Fashion Mate" är det en maskin som ni själva har eller va det ett "Vill ha" inlägg?

2011-03-03 @ 17:03:00
Postat av: Pace.

Tackar så mycket Emil!



Det är faktiskt en maskin vi äger! Den fungerar utmärkt.



Later.

2011-03-03 @ 17:10:26
URL: http://pacemakers.blogg.se/
Postat av: Jag

tjenare pacemakers, fick en liten idé, ni skriver ju om "manlig livsstil", men ni kanske kunde dra ihop ett inlägg om vilken klädstil NI tycker tjejer "ska" ha, vad ni tycker är snyggt dvs.

Haha, bara en liten... .. idé?

Men hare bra! :)

2011-03-03 @ 18:07:49
Postat av: Emil

Okej, har funderat på att ta hem en sådan. Den billigaste jag kan hitta är på syshopen.com för 2995:- bra pris eller har ni ett tips om vart jag kan få den billigare?



Tack

2011-03-03 @ 22:03:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0